×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Listové těsto naslano s cibulkou a modrým sýrem

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná...
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová...
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda

Listové těsto naslano s cibulkou a modrým sýrem

Co budete potřebovat

15 g másla
1 lžíce olivového oleje
6 menších sladkých cibulí, nakrájených na půlkolečka
sůl
1 lžička tmavého cukru
1 lžíce balsamikového octa
500 g listového těsta
250 ml kysané smetany
120 g modrého sýra, rozdrobeného
6 plátků slaniny, nakrájené na menší kousky
sůl
pepř
pár snítek tymiánu

Jak na to?

V pánvi rozehřejte máslo a olivový olej. Přisypte cibuli, osolte a nechte za občasného míchání opékat 20 minut, pak přidejte cukr a nechte zkaramelizovat. Podle potřeby regulujte plamen, aby se cibule nepřipálila. Vmíchejte balsamikový ocet. Mezitím nechte na pánvičce dokřupava vypéct slaninu. Troubu předehřejte na 200 °C. Těsto rozválejte na 2 stejné pláty a trochu ho propíchejte vidličkou. Po krajích naznačte 1,5 cm okraj. Přesuňte je na plech vyložený pečicím papírem. V misce smíchejte smetanu a sýr, osolte a opepřete. Rozdělte na čtverce, navrch dejte zkaramelizovanou cibuli, slaninu a tymián. Pečte 15–18 minut.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Listové těsto naslano s cibulkou a modrým sýrem

Svačina Snadné Tymián Magazín 4/2016 Počet porcí: 4
(0)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Co budete potřebovat

15 g másla
1 lžíce olivového oleje
6 menších sladkých cibulí, nakrájených na půlkolečka
sůl
1 lžička tmavého cukru
1 lžíce balsamikového octa
500 g listového těsta
250 ml kysané smetany
120 g modrého sýra, rozdrobeného
6 plátků slaniny, nakrájené na menší kousky
sůl
pepř
pár snítek tymiánu

Jak na to?

V pánvi rozehřejte máslo a olivový olej. Přisypte cibuli, osolte a nechte za občasného míchání opékat 20 minut, pak přidejte cukr a nechte zkaramelizovat. Podle potřeby regulujte plamen, aby se cibule nepřipálila. Vmíchejte balsamikový ocet. Mezitím nechte na pánvičce dokřupava vypéct slaninu. Troubu předehřejte na 200 °C. Těsto rozválejte na 2 stejné pláty a trochu ho propíchejte vidličkou. Po krajích naznačte 1,5 cm okraj. Přesuňte je na plech vyložený pečicím papírem. V misce smíchejte smetanu a sýr, osolte a opepřete. Rozdělte na čtverce, navrch dejte zkaramelizovanou cibuli, slaninu a tymián. Pečte 15–18 minut.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019

V Albertu se snažíme mít pro vás vždy něco navíc.
Vyberte si u nás jednu z jedenácti bylinek nebo rostlinek a vypěstujte si jaro u vás doma.
Zjistěte, jak pěstovat u sebe v bytě a nejlépe využít v kuchyni

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s květináčem
sleva 39 %
15 bodů + 5990 bez bodů 9990

set samozavlažovacího květináče, substrátu a semínek dle výběru
bazalka / oregano / rozmarýn
tymián / majoránka

Konvička 2 l
Různé barevné varianty
sleva 60 %
15 bodů + 1990 bez bodů 4990

plastová konvička vhodná na zalévání rostlin v interiéru i exteriéru

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019