Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyLyonský salát
Albert logoAlbert logo
  • Lyonský salát
Lyonský salát

Lyonský salát

Snadné
16-30 minut
4/5
Příloha

Ingredience2 porce

2 porce
  • Olej olivový 5 plž
  • Slanina vcelku 200 g
  • Česnek 1 strouž.
  • Chléb 180 g
  • Salát ledový 1 ks
  • Cibule šalotka 2 ks
  • Vinný červený ocet 1 plž
  • Hořčice dijonská 1 plž
  • Vinný bílý ocet 1 plž
  • Sůl
  • Pepř
  • Vejce 2 ks
  • Olej olivový 5 plž
  • Slanina vcelku 200 g
  • Česnek 1 strouž.
  • Chléb 180 g
  • Salát ledový 1 ks
  • Cibule šalotka 2 ks
  • Vinný červený ocet 1 plž
  • Hořčice dijonská 1 plž
  • Vinný bílý ocet 1 plž
  • Sůl
  • Pepř
  • Vejce 2 ks

Příprava

1
V pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje, přidejte slaninu a česnek. Nechte vypékat, dokud není slanina křupavá, pak ji vylovte děrovanou naběračkou a dejte stranou. K česneku a vypečenému tuku ze slaniny přihoďte kostičky chleba, promíchejte, a pokud je to potřeba, přidejte zbytek olivového oleje. Opékejte krutonky 5 minut na mírném plameni dozlatova, občas zamíchejte. Vyndejte z pánve a dejte stranou.
2
Zatímco se opékají krutonky, připravte si zálivku. Šalotku, ocet, hořčici a 1 lžíci vody prošlehejte v misce, postupně pramínkem přilévejte olej a šlehejte, zálivka zhoustne. Osolte, opepřete a odložte. Salát operte, oddělte listy, případně odstraňte tužší části.
3
Ve vyšším rendlíku přiveďte k jemnému varu vodu s octem. Vejce rozklepněte do naběračky, lžící udělejte ve vodě vír a vejce do něj opatrně spusťte. Pošírujte každé vejce 3 minuty. Hotová vejce vyndejte na talířek.
4
Většinu krutonků a slaniny, salát a 2/3 zálivky smíchejte v salátové míse. Salát rozdělte na talíře, ozdobte kroužky cibule, zbytkem krutonků a slaniny a těsně před podáváním posaďte doprostřed pošírované vejce. Osolte a opepřete.
1
V pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje, přidejte slaninu a česnek. Nechte vypékat, dokud není slanina křupavá, pak ji vylovte děrovanou naběračkou a dejte stranou. K česneku a vypečenému tuku ze slaniny přihoďte kostičky chleba, promíchejte, a pokud je to potřeba, přidejte zbytek olivového oleje. Opékejte krutonky 5 minut na mírném plameni dozlatova, občas zamíchejte. Vyndejte z pánve a dejte stranou.
2
Zatímco se opékají krutonky, připravte si zálivku. Šalotku, ocet, hořčici a 1 lžíci vody prošlehejte v misce, postupně pramínkem přilévejte olej a šlehejte, zálivka zhoustne. Osolte, opepřete a odložte. Salát operte, oddělte listy, případně odstraňte tužší části.
3
Ve vyšším rendlíku přiveďte k jemnému varu vodu s octem. Vejce rozklepněte do naběračky, lžící udělejte ve vodě vír a vejce do něj opatrně spusťte. Pošírujte každé vejce 3 minuty. Hotová vejce vyndejte na talířek.
4
Většinu krutonků a slaniny, salát a 2/3 zálivky smíchejte v salátové míse. Salát rozdělte na talíře, ozdobte kroužky cibule, zbytkem krutonků a slaniny a těsně před podáváním posaďte doprostřed pošírované vejce. Osolte a opepřete.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 15.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 3 dny

Od 09.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 10 dní

Od 15.05.2024 do 28.05.2024

Platný ještě 3 dny

Od 15.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 3 dny

Od 09.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 3 dny

Od 09.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 10 dní

Od 15.05.2024 do 28.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.