Od 10. 9. 2020 vstup do prodejen Albert je možný pouze se zakrytými ústy a nosem. DěkujemeZavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Lívanec na pánvičku

Další recepty a články

Brambory hasselback s modrým...
Brambory hasselback...
Brambory hasselback s modrým...
Brambory hasselback s modrým...
Bruschetta s hruškami a kozím...
Bruschetta s...
Bruschetta s hruškami a kozím...
Bruschetta s hruškami a kozím...
Citronový koláč s levandulí
Citronový koláč s...
Citronový koláč s levandulí
Citronový koláč s levandulí
Čokoládové střepy
Čokoládové střepy
Čokoládové střepy
Čokoládové střepy

Lívanec na pánvičku

Co budete potřebovat

3 velká vejce
180 ml plnotučného mléka
2 lžíce cukru
½ lžičky soli
½ lžičky vanilky
65 g hladké mouky
15 g másla
K podávání
moučkový cukr, máslo, plátky citronu, čerstvé ovoce, javorový sirup…

Jak na to?

Nejdřív dám do trouby rozpálené na 220 °C ohřát pánev o průměru 25 cm. Pak ve větší míse vyšlehám vejce do světlé pěny, trvá mi to tak 2 minuty. Přidám mléko, cukr, sůl, vanilku a vše prošlehám. Přisypu mouku, promíchám a těsto nechám 5–10 minut odpočívat.
Rozehřátou pánev vyndám z trouby a nechám v ní rozpustit máslo. Pánví kroužím, aby se máslo hezky rozlilo. Teprve pak do ní vliju těsto a rychle vrátím do trouby. Lívanec peču 15 minut, dozlatava. Přesunu ho na talíř, nakrájím na velké klínky a hustě popráším moučkovým cukrem nebo jím s tím, na co mám právě chuť.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Lívanec na pánvičku

Snadné Pečení Magazín 11/2015
Průměrné hodnocení 5 (4)

Co budete potřebovat

3 velká vejce
180 ml plnotučného mléka
2 lžíce cukru
½ lžičky soli
½ lžičky vanilky
65 g hladké mouky
15 g másla
K podávání
moučkový cukr, máslo, plátky citronu, čerstvé ovoce, javorový sirup…

Jak na to?

Nejdřív dám do trouby rozpálené na 220 °C ohřát pánev o průměru 25 cm. Pak ve větší míse vyšlehám vejce do světlé pěny, trvá mi to tak 2 minuty. Přidám mléko, cukr, sůl, vanilku a vše prošlehám. Přisypu mouku, promíchám a těsto nechám 5–10 minut odpočívat.
Rozehřátou pánev vyndám z trouby a nechám v ní rozpustit máslo. Pánví kroužím, aby se máslo hezky rozlilo. Teprve pak do ní vliju těsto a rychle vrátím do trouby. Lívanec peču 15 minut, dozlatava. Přesunu ho na talíř, nakrájím na velké klínky a hustě popráším moučkovým cukrem nebo jím s tím, na co mám právě chuť.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Brambory hasselback s modrým...
Brambory hasselback s modrým...
Brambory hasselback s modrým...
Brambory hasselback s modrým...
Bruschetta s hruškami a kozím...
Bruschetta s hruškami a kozím...
Bruschetta s hruškami a kozím...
Bruschetta s hruškami a kozím...
Citronový koláč s levandulí
Citronový koláč s levandulí
Citronový koláč s levandulí
Citronový koláč s levandulí
Čokoládové střepy
Čokoládové střepy
Čokoládové střepy
Čokoládové střepy

Inspirujte se podobnými recepty