Lívance se zakysanou smetanou a povidly
Ingredience
3 | vejce, žloutky a bílky zvlášť |
250 ml | zakysané smetany |
1 | lžíce krupicového cukru |
150 g | hladké mouky |
špetka soli | |
máslo na opékání lívanců | |
K PODÁVÁNÍ | |
---|---|
skořice a moučkový cukr | |
250 ml | zakysané smetany |
švestková povidla |
Postup přípravy
Prošlehejte žloutky se zakysanou smetanou, cukrem, moukou a špetkou soli na hladké těsto, které pomalu stéká ze lžíce. Bílky vyšlehejte na pevný sníh a přimíchejte ho k těstu.
Pánev zlehka vytřete máslem, dávejte na ni po lžíci těsta a lívance opékejte z obou stran. Lívance uchovejte v teple. Podávejte je poprášené moučkovým cukrem a skořicí, se zakysanou smetanou a povidly.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY