×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Losos na bylinkách se salátem z pečených brambor

Inspirujte se podobnými recepty

Polévka s kapřími knedlíčky
Polévka s kapřími...
Polévka s kapřími knedlíčky
Polévka s kapřími knedlíčky
Kuba
Kuba
Kuba
Kuba
Tiramisu trifle
Tiramisu trifle
Tiramisu trifle
Tiramisu trifle
Lehká vajíčková pomazánka
Lehká vajíčková...
Lehká vajíčková pomazánka
Lehká vajíčková pomazánka

Losos na bylinkách se salátem z pečených brambor

Co budete potřebovat

30 g másla
1 stroužek česneku
hrst čerstvých bylinek – petrželka, tymián, rozmarýn, bazalka
1 lžička citronové šťávy
½ lžičky kůry z chemicky neošetřeného citronu
4 filety z lososa
Salát
600 g drobných kulatých brambor
150 g sušených rajčat i s olejem
sůl
1 stroužek česneku
několik snítek čerstvého rozmarýnu

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180 °C. Na pánvi rozpusťte máslo a nechte na něm krátce rozvonět česnek. Dejte stranou, a až máslo trochu zchladne, vmíchejte do něj nasekané bylinky, citronovou šťávu a kůru. Směsí potřete lososové filety, položte na plech a pečte 13 až 15 minut podle velikosti.
Brambory dobře opláchněte, ty větší podle potřeby překrojte. I se slupkou je promíchejte s olejem z rajčat. Rozložte na plechu v jedné vrstvě, posolte a vložte do trouby. Pečte 30 minut a 10 minut před koncem přidejte nasekaný česnek.
Upečené brambory ještě zatepla smíchejte s pokrájenými sušenými rajčaty a rozmarýnem. Dochuťte pepřem a hned zatepla podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Losos na bylinkách se salátem z pečených brambor

Hlavní chod Velmi snadné Ryby Vánoce Bezlepkové Bazalka , Rozmarýn , Tymián , Petržel kadeřavá , Rajče Magazín 12/2018 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (5)
Chcete na Štědrý den dostát tradici a dát si rybu a salát, ale zároveň si to chcete udělat po svém? Tento recept s italskou inspirací je šitý na míru právě pro vás.

Co budete potřebovat

30 g másla
1 stroužek česneku
hrst čerstvých bylinek – petrželka, tymián, rozmarýn, bazalka
1 lžička citronové šťávy
½ lžičky kůry z chemicky neošetřeného citronu
4 filety z lososa
Salát
600 g drobných kulatých brambor
150 g sušených rajčat i s olejem
sůl
1 stroužek česneku
několik snítek čerstvého rozmarýnu

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180 °C. Na pánvi rozpusťte máslo a nechte na něm krátce rozvonět česnek. Dejte stranou, a až máslo trochu zchladne, vmíchejte do něj nasekané bylinky, citronovou šťávu a kůru. Směsí potřete lososové filety, položte na plech a pečte 13 až 15 minut podle velikosti.
Brambory dobře opláchněte, ty větší podle potřeby překrojte. I se slupkou je promíchejte s olejem z rajčat. Rozložte na plechu v jedné vrstvě, posolte a vložte do trouby. Pečte 30 minut a 10 minut před koncem přidejte nasekaný česnek.
Upečené brambory ještě zatepla smíchejte s pokrájenými sušenými rajčaty a rozmarýnem. Dochuťte pepřem a hned zatepla podávejte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Inspirujte se podobnými recepty

Polévka s kapřími knedlíčky
Polévka s kapřími...
Polévka s kapřími knedlíčky
Polévka s kapřími knedlíčky
Kuba
Kuba
Kuba
Kuba
Tiramisu trifle
Tiramisu trifle
Tiramisu trifle
Tiramisu trifle
Lehká vajíčková pomazánka
Lehká vajíčková...
Lehká vajíčková pomazánka
Lehká vajíčková pomazánka

Inspirujte se podobnými recepty