×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Lívance se zakysanou smetanou a povidly

Další recepty a články

Bazalkový toast s grilovanou...
Bazalkový toast...
Bazalkový toast s grilovanou...
Bazalkový toast s grilovanou...
Cizrna s kuskusem na marocký...
Cizrna s kuskusem na...
Cizrna s kuskusem na marocký...
Cizrna s kuskusem na marocký...
Domácí žitný chléb s Májkou
Domácí žitný chléb...
Domácí žitný chléb s Májkou
Domácí žitný chléb s Májkou
Entrecôte s novými bramborami
Entrecôte s novými...
Entrecôte s novými bramborami
Entrecôte s novými bramborami

Lívance se zakysanou smetanou a povidly

Co budete potřebovat

3 vejce, žloutky a bílky zvlášť
250 ml zakysané smetany
1 lžíce krupicového cukru
150 g hladké mouky
špetka soli
máslo na opékání lívanců
K PODÁVÁNÍ
skořice a moučkový cukr
250 ml zakysané smetany
švestková povidla

Jak na to?

Prošlehejte žloutky se zakysanou smetanou, cukrem, moukou a špetkou soli na hladké těsto, které pomalu stéká ze lžíce. Bílky vyšlehejte na pevný sníh a přimíchejte ho k těstu.
Pánev zlehka vytřete máslem, dávejte na ni po lžíci těsta a lívance opékejte z obou stran. Lívance uchovejte v teple. Podávejte je poprášené moučkovým cukrem a skořicí, se zakysanou smetanou a povidly.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Lívance se zakysanou smetanou a povidly

Velmi snadné Magazín 6/2016 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (51)

Co budete potřebovat

3 vejce, žloutky a bílky zvlášť
250 ml zakysané smetany
1 lžíce krupicového cukru
150 g hladké mouky
špetka soli
máslo na opékání lívanců
K PODÁVÁNÍ
skořice a moučkový cukr
250 ml zakysané smetany
švestková povidla

Jak na to?

Prošlehejte žloutky se zakysanou smetanou, cukrem, moukou a špetkou soli na hladké těsto, které pomalu stéká ze lžíce. Bílky vyšlehejte na pevný sníh a přimíchejte ho k těstu.
Pánev zlehka vytřete máslem, dávejte na ni po lžíci těsta a lívance opékejte z obou stran. Lívance uchovejte v teple. Podávejte je poprášené moučkovým cukrem a skořicí, se zakysanou smetanou a povidly.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Bazalkový toast s grilovanou...
Bazalkový toast s grilovanou...
Bazalkový toast s grilovanou...
Bazalkový toast s grilovanou...
Cizrna s kuskusem na marocký...
Cizrna s kuskusem na marocký...
Cizrna s kuskusem na marocký...
Cizrna s kuskusem na marocký...
Domácí žitný chléb s Májkou
Domácí žitný chléb s Májkou
Domácí žitný chléb s Májkou
Domácí žitný chléb s Májkou
Entrecôte s novými bramborami
Entrecôte s novými bramborami
Entrecôte s novými bramborami
Entrecôte s novými bramborami

Inspirujte se podobnými recepty