×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Listové těsto naslano s cibulkou a modrým sýrem

Další recepty a články

Žitný sendvič s brusinkovým...
Žitný sendvič s...
Žitný sendvič s brusinkovým...
Žitný sendvič s brusinkovým...
Pagáče
Pagáče
Pagáče
Pagáče
Domácí banánové sušenky
Domácí banánové...
Domácí banánové sušenky
Domácí banánové sušenky
Jablečný kompot s pomerančem
Jablečný kompot...
Jablečný kompot s pomerančem
Jablečný kompot s pomerančem

Listové těsto naslano s cibulkou a modrým sýrem

Co budete potřebovat

15 g másla
1 lžíce olivového oleje
6 menších sladkých cibulí, nakrájených na půlkolečka
sůl
1 lžička tmavého cukru
1 lžíce balsamikového octa
500 g listového těsta
250 ml kysané smetany
120 g modrého sýra, rozdrobeného
6 plátků slaniny, nakrájené na menší kousky
sůl
pepř
pár snítek tymiánu

Jak na to?

V pánvi rozehřejte máslo a olivový olej. Přisypte cibuli, osolte a nechte za občasného míchání opékat 20 minut, pak přidejte cukr a nechte zkaramelizovat. Podle potřeby regulujte plamen, aby se cibule nepřipálila. Vmíchejte balsamikový ocet. Mezitím nechte na pánvičce dokřupava vypéct slaninu. Troubu předehřejte na 200 °C. Těsto rozválejte na 2 stejné pláty a trochu ho propíchejte vidličkou. Po krajích naznačte 1,5 cm okraj. Přesuňte je na plech vyložený pečicím papírem. V misce smíchejte smetanu a sýr, osolte a opepřete. Rozdělte na čtverce, navrch dejte zkaramelizovanou cibuli, slaninu a tymián. Pečte 15–18 minut.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Listové těsto naslano s cibulkou a modrým sýrem

Svačina Snadné Magazín 4/2016 Počet porcí: 4
(0)

Co budete potřebovat

15 g másla
1 lžíce olivového oleje
6 menších sladkých cibulí, nakrájených na půlkolečka
sůl
1 lžička tmavého cukru
1 lžíce balsamikového octa
500 g listového těsta
250 ml kysané smetany
120 g modrého sýra, rozdrobeného
6 plátků slaniny, nakrájené na menší kousky
sůl
pepř
pár snítek tymiánu

Jak na to?

V pánvi rozehřejte máslo a olivový olej. Přisypte cibuli, osolte a nechte za občasného míchání opékat 20 minut, pak přidejte cukr a nechte zkaramelizovat. Podle potřeby regulujte plamen, aby se cibule nepřipálila. Vmíchejte balsamikový ocet. Mezitím nechte na pánvičce dokřupava vypéct slaninu. Troubu předehřejte na 200 °C. Těsto rozválejte na 2 stejné pláty a trochu ho propíchejte vidličkou. Po krajích naznačte 1,5 cm okraj. Přesuňte je na plech vyložený pečicím papírem. V misce smíchejte smetanu a sýr, osolte a opepřete. Rozdělte na čtverce, navrch dejte zkaramelizovanou cibuli, slaninu a tymián. Pečte 15–18 minut.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Žitný sendvič s brusinkovým...
Žitný sendvič s brusinkovým...
Žitný sendvič s brusinkovým...
Žitný sendvič s brusinkovým...
Pagáče
Pagáče
Pagáče
Pagáče
Domácí banánové sušenky
Domácí banánové sušenky
Domácí banánové sušenky
Domácí banánové sušenky
Jablečný kompot s pomerančem
Jablečný kompot s pomerančem
Jablečný kompot s pomerančem
Jablečný kompot s pomerančem

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat