
Petit fours v polevě Delicata

Snadné
Více než 60 minut
1/5
Oslava
Dezert
Ingredience
Složení 20 porcí
- Mouka hladká 180 g
- Kypřící prášek 1/2 člž
- Sůl
- Máslo 270 g
- Cukr krupicový 225 g
- Krémový čerstvý sýr 120 g
- Vejce 3 ks
- Mléko plnotučné 70 ml
- Kakao holandské 1 plž
- Marmeláda meruňková 100 g
- Voda 240 ml
- Marmeláda višňová 100 g
- Marcipán 200 g
- Cukr moučkový 800 g
- Čokoláda bílá Delicata 200 g
- Čokoláda hořká Delicata 200 g
- Sirup kukuřičný 100 ml
- Mouka hladká 180 g
- Kypřící prášek 1/2 člž
- Sůl
- Máslo 270 g
- Cukr krupicový 225 g
- Krémový čerstvý sýr 120 g
- Vejce 3 ks
- Mléko plnotučné 70 ml
- Kakao holandské 1 plž
- Marmeláda meruňková 100 g
- Voda 240 ml
- Marmeláda višňová 100 g
- Marcipán 200 g
- Cukr moučkový 800 g
- Čokoláda bílá Delicata 200 g
Příprava
- 1Smíchejte 180 g hladké mouky, ½ lžičky prášku do pečiva, špetku soli a promíchejte metličkou. V druhé míse utřete 170 g změklého másla s 225 g cukru krupice a přidejte 120 g sýra. Poté přidávejte po jednom 3 vejce a dobře propracujte. Vsypte po ⅓ moučnou směs a střídejte s ⅓ ze 70 ml mléka. Vypracujte na hladké těsto. Polovinu těsta přendejte do druhé mísy a přidejte prosátou lžíci kakaa. Těsta vlijte do dvou pekáčků o velikosti 20 × 20 cm s pečicím papírem a pečte v troubě na 180 °C po dobu 25 minut. Nechte vychladnout a vyklopte. Korpusy seřízněte do rovna a podélně rozpulte na dva pláty.
- 2Rozmíchejte 100 g meruňkové marmelády se lžící horké vody a 100 g višňové marmelády se lžící horké vody. Meruňkovou směsí potřete vanilkový korpus, višňovou kakaový. Rozválejte 100 g a 100 g marcipánu a dva tenké pláty. Ty položte vždy na jednu polovinu vanilkového a kakaového korpusu.
- 3Vyšlehejte 100 g másla spolu s 200 g moučkového cukru na krém a potřete spodní poloviny korpusů. Přiklopte korpusy s marcipánem, přitiskněte a dejte na 30 minut do mrazáku. Ve dvou mísách rozmíchejte vždy 300 g moučkového cukru, 40 ml horké vody, na kousky nalámaných 200 g hořké nebo bílé čokolády a 50 ml kukuřičného sirupu. Do polevy s hořkou čokoládou přilijte 120 ml horké vody, do polevy s bílou pouze 80 ml.
- 4Korpusy vyndejte z mrazáku, nakrájejte na čtverečky o rozměru 3 × 3 cm a namáčejte do jedné nebo druhé polevy. Ozdobte cukrovým zdobením nebo polevami a nechte ztuhnout. Radost se podělit.
- 1Smíchejte 180 g hladké mouky, ½ lžičky prášku do pečiva, špetku soli a promíchejte metličkou. V druhé míse utřete 170 g změklého másla s 225 g cukru krupice a přidejte 120 g sýra. Poté přidávejte po jednom 3 vejce a dobře propracujte. Vsypte po ⅓ moučnou směs a střídejte s ⅓ ze 70 ml mléka. Vypracujte na hladké těsto. Polovinu těsta přendejte do druhé mísy a přidejte prosátou lžíci kakaa. Těsta vlijte do dvou pekáčků o velikosti 20 × 20 cm s pečicím papírem a pečte v troubě na 180 °C po dobu 25 minut. Nechte vychladnout a vyklopte. Korpusy seřízněte do rovna a podélně rozpulte na dva pláty.
- 2Rozmíchejte 100 g meruňkové marmelády se lžící horké vody a 100 g višňové marmelády se lžící horké vody. Meruňkovou směsí potřete vanilkový korpus, višňovou kakaový. Rozválejte 100 g a 100 g marcipánu a dva tenké pláty. Ty položte vždy na jednu polovinu vanilkového a kakaového korpusu.
- 3Vyšlehejte 100 g másla spolu s 200 g moučkového cukru na krém a potřete spodní poloviny korpusů. Přiklopte korpusy s marcipánem, přitiskněte a dejte na 30 minut do mrazáku. Ve dvou mísách rozmíchejte vždy 300 g moučkového cukru, 40 ml horké vody, na kousky nalámaných 200 g hořké nebo bílé čokolády a 50 ml kukuřičného sirupu. Do polevy s hořkou čokoládou přilijte 120 ml horké vody, do polevy s bílou pouze 80 ml.
- 4Korpusy vyndejte z mrazáku, nakrájejte na čtverečky o rozměru 3 × 3 cm a namáčejte do jedné nebo druhé polevy. Ozdobte cukrovým zdobením nebo polevami a nechte ztuhnout. Radost se podělit.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.