Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

50 g mrkve
80 g šalotky
100 g brambor typu C
50 g pórku
15 g másla
300 g filetů lososa
700 ml vody
50 ml bílého vína
1 kostka zeleninového bujónu
sůl
pepř
120 ml smetany ke šlehání (31 %)
2 snítky čerstvé petrželky kudrnky

Postup přípravy

1. Mrkev, šalotku a brambory oloupejte a nakrájejte na kousky. Pórek očistěte a nakrájejte na kolečka. V hrnci rozehřejte máslo a zeleninu na něm orestujte. Přidejte na kousky nakrájeného lososa a krátce společně orestujte.

2. Zalijte vodou a bílým vínem, přidejte bujón, ½ lžičky soli, špetku pepře a vařte 20 minut. Poté přilijte 100 ml smetany a krátce provařte.

3. Vyjměte pár kousků lososa na ozdobu, dejte do misky a uchovejte v teple.

4. Polévku v hrnci rozmixujte tyčovým mixérem a nalijte do talířů. Odložené kousky lososa natrhejte a vložte do polévky. Ozdobte nasekanou petrželkou, zbylou smetanou a podávejte.

Pomohl vám recept?
1hodnocení5

Další videorecepty