×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Losos s petrželovou omáčkou

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Rybí karbanátky s kaší
Rybí karbanátky s...
Rybí karbanátky s kaší
Rybí karbanátky s kaší
Treska v papilotě s jarní...
Treska v papilotě...
Treska v papilotě s jarní...
Treska v papilotě s jarní...

Losos s petrželovou omáčkou

Co budete potřebovat

1 velká šalotka
1 svazek petržele
50 g másla
2 lžíce olivového oleje
250 ml zeleninového vývaru
4 filety lososa
sůl, pepř
2 brokolice
125 ml smetany na vaření
citronová šťáva

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180 °C. Šalotku nakrájejte najemno, petržel nahrubo nastrouhejte. V pánvi nechte rozpustit máslo s trochou oleje a šalotku na něm osmahněte. Přidejte petržel, chvíli opékejte a podlijte zeleninovým vývarem. Přiklopené nechte dusit 20 minut.
Filety lososa dejte na plech vyložený pečicím papírem, osolte a opepřete. Pečte 20 minut.
Brokolici natrhejte na růžičky a vařte v páře 10 minut. Ke konci vaření ji osolte a dejte stranou.
Petrželovou směs rozmixujte ponorným mixérem, přilijte smetanu, citronovou šťávu a vraťte na sporák. Na vyšším plameni omáčku zredukujte do krémovité konzistence. Dochuťte solí a servírujte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Losos s petrželovou omáčkou

Hlavní chod Velmi snadné Ryby Bezlepkové Magazín 1/2018 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (10)
Omáčky z kořenové zeleniny sluší i rybám. Ta z petržele obvzlášť, její jemně nasládlou chuť si prostě zamilujete.

Co budete potřebovat

1 velká šalotka
1 svazek petržele
50 g másla
2 lžíce olivového oleje
250 ml zeleninového vývaru
4 filety lososa
sůl, pepř
2 brokolice
125 ml smetany na vaření
citronová šťáva

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180 °C. Šalotku nakrájejte najemno, petržel nahrubo nastrouhejte. V pánvi nechte rozpustit máslo s trochou oleje a šalotku na něm osmahněte. Přidejte petržel, chvíli opékejte a podlijte zeleninovým vývarem. Přiklopené nechte dusit 20 minut.
Filety lososa dejte na plech vyložený pečicím papírem, osolte a opepřete. Pečte 20 minut.
Brokolici natrhejte na růžičky a vařte v páře 10 minut. Ke konci vaření ji osolte a dejte stranou.
Petrželovou směs rozmixujte ponorným mixérem, přilijte smetanu, citronovou šťávu a vraťte na sporák. Na vyšším plameni omáčku zredukujte do krémovité konzistence. Dochuťte solí a servírujte.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Rybí karbanátky s kaší
Rybí karbanátky s kaší
Rybí karbanátky s kaší
Rybí karbanátky s kaší
Treska v papilotě s jarní...
Treska v papilotě s jarní...
Treska v papilotě s jarní...
Treska v papilotě s jarní...

Inspirujte se podobnými recepty