×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Losos na salátu z nových brambor a ředkviček

Další recepty a články

Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným...
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Těstoviny s lososem
Těstoviny s lososem
Těstoviny s lososem
Těstoviny s lososem
Salát s lososem a parmazánem
Salát s lososem a...
Salát s lososem a parmazánem
Salát s lososem a parmazánem
Pórková polévka s lososem
Pórková polévka s...
Pórková polévka s lososem
Pórková polévka s lososem

Losos na salátu z nových brambor a ředkviček

Co budete potřebovat

250 g nových brambor, ideálně malých kulatých
olivový olej
½ citronu, šťáva i kůra
sůl, pepř
1 chilli paprička, jemně nasekaná
100 g ředkviček
1 malý ledový salát, listy odděleně
2 plné lžíce jemně nasekané pažitky
250 g filetu z lososa

Jak na to?

Brambory důkladně omyjte (případně použijte kartáček) pod tekoucí vodou, neloupejte. Poté je patnáct až dvacet minut vařte doměkka ve vroucí osolené vodě. Mezitím smíchejte dvě lžičky olivového oleje se šťávou z půlky citronu, solí a pepřem. V jiné mističce smíchejte další dvě lžičky oleje s chilli papričkou a půlkou lžičky citronové kůry. Brambory sceďte, lehce propláchněte čistou vodou a ještě teplé je smíchejte s olejem s citronovou šťávou. Dejte na talíř, přidejte ředkvičky pokrájené na tenká kolečka, listy salátku a zasypte pažitkou. Lososa nakrájejte na čtyři díly, mírně potřete olivovým olejem, z obou stran osolte a opepřete a dorůžova opečte na grilovací pánvi. Posaďte na brambory a zeleninu a přelijte olejem s chilli.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Losos na salátu z nových brambor a ředkviček

Hlavní chod Snadné Italská Saláty Losos Magazín 5/2011
Průměrné hodnocení 4 (25)

Co budete potřebovat

250 g nových brambor, ideálně malých kulatých
olivový olej
½ citronu, šťáva i kůra
sůl, pepř
1 chilli paprička, jemně nasekaná
100 g ředkviček
1 malý ledový salát, listy odděleně
2 plné lžíce jemně nasekané pažitky
250 g filetu z lososa

Jak na to?

Brambory důkladně omyjte (případně použijte kartáček) pod tekoucí vodou, neloupejte. Poté je patnáct až dvacet minut vařte doměkka ve vroucí osolené vodě. Mezitím smíchejte dvě lžičky olivového oleje se šťávou z půlky citronu, solí a pepřem. V jiné mističce smíchejte další dvě lžičky oleje s chilli papričkou a půlkou lžičky citronové kůry. Brambory sceďte, lehce propláchněte čistou vodou a ještě teplé je smíchejte s olejem s citronovou šťávou. Dejte na talíř, přidejte ředkvičky pokrájené na tenká kolečka, listy salátku a zasypte pažitkou. Lososa nakrájejte na čtyři díly, mírně potřete olivovým olejem, z obou stran osolte a opepřete a dorůžova opečte na grilovací pánvi. Posaďte na brambory a zeleninu a přelijte olejem s chilli.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Těstoviny s lososem
Těstoviny s lososem
Těstoviny s lososem
Těstoviny s lososem
Salát s lososem a parmazánem
Salát s lososem a parmazánem
Salát s lososem a parmazánem
Salát s lososem a parmazánem
Pórková polévka s lososem
Pórková polévka s lososem
Pórková polévka s lososem
Pórková polévka s lososem

Inspirujte se podobnými recepty