Domácí rohlíky s pestem, houbami a kozím sýrem

Náročné
Více než 60 minut
0/5
Francouzská
Recepty na každý den
Příloha
Ingredience
Složení 1 porcí
- Máslo 2 plž
- Mouka hladká 500 g
- Droždí čerstvé 1/2 ks
- Cukr krupicový 1 člž
- Mléko 210 ml
- Jogurt bílý 3 plž
- Sádlo 3 plž
- Vaječný bílek 1 ks
- Kmín celý
- Žampiony hnědé 150 g
- Pesto
- Sůl 1 člž
- Kozí sýr přírodní 100 g
- Ementál bloček 100 g
- Máslo 2 plž
- Mouka hladká 500 g
- Droždí čerstvé 1/2 ks
- Cukr krupicový 1 člž
- Mléko 210 ml
- Jogurt bílý 3 plž
- Sádlo 3 plž
- Vaječný bílek 1 ks
- Kmín celý
- Žampiony hnědé 150 g
- Pesto
- Sůl 1 člž
- Kozí sýr přírodní 100 g
- Ementál bloček 100 g
Příprava
- 1Vyzkoušeli jste už domácí pečivo s pestem, houbami a sýrem?
- 2NEJPRVE ZADĚLEJTE TĚSTO:
- 3Mouku přesypte do mísy, uprostřed udělejte důlek, do něj nadrobte droždí, přesypte cukrem a zalijte trochou vlažného mléka.
- 4Až vzejde kvásek, přidejte do mísy jogurt, sádlo, sůl i zbylé mléko a vypracujte do pružného těsta. Nechte minimálně hodinu kynout, aby těsto zdvojnásobilo svůj objem.
- 5Těsto vyklopte na lehce pomoučenou pracovní plochu a rozválejte na obdélník silný maximálně půl centimetru.
- 6Nožem nebo rádýlkem nakrájejte na protilehlé trojúhelníky, a ty pak od delší strany zarolujte do rohlíku.
- 7Přendejte na plech vyložený pečicím papírem a dejte ještě na 20 minut kynout.
- 8A PEČEME:
- 9Zahřejte troubu na 180 °C.
- 10Nakynuté rohlíky potřete bílkem našlehaným s trochou mléka, posypte hrubou solí a dejte péct do vyhřáté trouby dozlatova. Do trouby postavte i misku s vodou.
- 11Dvě lžíce másla rozpusťte v pánvi, a pak na něm opečte malé žampiony, osolte, posypte kmínem a nechte změknout.
- 12Mírně zchladlé rohlíčky podélně rozkrojte, potřete pestem, na každý dejte kozí sýr, část žampionů, a zasypte ementálem a dejte na chvíli pod gril.
- 1Vyzkoušeli jste už domácí pečivo s pestem, houbami a sýrem?
- 2NEJPRVE ZADĚLEJTE TĚSTO:
- 3Mouku přesypte do mísy, uprostřed udělejte důlek, do něj nadrobte droždí, přesypte cukrem a zalijte trochou vlažného mléka.
- 4Až vzejde kvásek, přidejte do mísy jogurt, sádlo, sůl i zbylé mléko a vypracujte do pružného těsta. Nechte minimálně hodinu kynout, aby těsto zdvojnásobilo svůj objem.
- 5Těsto vyklopte na lehce pomoučenou pracovní plochu a rozválejte na obdélník silný maximálně půl centimetru.
- 6Nožem nebo rádýlkem nakrájejte na protilehlé trojúhelníky, a ty pak od delší strany zarolujte do rohlíku.
- 7Přendejte na plech vyložený pečicím papírem a dejte ještě na 20 minut kynout.
- 8A PEČEME:
- 9Zahřejte troubu na 180 °C.
- 10Nakynuté rohlíky potřete bílkem našlehaným s trochou mléka, posypte hrubou solí a dejte péct do vyhřáté trouby dozlatova. Do trouby postavte i misku s vodou.
- 11Dvě lžíce másla rozpusťte v pánvi, a pak na něm opečte malé žampiony, osolte, posypte kmínem a nechte změknout.
- 12Mírně zchladlé rohlíčky podélně rozkrojte, potřete pestem, na každý dejte kozí sýr, část žampionů, a zasypte ementálem a dejte na chvíli pod gril.
Hodnocení
Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
| kus | ks | špetka | špet. | |
| lžíce | plž | svazek | svaz. | |
| lžička | člž | plátek | plát. | |
| hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
| stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
| snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.











