Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

3 velká vejce
180 ml plnotučného mléka
2 lžíce cukru
½ lžičky soli
½ lžičky vanilky
65 g hladké mouky
15 g másla
K podávání
moučkový cukr, máslo, plátky citronu, čerstvé ovoce, javorový sirup…

Postup přípravy

Nejdřív dám do trouby rozpálené na 220 °C ohřát pánev o průměru 25 cm. Pak ve větší míse vyšlehám vejce do světlé pěny, trvá mi to tak 2 minuty. Přidám mléko, cukr, sůl, vanilku a vše prošlehám. Přisypu mouku, promíchám a těsto nechám 5–10 minut odpočívat.
Rozehřátou pánev vyndám z trouby a nechám v ní rozpustit máslo. Pánví kroužím, aby se máslo hezky rozlilo. Teprve pak do ní vliju těsto a rychle vrátím do trouby. Lívanec peču 15 minut, dozlatava. Přesunu ho na talíř, nakrájím na velké klínky a hustě popráším moučkovým cukrem nebo jím s tím, na co mám právě chuť.

Pomohl vám recept?
4hodnocení5

Další videorecepty