Od 10. 9. 2020 vstup do prodejen Albert je možný pouze se zakrytými ústy a nosem. DěkujemeZavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Makové pletýnky s meruňkovou marmeládou

Další recepty a články

Cuketový koláč se sýrem
Cuketový koláč se...
Cuketový koláč se sýrem
Cuketový koláč se sýrem
Jahodovobezinkové palačinky
Jahodovobezinkové...
Jahodovobezinkové palačinky
Jahodovobezinkové palačinky
Vánočkový sendvič pro děti
Vánočkový sendvič...
Vánočkový sendvič pro děti
Vánočkový sendvič pro děti
Domácí müsli
Domácí müsli
Domácí müsli
Domácí müsli

Makové pletýnky s meruňkovou marmeládou

Co budete potřebovat

30 g droždí
250 ml mléka
1 lžička cukru
500 g polohrubé mouky
50 g másla, rozpuštěného
sůl
1 vejce + 1 žloutek
mák
Na marmeládu
1 kg zralých, případně lehce přezrálých meruněk
650 g krupicového cukru
½ lžičky kyseliny citronové
pár kapek likéru Grand Marnier

Jak na to?

Z droždí, 1 lžíce mléka a cukru udělejte kvásek, nechte ho 10 minut vzejít. Mouku nasypte do velké mísy, uprostřed udělejte důlek, vlijte kvásek, zbylé mléko, máslo, špetku soli a 1 vejce a vypracujte těsto. Nechte ho 1 hodinu kynout, nebo dokud nezdvojnásobí objem. Pak z něj odebírejte a tvořte copy, po třech splétejte a tvořte asi 15–20 cm dlouhé pletýnky. Vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem, nechte asi 15 minut kynout, potřete žloutkem a posypte mákem. Pečte zprudka při 200 °C do zlatova. Podávejte s marmeládou.
Meruňky na marmeládu vypeckujte a na­hrubo pokrájejte, dejte do hrnce, přisypte cukr a kyselinu a vařte asi 10–15 minut. Větší kusy ovoce rozmačkejte. Plňte do vy­mytých, suchých sklenic. Každou zakáp­něte likérem Grand Marnier, zavíčkujte a otočte dnem vzhůru.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Makové pletýnky s meruňkovou marmeládou

Dezert Snadné Česká Chuťovky Magazín 6/2014
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

30 g droždí
250 ml mléka
1 lžička cukru
500 g polohrubé mouky
50 g másla, rozpuštěného
sůl
1 vejce + 1 žloutek
mák
Na marmeládu
1 kg zralých, případně lehce přezrálých meruněk
650 g krupicového cukru
½ lžičky kyseliny citronové
pár kapek likéru Grand Marnier

Jak na to?

Z droždí, 1 lžíce mléka a cukru udělejte kvásek, nechte ho 10 minut vzejít. Mouku nasypte do velké mísy, uprostřed udělejte důlek, vlijte kvásek, zbylé mléko, máslo, špetku soli a 1 vejce a vypracujte těsto. Nechte ho 1 hodinu kynout, nebo dokud nezdvojnásobí objem. Pak z něj odebírejte a tvořte copy, po třech splétejte a tvořte asi 15–20 cm dlouhé pletýnky. Vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem, nechte asi 15 minut kynout, potřete žloutkem a posypte mákem. Pečte zprudka při 200 °C do zlatova. Podávejte s marmeládou.
Meruňky na marmeládu vypeckujte a na­hrubo pokrájejte, dejte do hrnce, přisypte cukr a kyselinu a vařte asi 10–15 minut. Větší kusy ovoce rozmačkejte. Plňte do vy­mytých, suchých sklenic. Každou zakáp­něte likérem Grand Marnier, zavíčkujte a otočte dnem vzhůru.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Cuketový koláč se sýrem
Cuketový koláč se sýrem
Cuketový koláč se sýrem
Cuketový koláč se sýrem
Jahodovobezinkové palačinky
Jahodovobezinkové palačinky
Jahodovobezinkové palačinky
Jahodovobezinkové palačinky
Vánočkový sendvič pro děti
Vánočkový sendvič pro děti
Vánočkový sendvič pro děti
Vánočkový sendvič pro děti
Domácí müsli
Domácí müsli
Domácí müsli
Domácí müsli

Inspirujte se podobnými recepty