×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Losos s petrželovou omáčkou
30 minut , Hlavní chod , Velmi snadné , Ryby , Bezlepkové ,

Losos s petrželovou omáčkou

Co budu potřebovat

1 velká šalotka
1 svazek petržele
50 g másla
2 lžíce olivového oleje
250 ml zeleninového vývaru
4 filety lososa
sůl, pepř
2 brokolice
125 ml smetany na vaření
citronová šťáva

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180 °C. Šalotku nakrájejte najemno, petržel nahrubo nastrouhejte. V pánvi nechte rozpustit máslo s trochou oleje a šalotku na něm osmahněte. Přidejte petržel, chvíli opékejte a podlijte zeleninovým vývarem. Přiklopené nechte dusit 20 minut.
Filety lososa dejte na plech vyložený pečicím papírem, osolte a opepřete. Pečte 20 minut.
Brokolici natrhejte na růžičky a vařte v páře 10 minut. Ke konci vaření ji osolte a dejte stranou.
Petrželovou směs rozmixujte ponorným mixérem, přilijte smetanu, citronovou šťávu a vraťte na sporák. Na vyšším plameni omáčku zredukujte do krémovité konzistence. Dochuťte solí a servírujte.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Rybí karbanátky s kaší

    Ryby nad 60 minut
  • Treska v papilotě s jarní zeleninou

    Ryby 45 minut
  • Losos s fenyklovým salátem

    Ryby 30 minut