Od 27. 12. je omezena otevírací doba prodejen do 21:00 hod a zákaz prodeje vybraného zboží.
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Lívance se zakysanou smetanou a povidly

Další recepty a články

Arašídová čokoláda s...
Arašídová čokoláda s...
Arašídová čokoláda s...
Arašídová čokoláda s...
Beskydské strapačky se zelím a...
Beskydské strapačky...
Beskydské strapačky se zelím a...
Beskydské strapačky se zelím a...
Bezlepkové fusilli s tomatovou...
Bezlepkové fusilli s...
Bezlepkové fusilli s tomatovou...
Bezlepkové fusilli s tomatovou...
Bílá čokoláda
Bílá čokoláda
Bílá čokoláda
Bílá čokoláda

Lívance se zakysanou smetanou a povidly

Co budete potřebovat

3 vejce, žloutky a bílky zvlášť
250 ml zakysané smetany
1 lžíce krupicového cukru
150 g hladké mouky
špetka soli
máslo na opékání lívanců
K PODÁVÁNÍ
skořice a moučkový cukr
250 ml zakysané smetany
švestková povidla

Jak na to?

Prošlehejte žloutky se zakysanou smetanou, cukrem, moukou a špetkou soli na hladké těsto, které pomalu stéká ze lžíce. Bílky vyšlehejte na pevný sníh a přimíchejte ho k těstu.
Pánev zlehka vytřete máslem, dávejte na ni po lžíci těsta a lívance opékejte z obou stran. Lívance uchovejte v teple. Podávejte je poprášené moučkovým cukrem a skořicí, se zakysanou smetanou a povidly.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Lívance se zakysanou smetanou a povidly

Velmi snadné Magazín 6/2016 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (95)

Co budete potřebovat

3 vejce, žloutky a bílky zvlášť
250 ml zakysané smetany
1 lžíce krupicového cukru
150 g hladké mouky
špetka soli
máslo na opékání lívanců
K PODÁVÁNÍ
skořice a moučkový cukr
250 ml zakysané smetany
švestková povidla

Jak na to?

Prošlehejte žloutky se zakysanou smetanou, cukrem, moukou a špetkou soli na hladké těsto, které pomalu stéká ze lžíce. Bílky vyšlehejte na pevný sníh a přimíchejte ho k těstu.
Pánev zlehka vytřete máslem, dávejte na ni po lžíci těsta a lívance opékejte z obou stran. Lívance uchovejte v teple. Podávejte je poprášené moučkovým cukrem a skořicí, se zakysanou smetanou a povidly.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Arašídová čokoláda s...
Arašídová čokoláda s...
Arašídová čokoláda s...
Arašídová čokoláda s...
Beskydské strapačky se zelím a...
Beskydské strapačky se zelím a...
Beskydské strapačky se zelím a...
Beskydské strapačky se zelím a...
Bezlepkové fusilli s tomatovou...
Bezlepkové fusilli s tomatovou...
Bezlepkové fusilli s tomatovou...
Bezlepkové fusilli s tomatovou...
Bílá čokoláda
Bílá čokoláda
Bílá čokoláda
Bílá čokoláda

Inspirujte se podobnými recepty