×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Makrelové karbanátky

Další recepty a články

Kuřecí stehna plněná špenátem...
Kuřecí stehna plněná...
Kuřecí stehna plněná špenátem...
Kuřecí stehna plněná špenátem...
Segedínský guláš
Segedínský guláš
Segedínský guláš
Segedínský guláš
Kuřecí tažín s máslovou rýží
Kuřecí tažín s...
Kuřecí tažín s máslovou rýží
Kuřecí tažín s máslovou rýží
Brambory z plechu
Brambory z plechu
Brambory z plechu
Brambory z plechu

Makrelové karbanátky

Co budete potřebovat

300 g vařených brambor AQ, zchladlých, rozmačkaných
3–4 jarní cibulky, nakrájené nadrobno
1 lžíce strouhaného křenu AQ
250 g uzené makrely AQ, na kousky
sůl
3 vrchovaté lžíce hladké mouky
1 vejce AQ, našlehané
85 g strouhanky
slunečnicový olej na smažení
salát z polníčku a ředkviček a citronové dílky k podávání

Jak na to?

Do velké mísy dejte brambory, jarní cibulku, křen a makrelu a rukama prohněťte do kompaktní hmoty. Podle potřeby dosolte a ze směsi vytvarujte osm karbanátku. Obalte je v klasickém trojobalu: mouce, vajíčku a nakonec strouhance. Olej rozpalte v pánvi a pak na něm pět až šest minut z každé strany osmahněte karbanátky dozlatova. Podávejte se salátem a skrojky citronu.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Makrelové karbanátky

Hlavní chod Velmi snadné Východoevropská Magazín 6/2011
Průměrné hodnocení 5 (1)

Inspirujte se zdravými recepty

Co budete potřebovat

300 g vařených brambor AQ, zchladlých, rozmačkaných
3–4 jarní cibulky, nakrájené nadrobno
1 lžíce strouhaného křenu AQ
250 g uzené makrely AQ, na kousky
sůl
3 vrchovaté lžíce hladké mouky
1 vejce AQ, našlehané
85 g strouhanky
slunečnicový olej na smažení
salát z polníčku a ředkviček a citronové dílky k podávání

Jak na to?

Do velké mísy dejte brambory, jarní cibulku, křen a makrelu a rukama prohněťte do kompaktní hmoty. Podle potřeby dosolte a ze směsi vytvarujte osm karbanátku. Obalte je v klasickém trojobalu: mouce, vajíčku a nakonec strouhance. Olej rozpalte v pánvi a pak na něm pět až šest minut z každé strany osmahněte karbanátky dozlatova. Podávejte se salátem a skrojky citronu.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Kuřecí stehna plněná špenátem...
Kuřecí stehna plněná špenátem...
Kuřecí stehna plněná špenátem...
Kuřecí stehna plněná špenátem...
Segedínský guláš
Segedínský guláš
Segedínský guláš
Segedínský guláš
Kuřecí tažín s máslovou rýží
Kuřecí tažín s máslovou rýží
Kuřecí tažín s máslovou rýží
Kuřecí tažín s máslovou rýží
Brambory z plechu
Brambory z plechu
Brambory z plechu
Brambory z plechu

Inspirujte se podobnými recepty