Linecké cukroví s náplní crème brûlée

Snadné
Více než 60 minut
5/5
Česká
Bezlepkové
Vánoce
Dezert
Ingredience
Složení 30 porcí
- Máslo bez laktózy 120 g
- Bezlepková směs na pečení 180 g
- Cukr moučkový 70 g
- Vejce 4 ks
- Sůl
- Mléko plnotučné bez laktózy 250 ml
- Smetana bez laktózy (30 %) 125 ml
- Vanilkový extrakt 1 člž
- Cukr krupicový 50 g
- Škrob kukuřičný 2 plž
- Máslo bez laktózy 120 g
- Bezlepková směs na pečení 180 g
- Cukr moučkový 70 g
- Vejce 4 ks
- Sůl
- Mléko plnotučné bez laktózy 250 ml
- Smetana bez laktózy (30 %) 125 ml
- Vanilkový extrakt 1 člž
- Cukr krupicový 50 g
- Škrob kukuřičný 2 plž
Příprava
- 1Změklých 120 g másla smíchejte se 180 g bezlepkové směsi, 60 g moučkového cukru, 1 vejcem a špetkou soli. Vše vypracujte v hladké těsto, zabalte do potravinové fólie a nechte minimálně 1 hodinu odpočívat v lednici. Odpočinuté těsto vyválejte na tloušťku 3 mm a vykrajujte vybrané tvary vykrajovátky. Do poloviny z nich ještě vykrojte hvězdičku. Pokládejte je na plech s pečicím papírem a pečte v troubě na 170 °C po dobu 8–9 minut, dokud nezezlátnou.
- 2V misce smíchejte 50 ml mléka se 3 žloutky. V další rozmíchejte 2 lžíce kukuřičného škrobu v 50 ml mléka. Zbylých 150 ml mléka zahřejte v rendlíku na mírném ohni spolu se 125 ml smetany a špetkou soli. Jakmile směs začne vřít, odstavte ji z plotny. Přidejte lžičku vanilkového extraktu a postupně vmíchejte žloutkovou směs. Poté přidejte směs mléka a kukuřičného škrobu, vraťte na plotnu a za stálého míchání vařte na mírném ohni do konzistence pudinku. Hotovou směs přelijte do misky, překryjte fólií a dejte vychladit do lednice minimálně na 4 hodiny, nejlépe přes noc.
- 3Vychladlou náplň naneste pomocí cukrářského pytlíku s kulatou špičkou na spodní část upečeného lineckého a náplň posypte vrstvou cukru krupice. Flambovací pistolí cukr zkaramelizujte, dokud nevznikne zlatavá krusta.
- 4Krém ihned přiklopte vrchním dílem lineckého s vykrojenou hvězdičkou, pocukrujte moučkovým cukrem a podávejte. Užijte si tradiční recept s moderním twistem, a navíc bez lepku a laktózy.
- 1Změklých 120 g másla smíchejte se 180 g bezlepkové směsi, 60 g moučkového cukru, 1 vejcem a špetkou soli. Vše vypracujte v hladké těsto, zabalte do potravinové fólie a nechte minimálně 1 hodinu odpočívat v lednici. Odpočinuté těsto vyválejte na tloušťku 3 mm a vykrajujte vybrané tvary vykrajovátky. Do poloviny z nich ještě vykrojte hvězdičku. Pokládejte je na plech s pečicím papírem a pečte v troubě na 170 °C po dobu 8–9 minut, dokud nezezlátnou.
- 2V misce smíchejte 50 ml mléka se 3 žloutky. V další rozmíchejte 2 lžíce kukuřičného škrobu v 50 ml mléka. Zbylých 150 ml mléka zahřejte v rendlíku na mírném ohni spolu se 125 ml smetany a špetkou soli. Jakmile směs začne vřít, odstavte ji z plotny. Přidejte lžičku vanilkového extraktu a postupně vmíchejte žloutkovou směs. Poté přidejte směs mléka a kukuřičného škrobu, vraťte na plotnu a za stálého míchání vařte na mírném ohni do konzistence pudinku. Hotovou směs přelijte do misky, překryjte fólií a dejte vychladit do lednice minimálně na 4 hodiny, nejlépe přes noc.
- 3Vychladlou náplň naneste pomocí cukrářského pytlíku s kulatou špičkou na spodní část upečeného lineckého a náplň posypte vrstvou cukru krupice. Flambovací pistolí cukr zkaramelizujte, dokud nevznikne zlatavá krusta.
- 4Krém ihned přiklopte vrchním dílem lineckého s vykrojenou hvězdičkou, pocukrujte moučkovým cukrem a podávejte. Užijte si tradiční recept s moderním twistem, a navíc bez lepku a laktózy.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
| kus | ks | špetka | špet. | |
| lžíce | plž | svazek | svaz. | |
| lžička | člž | plátek | plát. | |
| hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
| stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
| snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.











