Od 10. 9. 2020 vstup do prodejen Albert je možný pouze se zakrytými ústy a nosem. DěkujemeZavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Losos na bylinkách se salátem z pečených brambor

Inspirujte se podobnými recepty

Vánoční dort
Vánoční dort
Vánoční dort
Vánoční dort
Bramborový salát na Vánoce
Bramborový salát na...
Bramborový salát na Vánoce
Bramborový salát na Vánoce
Bramborový salát s jablkem
Bramborový salát...
Bramborový salát s jablkem
Bramborový salát s jablkem
Vánoční punč
Vánoční punč
Vánoční punč
Vánoční punč

Losos na bylinkách se salátem z pečených brambor

Co budete potřebovat

30 g másla
1 stroužek česneku
hrst čerstvých bylinek – petrželka, tymián, rozmarýn, bazalka
1 lžička citronové šťávy
½ lžičky kůry z chemicky neošetřeného citronu
4 filety z lososa
Salát
600 g drobných kulatých brambor
150 g sušených rajčat i s olejem
sůl
1 stroužek česneku
několik snítek čerstvého rozmarýnu

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180 °C. Na pánvi rozpusťte máslo a nechte na něm krátce rozvonět česnek. Dejte stranou, a až máslo trochu zchladne, vmíchejte do něj nasekané bylinky, citronovou šťávu a kůru. Směsí potřete lososové filety, položte na plech a pečte 13 až 15 minut podle velikosti.
Brambory dobře opláchněte, ty větší podle potřeby překrojte. I se slupkou je promíchejte s olejem z rajčat. Rozložte na plechu v jedné vrstvě, posolte a vložte do trouby. Pečte 30 minut a 10 minut před koncem přidejte nasekaný česnek.
Upečené brambory ještě zatepla smíchejte s pokrájenými sušenými rajčaty a rozmarýnem. Dochuťte pepřem a hned zatepla podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Losos na bylinkách se salátem z pečených brambor

Hlavní chod Velmi snadné Ryby Vánoce Bezlepkové Bazalka , Rozmarýn , Tymián , Petržel kadeřavá , Rajče Magazín 12/2018 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (10)
Chcete na Štědrý den dostát tradici a dát si rybu a salát, ale zároveň si to chcete udělat po svém? Tento recept s italskou inspirací je šitý na míru právě pro vás.

Co budete potřebovat

30 g másla
1 stroužek česneku
hrst čerstvých bylinek – petrželka, tymián, rozmarýn, bazalka
1 lžička citronové šťávy
½ lžičky kůry z chemicky neošetřeného citronu
4 filety z lososa
Salát
600 g drobných kulatých brambor
150 g sušených rajčat i s olejem
sůl
1 stroužek česneku
několik snítek čerstvého rozmarýnu

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180 °C. Na pánvi rozpusťte máslo a nechte na něm krátce rozvonět česnek. Dejte stranou, a až máslo trochu zchladne, vmíchejte do něj nasekané bylinky, citronovou šťávu a kůru. Směsí potřete lososové filety, položte na plech a pečte 13 až 15 minut podle velikosti.
Brambory dobře opláchněte, ty větší podle potřeby překrojte. I se slupkou je promíchejte s olejem z rajčat. Rozložte na plechu v jedné vrstvě, posolte a vložte do trouby. Pečte 30 minut a 10 minut před koncem přidejte nasekaný česnek.
Upečené brambory ještě zatepla smíchejte s pokrájenými sušenými rajčaty a rozmarýnem. Dochuťte pepřem a hned zatepla podávejte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Inspirujte se podobnými recepty

Vánoční dort
Vánoční dort
Vánoční dort
Vánoční dort
Bramborový salát na Vánoce
Bramborový salát na...
Bramborový salát na Vánoce
Bramborový salát na Vánoce
Bramborový salát s jablkem
Bramborový salát...
Bramborový salát s jablkem
Bramborový salát s jablkem
Vánoční punč
Vánoční punč
Vánoční punč
Vánoční punč

Inspirujte se podobnými recepty