Od 10. 9. 2020 vstup do prodejen Albert je možný pouze se zakrytými ústy a nosem. DěkujemeZavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Lívance se zakysanou smetanou a povidly

Další recepty a články

Brambory hasselback s modrým...
Brambory hasselback...
Brambory hasselback s modrým...
Brambory hasselback s modrým...
Bruschetta s hruškami a kozím...
Bruschetta s...
Bruschetta s hruškami a kozím...
Bruschetta s hruškami a kozím...
Citronový koláč s levandulí
Citronový koláč s...
Citronový koláč s levandulí
Citronový koláč s levandulí
Čokoládové střepy
Čokoládové střepy
Čokoládové střepy
Čokoládové střepy

Lívance se zakysanou smetanou a povidly

Co budete potřebovat

3 vejce, žloutky a bílky zvlášť
250 ml zakysané smetany
1 lžíce krupicového cukru
150 g hladké mouky
špetka soli
máslo na opékání lívanců
K PODÁVÁNÍ
skořice a moučkový cukr
250 ml zakysané smetany
švestková povidla

Jak na to?

Prošlehejte žloutky se zakysanou smetanou, cukrem, moukou a špetkou soli na hladké těsto, které pomalu stéká ze lžíce. Bílky vyšlehejte na pevný sníh a přimíchejte ho k těstu.
Pánev zlehka vytřete máslem, dávejte na ni po lžíci těsta a lívance opékejte z obou stran. Lívance uchovejte v teple. Podávejte je poprášené moučkovým cukrem a skořicí, se zakysanou smetanou a povidly.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Lívance se zakysanou smetanou a povidly

Velmi snadné Magazín 6/2016 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (92)

Co budete potřebovat

3 vejce, žloutky a bílky zvlášť
250 ml zakysané smetany
1 lžíce krupicového cukru
150 g hladké mouky
špetka soli
máslo na opékání lívanců
K PODÁVÁNÍ
skořice a moučkový cukr
250 ml zakysané smetany
švestková povidla

Jak na to?

Prošlehejte žloutky se zakysanou smetanou, cukrem, moukou a špetkou soli na hladké těsto, které pomalu stéká ze lžíce. Bílky vyšlehejte na pevný sníh a přimíchejte ho k těstu.
Pánev zlehka vytřete máslem, dávejte na ni po lžíci těsta a lívance opékejte z obou stran. Lívance uchovejte v teple. Podávejte je poprášené moučkovým cukrem a skořicí, se zakysanou smetanou a povidly.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Brambory hasselback s modrým...
Brambory hasselback s modrým...
Brambory hasselback s modrým...
Brambory hasselback s modrým...
Bruschetta s hruškami a kozím...
Bruschetta s hruškami a kozím...
Bruschetta s hruškami a kozím...
Bruschetta s hruškami a kozím...
Citronový koláč s levandulí
Citronový koláč s levandulí
Citronový koláč s levandulí
Citronový koláč s levandulí
Čokoládové střepy
Čokoládové střepy
Čokoládové střepy
Čokoládové střepy

Inspirujte se podobnými recepty