Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

250 g nových brambor, ideálně malých kulatých
olivový olej
½ citronu, šťáva i kůra
sůl, pepř
1 chilli paprička, jemně nasekaná
100 g ředkviček
1 malý ledový salát, listy odděleně
2 plné lžíce jemně nasekané pažitky
250 g filetu z lososa

Postup přípravy

Brambory důkladně omyjte (případně použijte kartáček) pod tekoucí vodou, neloupejte. Poté je patnáct až dvacet minut vařte doměkka ve vroucí osolené vodě. Mezitím smíchejte dvě lžičky olivového oleje se šťávou z půlky citronu, solí a pepřem. V jiné mističce smíchejte další dvě lžičky oleje s chilli papričkou a půlkou lžičky citronové kůry. Brambory sceďte, lehce propláchněte čistou vodou a ještě teplé je smíchejte s olejem s citronovou šťávou. Dejte na talíř, přidejte ředkvičky pokrájené na tenká kolečka, listy salátku a zasypte pažitkou. Lososa nakrájejte na čtyři díly, mírně potřete olivovým olejem, z obou stran osolte a opepřete a dorůžova opečte na grilovací pánvi. Posaďte na brambory a zeleninu a přelijte olejem s chilli.

Pomohl vám recept?
40hodnocení4

Další videorecepty