Losos s limetkou a chilli
Ingredience
2 | lžíce limetkové šťávy + 1 lžička limetkové kůry + plátky k podávání |
½ | lžičky drceného chilli |
2 | lžičky medu |
1 | stroužek česneku, nasekaný |
½ | lžičky soli |
30 g | másla, nakrájeného na plátky |
750 g | filetu z lososa, v celku |
½ | lžičky mletého kmínu |
½ | lžičky mleté uzené papriky |
hrst koriandrových lístků, nasekaných |
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 190 °C. V pánvi smíchejte limetkovou šťávu, drcené chilli, med, česnek a sůl. Přiveďte k mírnému varu a svařte na polovinu objemu. Pak vmíchejte polovinu másla, sundejte z plamene a za stálého kroužení pánví nechte máslo rozpustit. Vraťte na oheň a to samé udělejte se zbývajícím máslem.
Lososa položte na velký kus alobalu. Mašlovačkou dobře potřete lososa připravenou marinádou. Posypte kmínem, uzenou paprikou a limetkovou kůrou. Zabalte do alobalu, utěsněte všechny strany, aby neutekla ani kapka šťávy.
Pečte 12–15 minut, nebo dokud maso nezpevní. Rozevřete alobal a nechte rybu ještě 2–3 minuty péct, raději za stálého dozoru. Vyndejte z trouby, posypte čerstvým koriandrem a hned podávejte se zeleninovým salátem nebo s rýži.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY