Losos s petrželovou omáčkou
Ingredience
1 | velká šalotka |
1 | svazek petržele |
50 g | másla |
2 | lžíce olivového oleje |
250 ml | zeleninového vývaru |
4 | filety lososa |
sůl, pepř | |
2 | brokolice |
125 ml | smetany na vaření |
citronová šťáva |
Postup přípravy
Předehřejte troubu na 180 °C. Šalotku nakrájejte najemno, petržel nahrubo nastrouhejte. V pánvi nechte rozpustit máslo s trochou oleje a šalotku na něm osmahněte. Přidejte petržel, chvíli opékejte a podlijte zeleninovým vývarem. Přiklopené nechte dusit 20 minut.
Filety lososa dejte na plech vyložený pečicím papírem, osolte a opepřete. Pečte 20 minut.
Brokolici natrhejte na růžičky a vařte v páře 10 minut. Ke konci vaření ji osolte a dejte stranou.
Petrželovou směs rozmixujte ponorným mixérem, přilijte smetanu, citronovou šťávu a vraťte na sporák. Na vyšším plameni omáčku zredukujte do krémovité konzistence. Dochuťte solí a servírujte.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY