×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Malinový koláč s hruškami

Další recepty a články

Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake

Malinový koláč s hruškami

Tip do kuchyně

 

Po upečení nechte koláč vychladit na lince nebo (pokud je venku zima) na balkoně.

Co budete potřebovat

2x 250 g křehkého těsta hladká mouka na podsypání
100 g krupicového cukru
3 lžíce kukuřičného škrobu
1⁄4 lžičky soli
1⁄4 lžičky mleté skořice
6 dobře zralých hrušek
180 g čerstvých malin
2 lžíce citronové šťávy
2 lžíce másla,
1 velký žloutek
moučkový cukr k posypání

Jak na to?

1) První křehké těsto rozložte nebo rozválejte na lehce pomoučené pracovní ploše do kruhu o průměru zhruba 30 centimetrů a tloušťce 3 milimetry.

2) Pak jím vyložte kulatou zapékací mísu o průměru 20 až 22 cm. Okraje nechte mírně přesahovat, zbytek odřízněte a formu dejte na 15 minut do ledničky.

3) Druhé těsto rozválejte do o něco menšího kruhu, nejlépe na tácu, který se vejde do lednice, a různě velkými vykrajovátky vykrojte srdíčka od středu k okraji. Dejte na půl hodiny
chladit.

4) V míse smíchejte cukr, škrob, sůl a skořici. Přidejte plátky oloupaných hrušek, maliny a šťávu z citronu, dobře promíchejte.

5) Směs přendejte do mísy vyložené těstem, ovoce nahrňte do středu a poklaďte hoblinkami másla. Přesahující těsto potřete vodou, přiklopte plátem těsta s vykrojenými srdíčky a přitiskněte okraje.

6) Žloutek našlehejte se lžící vody, směsí potřete koláč, posypte moučkovým cukrem a na půl hodiny dejte do mrazáku.

7) Pečte 35 minut při 180 °C.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Malinový koláč s hruškami

Dezert Velmi snadné Česká Moučníky a koláče Pečení Magazín 2/2011
Průměrné hodnocení 4 (3)

Tip do kuchyně

 

Po upečení nechte koláč vychladit na lince nebo (pokud je venku zima) na balkoně.

Co budete potřebovat

2x 250 g křehkého těsta hladká mouka na podsypání
100 g krupicového cukru
3 lžíce kukuřičného škrobu
1⁄4 lžičky soli
1⁄4 lžičky mleté skořice
6 dobře zralých hrušek
180 g čerstvých malin
2 lžíce citronové šťávy
2 lžíce másla,
1 velký žloutek
moučkový cukr k posypání

Jak na to?

1) První křehké těsto rozložte nebo rozválejte na lehce pomoučené pracovní ploše do kruhu o průměru zhruba 30 centimetrů a tloušťce 3 milimetry.

2) Pak jím vyložte kulatou zapékací mísu o průměru 20 až 22 cm. Okraje nechte mírně přesahovat, zbytek odřízněte a formu dejte na 15 minut do ledničky.

3) Druhé těsto rozválejte do o něco menšího kruhu, nejlépe na tácu, který se vejde do lednice, a různě velkými vykrajovátky vykrojte srdíčka od středu k okraji. Dejte na půl hodiny
chladit.

4) V míse smíchejte cukr, škrob, sůl a skořici. Přidejte plátky oloupaných hrušek, maliny a šťávu z citronu, dobře promíchejte.

5) Směs přendejte do mísy vyložené těstem, ovoce nahrňte do středu a poklaďte hoblinkami másla. Přesahující těsto potřete vodou, přiklopte plátem těsta s vykrojenými srdíčky a přitiskněte okraje.

6) Žloutek našlehejte se lžící vody, směsí potřete koláč, posypte moučkovým cukrem a na půl hodiny dejte do mrazáku.

7) Pečte 35 minut při 180 °C.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake

Inspirujte se podobnými recepty