Vegetariánské maki sushi
Ingredience
1 | mrkev |
2 | řapíky celeru |
1 | žlutá paprika |
1 | jarní cibulka |
4 | pláty řasy nori |
Suši rýže: | |
---|---|
400 g | suši rýže |
80 ml | suši octa |
2 | lžíce krupicového |
cukru | |
½ | lžičky soli |
Postup přípravy
Maki sushi je jedním z nejoblíbenějších druhů. Zde je recept na jeho vegetariánskou verzi:
Nejprve si uvařte sushi rýži:
1) Rýži několikrát propláchněte v sítku pod proudem studené vody. Hotoví budete, až bude ze sítka odtékat čirá voda. Trvat to může klidně 2–3 minuty.
2) Pak dejte rýži do hrnce, zalijte ji 750 ml vody a přiveďte k varu.
3) Snižte plamen a přiklopené vařte 10 minut. Pak sejměte z plotny a nechte dalších 10 minut stát.
4) Smíchejte rýžový ocet, cukr a sůl, aby se vše rozpustilo.
5) Pak směs přilijte k rýži a opatrně promíchejte.
6) Nakonec rýži přendejte na plech a nechte ji zcela zchladnout.
A pokračujte dále:
7) Oloupanou mrkev a celer, dále papriku a cibulku nakrájejte na tenké dlouhé nudličky.
8) Na jeden plát řasy nori položený na bambusové podložce rovnoměrně rozvrstvěte ¼ rýže – u jednoho okraje nechte 3 cm volné a potřete je vodou.
9) Na protilehlý okraj vložte ¼ veškeré zeleniny.
10) Pomocí podložky sushi zarolujte. Zopakujte se zbylými ingrediencemi.
11) Každou rolku nakrájejte na 4 kolečka.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY