Lokše
Co budete potřebovat
Jak na to?
Brambory uvařte ve slupce a oloupejte. Rozmačkejte, osolte a přidejte mouku. Vypracujte jemné, vláčné těsto. Na desce posypané moukou vytvarujte válec o průměru 5 cm, který nakrájejte na stejné, přibližně dvoucentimetrové dílky. Vyválejte z nich tenké placky a na pánvi je opečte nasucho.
Horké lokše potřete husím sádlem nebo máslem a poskládejte na sebe. Zakryjte utěrkou, aby zůstaly vláčné.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Lokše
Co budete potřebovat
Jak na to?
Brambory uvařte ve slupce a oloupejte. Rozmačkejte, osolte a přidejte mouku. Vypracujte jemné, vláčné těsto. Na desce posypané moukou vytvarujte válec o průměru 5 cm, který nakrájejte na stejné, přibližně dvoucentimetrové dílky. Vyválejte z nich tenké placky a na pánvi je opečte nasucho.
Horké lokše potřete husím sádlem nebo máslem a poskládejte na sebe. Zakryjte utěrkou, aby zůstaly vláčné.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio