Lososové kousky pro cipíska
Ingredience
500 g | brokolice |
300 g | brambor pozdních NP Bio |
sůl | |
pepř | |
20 ml | sezamového oleje NP Bio |
4 | snítky čerstvé petržele |
120 g | nesolených pražených arašídů |
3 | snítky čerstvého kopru |
1 | jarní cibulka |
2 | citrony NP Bio |
1 | vejce NP Bio |
30 g | kukuřičného škrobu |
500 g | filetů lososa |
Postup přípravy
1. Brokolici očistěte a rozeberte na růžičky. Brambory oloupejte a nakrájejte na 1cm plátky. Rozložte na pařák nebo nad parní lázeň, kterou uděláte jako vodní lázeň, jenom nad vodu dáte cedník, a uvařte doměkka. Osolte, opepřete a pokapejte sezamovým olejem promíchaným s nasekanými lístky jedné snítky petržele.
2. Nasekejte nadrobno arašídy, lístky zbylé petržele, kopr a očištěnou jarní cibulku. Vše promíchejte s vymačkanou citronovou šťávou z 1 citronu a odložte stranou.
3. V jiné misce důkladně metličkou promíchejte vejce se škrobem. Filety lososa osolte a opepřete. Poté je obalte nejdřív rozšlehaném vajíčku se škrobem a potom v připravené arašídové směsi, s tím zase pomohou malí kuchtíci.
4. Rozpalte pánev a filety nasucho opečte na mírném ohni z každé strany 3 minuty.
5. Cipískovi naložte na talíř brambůrky, brokolici, lososa a můžete i pokapat troškou citronu.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY