Linguine s omáčkou z pečených paprik
Ingredience
4 | červené kapie NP Bio |
500 g | chlazených čerstvých těstovin linguine integrali |
sůl | |
4 | lžíce olivového oleje NP Bio |
110 g | strouhaného sýra italského typu |
50 g | kešu natural |
1 | stroužek česneku NP Bio |
pepř | |
1 | hrst čerstvé bazalky |
Postup přípravy
1. Z kapií v celku vyřízněte jádřince a dejte je na plech vyložený pečicím papírem. Pečte v troubě předehřáté na 200 °C 20 minut, dokud slupka místy nezčerná a nespálí se.
2. Upečené kapie přesuňte do misky, přikryjte potravinářskou fólií a nechte další 2–3 minuty zapařit, aby se slupka uvolnila. Poté z nich slupku jednoduše svlékněte.
3. Vsypte těstoviny do hrnce s vroucí osolenou vodou a lžící oleje. Vařte 4 minuty, odeberte 1 naběračku těstovinové vody a slijte.
4. Očištěné papriky nahrubo nakrájejte a vložte do mixéru. Přidejte k nim 50 g sýra, kešu, oloupaný česnek a rozmixujte dohladka. Dle chuti osolte a opepřete.
5. Těstoviny promíchejte s omáčkou, případně zřeďte trochou těstovinové vody.
6. Podávejte posypané lístky bazalky a sýrem.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY