
Masopustní koblihy s marmeládou

Snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Masopust
Dezert
Ingredience
Složení 20 porcí
- Máslo 70 g
- Droždí sušené 1/2 ks
- Cukr krupicový 40 g
- Mouka polohrubá 400 g
- Vaječný žloutek 3 ks
- Mléko 125 ml
- Sůl
- Citronová kůra
- Rum 1 plž
- Olej slunečnicový
- Džem
- Máslo 70 g
- Droždí sušené 1/2 ks
- Cukr krupicový 40 g
- Mouka polohrubá 400 g
- Vaječný žloutek 3 ks
- Mléko 125 ml
- Sůl
- Citronová kůra
- Rum 1 plž
- Olej slunečnicový
- Džem
Příprava
- 1Nevíte, co připravit na masopust? Přece masopustní koblihy plněné marmeládou.
- 2Z droždí, lžičky cukru, trochy vlažného mléka a mouky nechte vzejít kvásek.
- 3Zbylé mléko vlijte do rendlíku, přidejte žloutky a 40 g cukru. Postavte nad vodní lázeň a šlehejte, dokud mléko nebude vlažné.
- 4Mouku nasypte do mísy, přidejte kvásek, ušlehané mléko se žloutky, máslo, citronovou kůru, rum, trochu soli a vypracujte vláčné těsto. Přikryjte ho utěrkou a nechte v teple asi hodinu kynout.
- 5Vykynuté těsto prohněťte a rozválejte na plát asi na prst silný a udělejte koblihy.
- 6Skleničkou na polovinu těsta naznačte kolečka, jedno vedle druhého.
- 7Doprostřed každého dejte marmeládu, a pak přehněte druhou polovinou těsta. Místa s marmeládou budou vypoulená a utvoří jakýsi střed koblihy. Vykrájejte je skleničkou.
- 8Koblihy dejte na pomoučené prkénko a nechte 30 minut vykynout – během kynutí je jednou obraťte.
- 9Vyšší vrstvu oleje rozpalte v hrnci se silným dnem, a pak smažte koblihy, nejprve z jedné strany, když zčervenají, tak i z druhé strany. Podávejte posypané moučkovým cukrem.
- 1Nevíte, co připravit na masopust? Přece masopustní koblihy plněné marmeládou.
- 2Z droždí, lžičky cukru, trochy vlažného mléka a mouky nechte vzejít kvásek.
- 3Zbylé mléko vlijte do rendlíku, přidejte žloutky a 40 g cukru. Postavte nad vodní lázeň a šlehejte, dokud mléko nebude vlažné.
- 4Mouku nasypte do mísy, přidejte kvásek, ušlehané mléko se žloutky, máslo, citronovou kůru, rum, trochu soli a vypracujte vláčné těsto. Přikryjte ho utěrkou a nechte v teple asi hodinu kynout.
- 5Vykynuté těsto prohněťte a rozválejte na plát asi na prst silný a udělejte koblihy.
- 6Skleničkou na polovinu těsta naznačte kolečka, jedno vedle druhého.
- 7Doprostřed každého dejte marmeládu, a pak přehněte druhou polovinou těsta. Místa s marmeládou budou vypoulená a utvoří jakýsi střed koblihy. Vykrájejte je skleničkou.
- 8Koblihy dejte na pomoučené prkénko a nechte 30 minut vykynout – během kynutí je jednou obraťte.
- 9Vyšší vrstvu oleje rozpalte v hrnci se silným dnem, a pak smažte koblihy, nejprve z jedné strany, když zčervenají, tak i z druhé strany. Podávejte posypané moučkovým cukrem.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.