Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyLosos na grilu s melounovým salátem
Albert logoAlbert logo
  • Losos na grilu s melounovým salátem

Losos na grilu s melounovým salátem

Losos je jedním z Albertovy dvacítky hitů na gril. Navíc pro děti úplně perfektní.
Losos na grilu s melounovým salátem
Velmi snadné
31-45 minut
0/5
Bezlepkové
Grilování
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Salát ledový 1 ks
  • Meloun žlutý 1 ks
  • Salátová okurka 1 ks
  • Cibule červená 1 ks
  • Balkánský sýr 100 g
  • Slunečnicová semínka 1 hrs.
  • Bazalka čerstvá 1 hrs.
  • Olej olivový 20 ml
  • Javorový sirup 20 ml
  • Limetka 2 ks
  • Losos filet 600 g
  • Sůl
  • Pepř
  • Salát ledový 1 ks
  • Meloun žlutý 1 ks
  • Salátová okurka 1 ks
  • Cibule červená 1 ks
  • Balkánský sýr 100 g
  • Slunečnicová semínka 1 hrs.
  • Bazalka čerstvá 1 hrs.
  • Olej olivový 20 ml
  • Javorový sirup 20 ml
  • Limetka 2 ks
  • Losos filet 600 g
  • Sůl
  • Pepř

Příprava

1
Nejprve připravte salát. Do mísy vložte omyté, natrhané listy salátu. Meloun rozpulte, zbavte pecek a slupky. Očištěný meloun nakrájejte na kostky 2 × 2 cm a vsypte do mísy k salátu. Okurku a cibuli očistěte, nakrájejte na tenká kolečka a přidejte do mísy. Nakonec přisypte nadrobený sýr, lístky bazalky a slunečnicová semínka.
2
V menší misce smíchejte olej, sirup a šťávu z 1 limety. Promíchejte a vlijte do mísy se salátem. Celou směs dobře promíchejte a dochuťte solí a pepřem.
3
Rozpalte gril. Filety pokapejte šťávou ze zbylé limety a dobře ji do masa vetřete. Osolte a opepřete. Vložte filety na gril kůží dolů a v zavřeném grilu 10 minut grilujte.
4
Po opečení nechte lososa ještě 2 minuty odpočinout a podávejte se salátem.
1
Nejprve připravte salát. Do mísy vložte omyté, natrhané listy salátu. Meloun rozpulte, zbavte pecek a slupky. Očištěný meloun nakrájejte na kostky 2 × 2 cm a vsypte do mísy k salátu. Okurku a cibuli očistěte, nakrájejte na tenká kolečka a přidejte do mísy. Nakonec přisypte nadrobený sýr, lístky bazalky a slunečnicová semínka.
2
V menší misce smíchejte olej, sirup a šťávu z 1 limety. Promíchejte a vlijte do mísy se salátem. Celou směs dobře promíchejte a dochuťte solí a pepřem.
3
Rozpalte gril. Filety pokapejte šťávou ze zbylé limety a dobře ji do masa vetřete. Osolte a opepřete. Vložte filety na gril kůží dolů a v zavřeném grilu 10 minut grilujte.
4
Po opečení nechte lososa ještě 2 minuty odpočinout a podávejte se salátem.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 4 dny

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 11 dní

Od 17.07.2024 do 30.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.