×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Luxusní jablečná žemlovka

Další recepty a články

Vafle s tvarohem a ovocem
Vafle s tvarohem a...
Vafle s tvarohem a ovocem
Vafle s tvarohem a ovocem
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové...
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Žemlovka
Žemlovka
Žemlovka
Žemlovka
Knedlíky broskvové z tofu
Knedlíky broskvové z...
Knedlíky broskvové z tofu
Knedlíky broskvové z tofu

Luxusní jablečná žemlovka

Co budete potřebovat

4 jablka
hrst sušených brusinek
½ lžičky skořice
1 lžička citronové šťávy
4 lžíce cukru
250 g měkkého tučného tvarohu
750 ml mléka
4 vejce
500 g bílého toustového chleba, bagety nebo rohlíků
4 bílky
Šodó
500  ml plnotučného mléka
40 g krupicového cukru
1 vanilkový lusk
1 lžíce kukuřičného škrobu
4 žloutky

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C.
Jablka oloupejte a nastrouhejte nahrubo. Přidejte brusinky, ochuťte skořicí, citronovou šťávou a oslaďte lžící cukru. S další lžící cukru utřete tvaroh. Mléko smíchejte s vejci a také s jednou lžící cukru a namočte do něj nakrájené pečivo.
Dno vymazaných zapékacích misek vyložte polovinou namočeného pečiva. Na něj dejte vrstvu tvarohu, pak strouhaná jablka a nakonec zbylé pečivo. Vložte do trouby a pečte 45 minut.
Bílky ušlehejte s jednou lžící cukru na tuhý sníh. Naneste na upečenou žemlovku a dejte ještě na 15 minut zapéct.
Na žloutkové šodó nejprve svařte mléko s polovinou cukru a přidejte dřeň z vanilkového lusku. Horké mléko nechte čtvrt hodiny stát, aby trochu zchladlo. Mezitím smíchejte žloutky se zbytkem cukru a připravte vodní lázeň. Do ní umístěte svařené mléko v rendlíku a postupně zašlehávejte oslazené žloutky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Luxusní jablečná žemlovka

Hlavní chod Velmi snadné Sladká jídla Vegetariánské Magazín 11/2018 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 5 (1)
Tuhle žemlovku si letos rozhodně musíte dát. Osvědčená klasika babičkovské kuchyně dostala moderní šmrnc a rázem je z ní královna podzimu.

Co budete potřebovat

4 jablka
hrst sušených brusinek
½ lžičky skořice
1 lžička citronové šťávy
4 lžíce cukru
250 g měkkého tučného tvarohu
750 ml mléka
4 vejce
500 g bílého toustového chleba, bagety nebo rohlíků
4 bílky
Šodó
500  ml plnotučného mléka
40 g krupicového cukru
1 vanilkový lusk
1 lžíce kukuřičného škrobu
4 žloutky

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C.
Jablka oloupejte a nastrouhejte nahrubo. Přidejte brusinky, ochuťte skořicí, citronovou šťávou a oslaďte lžící cukru. S další lžící cukru utřete tvaroh. Mléko smíchejte s vejci a také s jednou lžící cukru a namočte do něj nakrájené pečivo.
Dno vymazaných zapékacích misek vyložte polovinou namočeného pečiva. Na něj dejte vrstvu tvarohu, pak strouhaná jablka a nakonec zbylé pečivo. Vložte do trouby a pečte 45 minut.
Bílky ušlehejte s jednou lžící cukru na tuhý sníh. Naneste na upečenou žemlovku a dejte ještě na 15 minut zapéct.
Na žloutkové šodó nejprve svařte mléko s polovinou cukru a přidejte dřeň z vanilkového lusku. Horké mléko nechte čtvrt hodiny stát, aby trochu zchladlo. Mezitím smíchejte žloutky se zbytkem cukru a připravte vodní lázeň. Do ní umístěte svařené mléko v rendlíku a postupně zašlehávejte oslazené žloutky.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Vafle s tvarohem a ovocem
Vafle s tvarohem a ovocem
Vafle s tvarohem a ovocem
Vafle s tvarohem a ovocem
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Žemlovka
Žemlovka
Žemlovka
Žemlovka
Knedlíky broskvové z tofu
Knedlíky broskvové z tofu
Knedlíky broskvové z tofu
Knedlíky broskvové z tofu

Inspirujte se podobnými recepty