×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Lyonský salát

Další recepty a články

Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Indická rýže basmati s čočkou
Indická rýže basmati...
Indická rýže basmati s čočkou
Indická rýže basmati s čočkou
Okurková salsa ke grilování
Okurková salsa ke...
Okurková salsa ke grilování
Okurková salsa ke grilování

Lyonský salát

Co budete potřebovat

2 lžíce olivového oleje
200 g slaniny, nakrájené na kostičky
1 stroužek česneku, rozdrcený
180 g bílého chleba bez kůrky, nakrájeného na kostičky
1 salát frisée
1 šalotka, nakrájená na tenká kolečka
NA ZÁLIVKU
1 šalotka, nasekaná najemno
1 lžíce červeného vinného octa
1 lžíce dijonské hořčice
3 lžíce olivového oleje
sůl
pepř
1 lžíce bílého vinného octa
2 čerstvá vejce

Jak na to?

V pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje, přidejte slaninu a česnek. Nechte vypékat, dokud není slanina křupavá, pak ji vylovte děrovanou naběračkou a dejte stranou. K česneku a vypečenému tuku ze slaniny přihoďte kostičky chleba, promíchejte, a pokud je to potřeba, přidejte zbytek olivového oleje. Opékejte krutonky 5 minut na mírném plameni dozlatova, občas zamíchejte. Vyndejte z pánve a dejte stranou.

Zatímco se opékají krutonky, připravte si zálivku. Šalotku, ocet, hořčici a 1 lžíci vody prošlehejte v misce, postupně pramínkem přilévejte olej a šlehejte, zálivka zhoustne. Osolte, opepřete a odložte. Salát operte, oddělte listy, případně odstraňte tužší části.

Ve vyšším rendlíku přiveďte k jemnému varu vodu s octem. Vejce rozklepněte do naběračky, lžící udělejte ve vodě vír a vejce do něj opatrně spusťte. Pošírujte každé vejce 3 minuty. Hotová vejce vyndejte na talířek.

Většinu krutonků a slaniny, salát a 2/3 zálivky smíchejte v salátové míse. Salát rozdělte na talíře, ozdobte kroužky cibule, zbytkem krutonků a slaniny a těsně před podáváním posaďte doprostřed pošírované vejce. Osolte a opepřete.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Lyonský salát

Příloha Snadné Magazín 4/2016 Počet porcí: 2
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

2 lžíce olivového oleje
200 g slaniny, nakrájené na kostičky
1 stroužek česneku, rozdrcený
180 g bílého chleba bez kůrky, nakrájeného na kostičky
1 salát frisée
1 šalotka, nakrájená na tenká kolečka
NA ZÁLIVKU
1 šalotka, nasekaná najemno
1 lžíce červeného vinného octa
1 lžíce dijonské hořčice
3 lžíce olivového oleje
sůl
pepř
1 lžíce bílého vinného octa
2 čerstvá vejce

Jak na to?

V pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje, přidejte slaninu a česnek. Nechte vypékat, dokud není slanina křupavá, pak ji vylovte děrovanou naběračkou a dejte stranou. K česneku a vypečenému tuku ze slaniny přihoďte kostičky chleba, promíchejte, a pokud je to potřeba, přidejte zbytek olivového oleje. Opékejte krutonky 5 minut na mírném plameni dozlatova, občas zamíchejte. Vyndejte z pánve a dejte stranou.

Zatímco se opékají krutonky, připravte si zálivku. Šalotku, ocet, hořčici a 1 lžíci vody prošlehejte v misce, postupně pramínkem přilévejte olej a šlehejte, zálivka zhoustne. Osolte, opepřete a odložte. Salát operte, oddělte listy, případně odstraňte tužší části.

Ve vyšším rendlíku přiveďte k jemnému varu vodu s octem. Vejce rozklepněte do naběračky, lžící udělejte ve vodě vír a vejce do něj opatrně spusťte. Pošírujte každé vejce 3 minuty. Hotová vejce vyndejte na talířek.

Většinu krutonků a slaniny, salát a 2/3 zálivky smíchejte v salátové míse. Salát rozdělte na talíře, ozdobte kroužky cibule, zbytkem krutonků a slaniny a těsně před podáváním posaďte doprostřed pošírované vejce. Osolte a opepřete.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Indická rýže basmati s čočkou
Indická rýže basmati s čočkou
Indická rýže basmati s čočkou
Indická rýže basmati s čočkou
Okurková salsa ke grilování
Okurková salsa ke grilování
Okurková salsa ke grilování
Okurková salsa ke grilování

Inspirujte se podobnými recepty