Luxusní jablečná žemlovka
Ingredience
4 | jablka |
hrst sušených brusinek | |
½ | lžičky skořice |
1 | lžička citronové šťávy |
4 | lžíce cukru |
250 g | měkkého tučného tvarohu |
750 ml | mléka |
4 | vejce |
500 g | bílého toustového chleba, bagety nebo rohlíků |
4 | bílky |
Šodó | |
---|---|
500 ml | plnotučného mléka |
40 g | krupicového cukru |
1 | vanilkový lusk |
1 | lžíce kukuřičného škrobu |
4 | žloutky |
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 180 °C.
Jablka oloupejte a nastrouhejte nahrubo. Přidejte brusinky, ochuťte skořicí, citronovou šťávou a oslaďte lžící cukru. S další lžící cukru utřete tvaroh. Mléko smíchejte s vejci a také s jednou lžící cukru a namočte do něj nakrájené pečivo.
Dno vymazaných zapékacích misek vyložte polovinou namočeného pečiva. Na něj dejte vrstvu tvarohu, pak strouhaná jablka a nakonec zbylé pečivo. Vložte do trouby a pečte 45 minut.
Bílky ušlehejte s jednou lžící cukru na tuhý sníh. Naneste na upečenou žemlovku a dejte ještě na 15 minut zapéct.
Na žloutkové šodó nejprve svařte mléko s polovinou cukru a přidejte dřeň z vanilkového lusku. Horké mléko nechte čtvrt hodiny stát, aby trochu zchladlo. Mezitím smíchejte žloutky se zbytkem cukru a připravte vodní lázeň. Do ní umístěte svařené mléko v rendlíku a postupně zašlehávejte oslazené žloutky.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY