Linguine s omáčkou z pečených paprik
Co budete potřebovat
Jak na to?
1. Z kapií v celku vyřízněte jádřince a dejte je na plech vyložený pečicím papírem. Pečte v troubě předehřáté na 200 °C 20 minut, dokud slupka místy nezčerná a nespálí se.
2. Upečené kapie přesuňte do misky, přikryjte potravinářskou fólií a nechte další 2–3 minuty zapařit, aby se slupka uvolnila. Poté z nich slupku jednoduše svlékněte.
3. Vsypte těstoviny do hrnce s vroucí osolenou vodou a lžící oleje. Vařte 4 minuty, odeberte 1 naběračku těstovinové vody a slijte.
4. Očištěné papriky nahrubo nakrájejte a vložte do mixéru. Přidejte k nim 50 g sýra, kešu, oloupaný česnek a rozmixujte dohladka. Dle chuti osolte a opepřete.
5. Těstoviny promíchejte s omáčkou, případně zřeďte trochou těstovinové vody.
6. Podávejte posypané lístky bazalky a sýrem.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Linguine s omáčkou z pečených paprik
Co budete potřebovat
Jak na to?
1. Z kapií v celku vyřízněte jádřince a dejte je na plech vyložený pečicím papírem. Pečte v troubě předehřáté na 200 °C 20 minut, dokud slupka místy nezčerná a nespálí se.
2. Upečené kapie přesuňte do misky, přikryjte potravinářskou fólií a nechte další 2–3 minuty zapařit, aby se slupka uvolnila. Poté z nich slupku jednoduše svlékněte.
3. Vsypte těstoviny do hrnce s vroucí osolenou vodou a lžící oleje. Vařte 4 minuty, odeberte 1 naběračku těstovinové vody a slijte.
4. Očištěné papriky nahrubo nakrájejte a vložte do mixéru. Přidejte k nim 50 g sýra, kešu, oloupaný česnek a rozmixujte dohladka. Dle chuti osolte a opepřete.
5. Těstoviny promíchejte s omáčkou, případně zřeďte trochou těstovinové vody.
6. Podávejte posypané lístky bazalky a sýrem.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio