
Lilkový salát

Snadné
31-45 minut
5/5
Ingredience
Složení 1 porcí
- Česnek 8 strouž.
- Chilli mleté 1 člž
- Lilek 500 g
- Sůl
- Rozmarýn čerstvý 4 snít.
- Pepř
- Olej olivový 5 plž
- Med 1/2 člž
- Citronová šťáva 2 plž
- Rukola
- Polníček
- Bazalka čerstvá 1 hrs.
- Klíčky
- Feta 100 g
- Česnek 8 strouž.
- Chilli mleté 1 člž
- Lilek 500 g
- Sůl
- Rozmarýn čerstvý 4 snít.
- Pepř
- Olej olivový 5 plž
- Med 1/2 člž
- Citronová šťáva 2 plž
- Rukola
- Polníček
- Bazalka čerstvá 1 hrs.
- Klíčky
- Feta 100 g
Příprava
- 1Rozehřejte troubu na 220°C. Na plech vyložený pečicím papírem naskládejte lilky, přidejte česnek, posypte chilli, osolte a opepřete. Navrch položte snítky rozmarýnu a vše pokapejte olejem. Plech vložte do trouby a pečte 20 minut.
- 2Zatím si připravte dresink. Smíchejte ve skleničce olej, med, citronovou šťávu, případně přidejte rozmačkané a vyloupané upečené stroužky česneku.
- 3Na talíře rozprostřete salátové lístky a bazalku, na ně pečené lilky, rozdrobte sýr a nakonec zalijte dresinkem.
- 1Rozehřejte troubu na 220°C. Na plech vyložený pečicím papírem naskládejte lilky, přidejte česnek, posypte chilli, osolte a opepřete. Navrch položte snítky rozmarýnu a vše pokapejte olejem. Plech vložte do trouby a pečte 20 minut.
- 2Zatím si připravte dresink. Smíchejte ve skleničce olej, med, citronovou šťávu, případně přidejte rozmačkané a vyloupané upečené stroužky česneku.
- 3Na talíře rozprostřete salátové lístky a bazalku, na ně pečené lilky, rozdrobte sýr a nakonec zalijte dresinkem.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.