×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Listové těsto naslano s cibulkou a modrým sýrem

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná...
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová...
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda

Listové těsto naslano s cibulkou a modrým sýrem

Co budete potřebovat

15 g másla
1 lžíce olivového oleje
6 menších sladkých cibulí, nakrájených na půlkolečka
sůl
1 lžička tmavého cukru
1 lžíce balsamikového octa
500 g listového těsta
250 ml kysané smetany
120 g modrého sýra, rozdrobeného
6 plátků slaniny, nakrájené na menší kousky
sůl
pepř
pár snítek tymiánu

Jak na to?

V pánvi rozehřejte máslo a olivový olej. Přisypte cibuli, osolte a nechte za občasného míchání opékat 20 minut, pak přidejte cukr a nechte zkaramelizovat. Podle potřeby regulujte plamen, aby se cibule nepřipálila. Vmíchejte balsamikový ocet. Mezitím nechte na pánvičce dokřupava vypéct slaninu. Troubu předehřejte na 200 °C. Těsto rozválejte na 2 stejné pláty a trochu ho propíchejte vidličkou. Po krajích naznačte 1,5 cm okraj. Přesuňte je na plech vyložený pečicím papírem. V misce smíchejte smetanu a sýr, osolte a opepřete. Rozdělte na čtverce, navrch dejte zkaramelizovanou cibuli, slaninu a tymián. Pečte 15–18 minut.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Listové těsto naslano s cibulkou a modrým sýrem

Svačina Snadné Tymián Magazín 4/2016 Počet porcí: 4
(0)

Co budete potřebovat

15 g másla
1 lžíce olivového oleje
6 menších sladkých cibulí, nakrájených na půlkolečka
sůl
1 lžička tmavého cukru
1 lžíce balsamikového octa
500 g listového těsta
250 ml kysané smetany
120 g modrého sýra, rozdrobeného
6 plátků slaniny, nakrájené na menší kousky
sůl
pepř
pár snítek tymiánu

Jak na to?

V pánvi rozehřejte máslo a olivový olej. Přisypte cibuli, osolte a nechte za občasného míchání opékat 20 minut, pak přidejte cukr a nechte zkaramelizovat. Podle potřeby regulujte plamen, aby se cibule nepřipálila. Vmíchejte balsamikový ocet. Mezitím nechte na pánvičce dokřupava vypéct slaninu. Troubu předehřejte na 200 °C. Těsto rozválejte na 2 stejné pláty a trochu ho propíchejte vidličkou. Po krajích naznačte 1,5 cm okraj. Přesuňte je na plech vyložený pečicím papírem. V misce smíchejte smetanu a sýr, osolte a opepřete. Rozdělte na čtverce, navrch dejte zkaramelizovanou cibuli, slaninu a tymián. Pečte 15–18 minut.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda

Inspirujte se podobnými recepty