Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyTradiční knedlíčková polévka
Albert logoAlbert logo
  • Tradiční knedlíčková polévka
Tradiční knedlíčková polévka

Tradiční knedlíčková polévka

Snadné
Více než 60 minut
5/5
Česká
Sváteční
Polévka

Ingredience4 porce

4 porce
  • Hovězí žebro 500 g
  • Celer 1/2 ks
  • Cibule 1 ks
  • Petržel 1 ks
  • Česnek 2 strouž.
  • Mrkev 2 ks
  • Sůl
  • Pepř
  • Hovězí játra 150 g
  • Sádlo 1 člž
  • Strouhanka 75 g
  • Petrželka čerstvá 1 hrs.
  • Vejce 1 ks
  • Hovězí žebro 500 g
  • Celer 1/2 ks
  • Cibule 1 ks
  • Petržel 1 ks
  • Česnek 2 strouž.
  • Mrkev 2 ks
  • Sůl
  • Pepř
  • Hovězí játra 150 g
  • Sádlo 1 člž
  • Strouhanka 75 g
  • Petrželka čerstvá 1 hrs.
  • Vejce 1 ks

Příprava

1
Do hrnce vložte 500 g omytých hovězích žeber s kostí a zalijte je 1,5 l vody. Postupně přiveďte k varu a nechte pomalu vařit 3 hodiny. Postupně lžící odebírejte sraženou pěnu na hladině. Všechnu zeleninu oloupejte a očistěte. Do připraveného vývaru vložte 1⁄2 cibule, 1 stroužek česneku, 1⁄4 celeru, mrkev, 1⁄2 petržele a nať z čerstvé petrželky. Ztlumte plotnu a pomalu táhněte další hodinu. Hotový vývar sceďte. Maso ze žeber oberte do polévky.
2
Očistěte a naškrábejte do misky 150 g jater, přidejte 1 lžičku sádla, 1 rozetřený stroužek česneku, 1⁄2 cibule nakrájené najemno, vejce a 1⁄2 lžičky soli. Vše promíchejte a nakonec vsypte 75 g strouhanky. Zamíchejte na lepivé těstíčko a vytvarujte postupně kuličky o průměru 2 cm.
3
Očistěte zbylou 1⁄4 celeru, 1 mrkev a 1⁄2 petržele a nakrájejte na drobné kostičky. Vše vsypte do hotového vývaru. Ochuťte solí a pepřem a ohřívejte dalších 20 minut do změknutí zeleniny. Po 5 minutách přidejte do polévky játrové knedlíčky a vařte posledních 15 minut.
4
Nakonec polévku dochuťte solí a pepřem. Nasekejte hrst čerstvé petrželky a podávejte ještě vroucí. Ta nejlepší nedělní polévka je hotová!
1
Do hrnce vložte 500 g omytých hovězích žeber s kostí a zalijte je 1,5 l vody. Postupně přiveďte k varu a nechte pomalu vařit 3 hodiny. Postupně lžící odebírejte sraženou pěnu na hladině. Všechnu zeleninu oloupejte a očistěte. Do připraveného vývaru vložte 1⁄2 cibule, 1 stroužek česneku, 1⁄4 celeru, mrkev, 1⁄2 petržele a nať z čerstvé petrželky. Ztlumte plotnu a pomalu táhněte další hodinu. Hotový vývar sceďte. Maso ze žeber oberte do polévky.
2
Očistěte a naškrábejte do misky 150 g jater, přidejte 1 lžičku sádla, 1 rozetřený stroužek česneku, 1⁄2 cibule nakrájené najemno, vejce a 1⁄2 lžičky soli. Vše promíchejte a nakonec vsypte 75 g strouhanky. Zamíchejte na lepivé těstíčko a vytvarujte postupně kuličky o průměru 2 cm.
3
Očistěte zbylou 1⁄4 celeru, 1 mrkev a 1⁄2 petržele a nakrájejte na drobné kostičky. Vše vsypte do hotového vývaru. Ochuťte solí a pepřem a ohřívejte dalších 20 minut do změknutí zeleniny. Po 5 minutách přidejte do polévky játrové knedlíčky a vařte posledních 15 minut.
4
Nakonec polévku dochuťte solí a pepřem. Nasekejte hrst čerstvé petrželky a podávejte ještě vroucí. Ta nejlepší nedělní polévka je hotová!

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 14.02.2024 do 20.02.2024

Platný ještě 5 dní

Od 14.02.2024 do 20.02.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.