Lyonský salát

Snadné Příloha Počet porcí: 2 Magazín 4/2016
Snadné Příloha Počet porcí: 2 Magazín 4/2016

Ingredience

2 lžíce olivového oleje
200 g slaniny, nakrájené na kostičky
1 stroužek česneku, rozdrcený
180 g bílého chleba bez kůrky, nakrájeného na kostičky
1 salát frisée
1 šalotka, nakrájená na tenká kolečka
NA ZÁLIVKU
1 šalotka, nasekaná najemno
1 lžíce červeného vinného octa
1 lžíce dijonské hořčice
3 lžíce olivového oleje
sůl
pepř
1 lžíce bílého vinného octa
2 čerstvá vejce

Postup přípravy

V pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje, přidejte slaninu a česnek. Nechte vypékat, dokud není slanina křupavá, pak ji vylovte děrovanou naběračkou a dejte stranou. K česneku a vypečenému tuku ze slaniny přihoďte kostičky chleba, promíchejte, a pokud je to potřeba, přidejte zbytek olivového oleje. Opékejte krutonky 5 minut na mírném plameni dozlatova, občas zamíchejte. Vyndejte z pánve a dejte stranou.

Zatímco se opékají krutonky, připravte si zálivku. Šalotku, ocet, hořčici a 1 lžíci vody prošlehejte v misce, postupně pramínkem přilévejte olej a šlehejte, zálivka zhoustne. Osolte, opepřete a odložte. Salát operte, oddělte listy, případně odstraňte tužší části.

Ve vyšším rendlíku přiveďte k jemnému varu vodu s octem. Vejce rozklepněte do naběračky, lžící udělejte ve vodě vír a vejce do něj opatrně spusťte. Pošírujte každé vejce 3 minuty. Hotová vejce vyndejte na talířek.

Většinu krutonků a slaniny, salát a 2/3 zálivky smíchejte v salátové míse. Salát rozdělte na talíře, ozdobte kroužky cibule, zbytkem krutonků a slaniny a těsně před podáváním posaďte doprostřed pošírované vejce. Osolte a opepřete.

Pomohl vám recept?
2hodnocení

Věrnostní program

MŮJ ALBERT

APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE

Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.

Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.

LETÁKY
RECEPTY A
INSPIRACE
NÁKUPNÍ
SEZNAM
KREDIT
ZA NÁKUPY

Záleží nám na tom,

abyste jedli lépe

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu. Proto vám přinášíme čerstvé ovoce a zeleninu, čerstvě upečené pečivo nebo
výběr toho nejlepšího na gril. Přesně tak, jak to máte nejraději.

Nejchutnější maso je vždy to čerstvé, které pochází ze zdravých a dobře krmených zvířat.

V Albertu se chováme k moři s úctou, abychom vám mohli nabídnout čerstvé a kvalitní ryby z udržitelného chovu či lovu. 

Pochutnejte si na čerstvém a lehkém jídle, které stačí vzít a jí(s)t! V Albertu jsme pro vás připravili variace originálních chutí, které se neomrzí.

Pochutnejte si na bio kvalitě výrobků tak, jak je příroda vymyslela. V prodejnách Albert najdete
širokou nabídku biopotravin z ekologického zemědělství zaručující tu nejvyšší kvalitu.

V Albertově pekařství vyrábíme pečivo na základě naší vlastní unikátní receptury a pečeme přímo v našich prodejnách.

Vyzkoušejte Tržnici u Alberta a nakupte si u nás jen čerstvé a kvalitní ovoce a zeleninu za trvale nízké ceny, na kterých neproděláte.

Naše značky