×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Losos s chimichurii omáčkou

Další recepty a články

Rybí karbanátky s kaší
Rybí karbanátky s...
Rybí karbanátky s kaší
Rybí karbanátky s kaší
Treska v papilotě s jarní...
Treska v papilotě...
Treska v papilotě s jarní...
Treska v papilotě s jarní...
Losos s fenyklovým salátem
Losos s fenyklovým...
Losos s fenyklovým salátem
Losos s fenyklovým salátem
Asijské nudle se zeleninou...
Asijské nudle se...
Asijské nudle se zeleninou...
Asijské nudle se zeleninou...

Losos s chimichurii omáčkou

Co budete potřebovat

SUROVINY NA OMÁČKU:
1 hrst natě hladkolisté petrželky
2 snítky čerstvého rozmarýnu
1 stroužek česneku
1 lžička mleté uzené papriky
1⁄2 lžičky mletého chilli
1 lžička sušeného oregana
3 lžíce červeného vinného octa
3 lžíce olivového oleje
sůl, pepř
LOSOS A ZELENINA:
300 g zeleného chřestu
8 mrkví
2–3 lžíce másla
4 filety lososa (každý cca 200 g)
sůl, pepř
1 citron
1 snítka čerstvého rozmarýnu

Jak na to?

1. Petrželku a rozmarýn nakrájejte najemno, oloupaný česnek prolisujte. Promíchejte s ostatními surovinami na omáčku.
2. Z chřestových výhonků odkrojte tvrdé konce, mrkev rozpulte. Na pánvi rozpusťte máslo a zeleninu na něm orestujte doměkka. Odložte stranou.
3. Do stejné pánve vložte filety lososa a 10 minut je z obou stran opékejte. V případě potřeby přidejte další máslo. Poté osolte a opepřete.
4. Lososa podávejte s omáčkou a restovanou zeleninou. Ozdobte plátky citronu a snítkou rozmarýnu





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Losos s chimichurii omáčkou

Hlavní chod Velmi snadné Ryby Bezlepkové Magazín 3/2019 Počet porcí: 4 porce
(0)
Chimichurri je studená argentinská omáčka. Je svěží, plná aromatických bylinek a skvěle doplňuje chuť ryb.

Co budete potřebovat

SUROVINY NA OMÁČKU:
1 hrst natě hladkolisté petrželky
2 snítky čerstvého rozmarýnu
1 stroužek česneku
1 lžička mleté uzené papriky
1⁄2 lžičky mletého chilli
1 lžička sušeného oregana
3 lžíce červeného vinného octa
3 lžíce olivového oleje
sůl, pepř
LOSOS A ZELENINA:
300 g zeleného chřestu
8 mrkví
2–3 lžíce másla
4 filety lososa (každý cca 200 g)
sůl, pepř
1 citron
1 snítka čerstvého rozmarýnu

Jak na to?

1. Petrželku a rozmarýn nakrájejte najemno, oloupaný česnek prolisujte. Promíchejte s ostatními surovinami na omáčku.
2. Z chřestových výhonků odkrojte tvrdé konce, mrkev rozpulte. Na pánvi rozpusťte máslo a zeleninu na něm orestujte doměkka. Odložte stranou.
3. Do stejné pánve vložte filety lososa a 10 minut je z obou stran opékejte. V případě potřeby přidejte další máslo. Poté osolte a opepřete.
4. Lososa podávejte s omáčkou a restovanou zeleninou. Ozdobte plátky citronu a snítkou rozmarýnu

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Rybí karbanátky s kaší
Rybí karbanátky s kaší
Rybí karbanátky s kaší
Rybí karbanátky s kaší
Treska v papilotě s jarní...
Treska v papilotě s jarní...
Treska v papilotě s jarní...
Treska v papilotě s jarní...
Losos s fenyklovým salátem
Losos s fenyklovým salátem
Losos s fenyklovým salátem
Losos s fenyklovým salátem
Asijské nudle se zeleninou...
Asijské nudle se zeleninou...
Asijské nudle se zeleninou...
Asijské nudle se zeleninou...

Inspirujte se podobnými recepty