Losos s chimichurii omáčkou
Ingredience
SUROVINY NA OMÁČKU: | |
---|---|
1 | hrst natě hladkolisté petrželky |
2 | snítky čerstvého rozmarýnu |
1 | stroužek česneku |
1 | lžička mleté uzené papriky |
1⁄2 | lžičky mletého chilli |
1 | lžička sušeného oregana |
3 | lžíce červeného vinného octa |
3 | lžíce olivového oleje |
sůl, pepř | |
LOSOS A ZELENINA: | |
300 g | zeleného chřestu |
8 | mrkví |
2–3 | lžíce másla |
4 | filety lososa (každý cca 200 g) |
sůl, pepř | |
1 | citron |
1 | snítka čerstvého rozmarýnu |
Postup přípravy
1. Petrželku a rozmarýn nakrájejte najemno, oloupaný česnek prolisujte. Promíchejte s ostatními surovinami na omáčku.
2. Z chřestových výhonků odkrojte tvrdé konce, mrkev rozpulte. Na pánvi rozpusťte máslo a zeleninu na něm orestujte doměkka. Odložte stranou.
3. Do stejné pánve vložte filety lososa a 10 minut je z obou stran opékejte. V případě potřeby přidejte další máslo. Poté osolte a opepřete.
4. Lososa podávejte s omáčkou a restovanou zeleninou. Ozdobte plátky citronu a snítkou rozmarýnu
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY