×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Losos v bylinkové krustě s parmazánovým květákem

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Palačinka s uzeným lososem
Palačinka s uzeným...
Palačinka s uzeným lososem
Palačinka s uzeným lososem
Rybí karbanátky s kaší
Rybí karbanátky s...
Rybí karbanátky s kaší
Rybí karbanátky s kaší

Losos v bylinkové krustě s parmazánovým květákem

Co budete potřebovat

1 šalotka
3 lžíce nasekané petrželky
1 lžíce nasekaného estragonu
1 lžička čerstvé máty
1 lžička citronové kůry
2 lžíce kaparů
500–600 g lososový filet vcelku
1 bílek
sůl, čerstvě mletý pepř
500 g květáku
3 lžíce másla
70 g strouhaného parmazánu

Jak na to?

Šalotku nakrájejte na co nejjemnější kostičky. Přimíchejte bylinky, strouhanou kůru z citronu a nasekané kapary.
Lososový filet osušte papírovou kuchyňskou utěrkou a potřete bílkem. Poté obalte v bylinkové směsi. Posolte a opepřete čerstvě namletým pepřem.
Květák rozeberte na menší růžičky, pokapejte rozpuštěným máslem a pečte na plechu v troubě při teplotě 180 °C.
Po 25 minutách pečení květákové růžičky obraťte a posypte strouhaným parmazánem. Udělejte na plechu trochu místa a přidejte obalený lososový filet. Vraťte do trouby a pečte společně dalších dvacet minut.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Losos v bylinkové krustě s parmazánovým květákem

Hlavní chod Velmi snadné Ryby Bezlepkové Magazín 9/2017 Počet porcí: 4 porce
Průměrné hodnocení 4 (1)

Co budete potřebovat

1 šalotka
3 lžíce nasekané petrželky
1 lžíce nasekaného estragonu
1 lžička čerstvé máty
1 lžička citronové kůry
2 lžíce kaparů
500–600 g lososový filet vcelku
1 bílek
sůl, čerstvě mletý pepř
500 g květáku
3 lžíce másla
70 g strouhaného parmazánu

Jak na to?

Šalotku nakrájejte na co nejjemnější kostičky. Přimíchejte bylinky, strouhanou kůru z citronu a nasekané kapary.
Lososový filet osušte papírovou kuchyňskou utěrkou a potřete bílkem. Poté obalte v bylinkové směsi. Posolte a opepřete čerstvě namletým pepřem.
Květák rozeberte na menší růžičky, pokapejte rozpuštěným máslem a pečte na plechu v troubě při teplotě 180 °C.
Po 25 minutách pečení květákové růžičky obraťte a posypte strouhaným parmazánem. Udělejte na plechu trochu místa a přidejte obalený lososový filet. Vraťte do trouby a pečte společně dalších dvacet minut.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Palačinka s uzeným lososem
Palačinka s uzeným lososem
Palačinka s uzeným lososem
Palačinka s uzeným lososem
Rybí karbanátky s kaší
Rybí karbanátky s kaší
Rybí karbanátky s kaší
Rybí karbanátky s kaší

Inspirujte se podobnými recepty