×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Makrelové karbanátky

Další recepty a články

Pašticada
Pašticada
Pašticada
Pašticada
Grilovaná pražma se zeleninou
Grilovaná pražma se...
Grilovaná pražma se zeleninou
Grilovaná pražma se zeleninou
Kuřecí stehna plněná špenátem...
Kuřecí stehna plněná...
Kuřecí stehna plněná špenátem...
Kuřecí stehna plněná špenátem...
Segedínský guláš
Segedínský guláš
Segedínský guláš
Segedínský guláš

Makrelové karbanátky

Co budete potřebovat

300 g vařených brambor AQ, zchladlých, rozmačkaných
3–4 jarní cibulky, nakrájené nadrobno
1 lžíce strouhaného křenu AQ
250 g uzené makrely AQ, na kousky
sůl
3 vrchovaté lžíce hladké mouky
1 vejce AQ, našlehané
85 g strouhanky
slunečnicový olej na smažení
salát z polníčku a ředkviček a citronové dílky k podávání

Jak na to?

Do velké mísy dejte brambory, jarní cibulku, křen a makrelu a rukama prohněťte do kompaktní hmoty. Podle potřeby dosolte a ze směsi vytvarujte osm karbanátku. Obalte je v klasickém trojobalu: mouce, vajíčku a nakonec strouhance. Olej rozpalte v pánvi a pak na něm pět až šest minut z každé strany osmahněte karbanátky dozlatova. Podávejte se salátem a skrojky citronu.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Makrelové karbanátky

Hlavní chod Velmi snadné Východoevropská Magazín 6/2011
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

300 g vařených brambor AQ, zchladlých, rozmačkaných
3–4 jarní cibulky, nakrájené nadrobno
1 lžíce strouhaného křenu AQ
250 g uzené makrely AQ, na kousky
sůl
3 vrchovaté lžíce hladké mouky
1 vejce AQ, našlehané
85 g strouhanky
slunečnicový olej na smažení
salát z polníčku a ředkviček a citronové dílky k podávání

Jak na to?

Do velké mísy dejte brambory, jarní cibulku, křen a makrelu a rukama prohněťte do kompaktní hmoty. Podle potřeby dosolte a ze směsi vytvarujte osm karbanátku. Obalte je v klasickém trojobalu: mouce, vajíčku a nakonec strouhance. Olej rozpalte v pánvi a pak na něm pět až šest minut z každé strany osmahněte karbanátky dozlatova. Podávejte se salátem a skrojky citronu.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Pašticada
Pašticada
Pašticada
Pašticada
Grilovaná pražma se zeleninou
Grilovaná pražma se zeleninou
Grilovaná pražma se zeleninou
Grilovaná pražma se zeleninou
Kuřecí stehna plněná špenátem...
Kuřecí stehna plněná špenátem...
Kuřecí stehna plněná špenátem...
Kuřecí stehna plněná špenátem...
Segedínský guláš
Segedínský guláš
Segedínský guláš
Segedínský guláš

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat