×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Luxusní jablečná žemlovka

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Vafle s tvarohem a ovocem
Vafle s tvarohem a...
Vafle s tvarohem a ovocem
Vafle s tvarohem a ovocem
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové...
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Žemlovka
Žemlovka
Žemlovka
Žemlovka

Luxusní jablečná žemlovka

Co budete potřebovat

4 jablka
hrst sušených brusinek
½ lžičky skořice
1 lžička citronové šťávy
4 lžíce cukru
250 g měkkého tučného tvarohu
750 ml mléka
4 vejce
500 g bílého toustového chleba, bagety nebo rohlíků
4 bílky
Šodó
500  ml plnotučného mléka
40 g krupicového cukru
1 vanilkový lusk
1 lžíce kukuřičného škrobu
4 žloutky

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C.
Jablka oloupejte a nastrouhejte nahrubo. Přidejte brusinky, ochuťte skořicí, citronovou šťávou a oslaďte lžící cukru. S další lžící cukru utřete tvaroh. Mléko smíchejte s vejci a také s jednou lžící cukru a namočte do něj nakrájené pečivo.
Dno vymazaných zapékacích misek vyložte polovinou namočeného pečiva. Na něj dejte vrstvu tvarohu, pak strouhaná jablka a nakonec zbylé pečivo. Vložte do trouby a pečte 45 minut.
Bílky ušlehejte s jednou lžící cukru na tuhý sníh. Naneste na upečenou žemlovku a dejte ještě na 15 minut zapéct.
Na žloutkové šodó nejprve svařte mléko s polovinou cukru a přidejte dřeň z vanilkového lusku. Horké mléko nechte čtvrt hodiny stát, aby trochu zchladlo. Mezitím smíchejte žloutky se zbytkem cukru a připravte vodní lázeň. Do ní umístěte svařené mléko v rendlíku a postupně zašlehávejte oslazené žloutky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Luxusní jablečná žemlovka

Hlavní chod Velmi snadné Sladká jídla Vegetariánské Magazín 11/2018 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 5 (1)
Tuhle žemlovku si letos rozhodně musíte dát. Osvědčená klasika babičkovské kuchyně dostala moderní šmrnc a rázem je z ní královna podzimu.

Co budete potřebovat

4 jablka
hrst sušených brusinek
½ lžičky skořice
1 lžička citronové šťávy
4 lžíce cukru
250 g měkkého tučného tvarohu
750 ml mléka
4 vejce
500 g bílého toustového chleba, bagety nebo rohlíků
4 bílky
Šodó
500  ml plnotučného mléka
40 g krupicového cukru
1 vanilkový lusk
1 lžíce kukuřičného škrobu
4 žloutky

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C.
Jablka oloupejte a nastrouhejte nahrubo. Přidejte brusinky, ochuťte skořicí, citronovou šťávou a oslaďte lžící cukru. S další lžící cukru utřete tvaroh. Mléko smíchejte s vejci a také s jednou lžící cukru a namočte do něj nakrájené pečivo.
Dno vymazaných zapékacích misek vyložte polovinou namočeného pečiva. Na něj dejte vrstvu tvarohu, pak strouhaná jablka a nakonec zbylé pečivo. Vložte do trouby a pečte 45 minut.
Bílky ušlehejte s jednou lžící cukru na tuhý sníh. Naneste na upečenou žemlovku a dejte ještě na 15 minut zapéct.
Na žloutkové šodó nejprve svařte mléko s polovinou cukru a přidejte dřeň z vanilkového lusku. Horké mléko nechte čtvrt hodiny stát, aby trochu zchladlo. Mezitím smíchejte žloutky se zbytkem cukru a připravte vodní lázeň. Do ní umístěte svařené mléko v rendlíku a postupně zašlehávejte oslazené žloutky.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Vafle s tvarohem a ovocem
Vafle s tvarohem a ovocem
Vafle s tvarohem a ovocem
Vafle s tvarohem a ovocem
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Žemlovka
Žemlovka
Žemlovka
Žemlovka

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat