×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Losos v bylinkové krustě se špenátem

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Losos v bylinkové krustě se špenátem

Co budete potřebovat

3 plátky bílého toustového chleba AQ
2 hrsti čerstvé petrželky, jemně nasekané
2 lžíce olivového oleje AQ
mořská sůl a čerstvě namletý černý pepř
4 filety z lososa bez kůže AQ
2 lžíce dijonské hořčice
3 lžíce čerstvě vymačkané citronové šťávy ABio
140 g baby špenátu AQ
půlka středně velké červené cibule
nakrájený citron ABio k podávání

Jak na to?

Troubu rozpalte na 230 °C. Pečicí plech vyložte alobalem a dejte stranou. V robotu rozmixujte střídu z chlebu, petrželku a lžíci olivového oleje, přidejte sůl a pepř. Filety z lososa dejte na plech, osolte je a opepřete, potřete dijonskou hořčicí a navrch rozdělte čerstvou petrželkovou strouhanku. Přitlačte ji k lososu a dejte ho na jedenáct až třináct minut péct do trouby. Mezitím smíchejte citronovou šťávu se lžící olivového oleje a půlkou lžičky soli a pepře. Špenát smíchejte s cibulí a přelijte zálivkou. Podávejte s lososem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Losos v bylinkové krustě se špenátem

Hlavní chod Snadné Středomořská Petržel kadeřavá Magazín 5/2010
Průměrné hodnocení 4 (10)

Co budete potřebovat

3 plátky bílého toustového chleba AQ
2 hrsti čerstvé petrželky, jemně nasekané
2 lžíce olivového oleje AQ
mořská sůl a čerstvě namletý černý pepř
4 filety z lososa bez kůže AQ
2 lžíce dijonské hořčice
3 lžíce čerstvě vymačkané citronové šťávy ABio
140 g baby špenátu AQ
půlka středně velké červené cibule
nakrájený citron ABio k podávání

Jak na to?

Troubu rozpalte na 230 °C. Pečicí plech vyložte alobalem a dejte stranou. V robotu rozmixujte střídu z chlebu, petrželku a lžíci olivového oleje, přidejte sůl a pepř. Filety z lososa dejte na plech, osolte je a opepřete, potřete dijonskou hořčicí a navrch rozdělte čerstvou petrželkovou strouhanku. Přitlačte ji k lososu a dejte ho na jedenáct až třináct minut péct do trouby. Mezitím smíchejte citronovou šťávu se lžící olivového oleje a půlkou lžičky soli a pepře. Špenát smíchejte s cibulí a přelijte zálivkou. Podávejte s lososem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Inspirujte se podobnými recepty