×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Losos s limetkou a chilli

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy...
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové...
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce

Losos s limetkou a chilli

Co budete potřebovat

2 lžíce limetkové šťávy + 1 lžička limetkové kůry + plátky k podávání
½ lžičky drceného chilli
2 lžičky medu
1 stroužek česneku, nasekaný
½ lžičky soli
30 g másla, nakrájeného na plátky
750 g filetu z lososa, v celku
½ lžičky mletého kmínu
½ lžičky mleté uzené papriky
hrst koriandrových lístků, nasekaných

Jak na to?

Troubu předehřejte na 190 °C. V pánvi smíchejte limetkovou šťávu, drcené chilli, med, česnek a sůl. Přiveďte k mírnému varu a svařte na polovinu objemu. Pak vmíchejte polovinu másla, sundejte z plamene a za stálého kroužení pánví nechte máslo rozpustit. Vraťte na oheň a to samé udělejte se zbývajícím máslem.
Lososa položte na velký kus alobalu. Mašlovačkou dobře potřete lososa připravenou marinádou. Posypte kmínem, uzenou paprikou a limetkovou kůrou. Zabalte do alobalu, utěsněte všechny strany, aby neutekla ani kapka šťávy.
Pečte 12–15 minut, nebo dokud maso nezpevní. Rozevřete alobal a nechte rybu ještě 2–3 minuty péct, raději za stálého dozoru. Vyndejte z trouby, posypte čerstvým koriandrem a hned podávejte se zeleninovým salátem nebo s rýži.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Losos s limetkou a chilli

Hlavní chod Snadné Pečení Magazín 2/2016 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 5 (3)

Co budete potřebovat

2 lžíce limetkové šťávy + 1 lžička limetkové kůry + plátky k podávání
½ lžičky drceného chilli
2 lžičky medu
1 stroužek česneku, nasekaný
½ lžičky soli
30 g másla, nakrájeného na plátky
750 g filetu z lososa, v celku
½ lžičky mletého kmínu
½ lžičky mleté uzené papriky
hrst koriandrových lístků, nasekaných

Jak na to?

Troubu předehřejte na 190 °C. V pánvi smíchejte limetkovou šťávu, drcené chilli, med, česnek a sůl. Přiveďte k mírnému varu a svařte na polovinu objemu. Pak vmíchejte polovinu másla, sundejte z plamene a za stálého kroužení pánví nechte máslo rozpustit. Vraťte na oheň a to samé udělejte se zbývajícím máslem.
Lososa položte na velký kus alobalu. Mašlovačkou dobře potřete lososa připravenou marinádou. Posypte kmínem, uzenou paprikou a limetkovou kůrou. Zabalte do alobalu, utěsněte všechny strany, aby neutekla ani kapka šťávy.
Pečte 12–15 minut, nebo dokud maso nezpevní. Rozevřete alobal a nechte rybu ještě 2–3 minuty péct, raději za stálého dozoru. Vyndejte z trouby, posypte čerstvým koriandrem a hned podávejte se zeleninovým salátem nebo s rýži.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce

Inspirujte se podobnými recepty