Od 10. 9. 2020 vstup do prodejen Albert je možný pouze se zakrytými ústy a nosem. DěkujemeZavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Lilkový dip se zeleninovými hranolky

Další recepty a články

Špenátové pesto
Špenátové pesto
Špenátové pesto
Špenátové pesto
Jak grilovat lilek
Jak grilovat lilek
Jak grilovat lilek
Jak grilovat lilek
Rozmarné guacamole s melounem
Rozmarné guacamole s...
Rozmarné guacamole s melounem
Rozmarné guacamole s melounem

Lilkový dip se zeleninovými hranolky

Co budete potřebovat

2 lilky
6 stroužků česneku
1 okurka
2 mrkve
1 žlutá paprika
2 rajčata
¼ římského salátu
4 pita chleby
3 lžíce sezamové pasty tahini
3 lžíce olivového oleje
2 lžíce citronové šťávy
sůl, pepř
20 g oliv Albert Excellent trio regione
1 hrst čerstvého koriandru

Jak na to?

1. Lilky prošpikujte stroužky česneku podélně rozkrojenými na menší kousky a grilujte na přímém žáru 25 minut dočerna.
2. Připravte hranolky z čerstvé zeleniny. Okurku, mrkev a papriku nakrájejte na nudličky, rajčata na měsíčky. Salát propláchněte a nakrájejte nahrubo. Olivy nechte okapat.
3. Lilky vyjměte z grilu a oloupejte slupku. Dužinu rozmixujte s tahini, olivovým olejem, citronovou šťávou, solí a pepřem. Vsypte koriandr a lehce promixujte.
4. Na nepřímém žáru opečte pita chleby, z každé strany 30 vteřin, a překrojte na čtvrtiny.
5. Dip servírujte posypaný sekanými olivami, čerstvým pepřem a koriandrem. Podávejte se zeleninou a pita chlebem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Lilkový dip se zeleninovými hranolky

Předkrm Velmi snadné Dipy, zálivky a marinády Grilování Vegetariánské Bez laktózy Magazín 7-8/2020 Počet porcí: 4
(0)

Co budete potřebovat

2 lilky
6 stroužků česneku
1 okurka
2 mrkve
1 žlutá paprika
2 rajčata
¼ římského salátu
4 pita chleby
3 lžíce sezamové pasty tahini
3 lžíce olivového oleje
2 lžíce citronové šťávy
sůl, pepř
20 g oliv Albert Excellent trio regione
1 hrst čerstvého koriandru

Jak na to?

1. Lilky prošpikujte stroužky česneku podélně rozkrojenými na menší kousky a grilujte na přímém žáru 25 minut dočerna.
2. Připravte hranolky z čerstvé zeleniny. Okurku, mrkev a papriku nakrájejte na nudličky, rajčata na měsíčky. Salát propláchněte a nakrájejte nahrubo. Olivy nechte okapat.
3. Lilky vyjměte z grilu a oloupejte slupku. Dužinu rozmixujte s tahini, olivovým olejem, citronovou šťávou, solí a pepřem. Vsypte koriandr a lehce promixujte.
4. Na nepřímém žáru opečte pita chleby, z každé strany 30 vteřin, a překrojte na čtvrtiny.
5. Dip servírujte posypaný sekanými olivami, čerstvým pepřem a koriandrem. Podávejte se zeleninou a pita chlebem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Špenátové pesto
Špenátové pesto
Špenátové pesto
Špenátové pesto
Jak grilovat lilek
Jak grilovat lilek
Jak grilovat lilek
Jak grilovat lilek
Rozmarné guacamole s melounem
Rozmarné guacamole s melounem
Rozmarné guacamole s melounem
Rozmarné guacamole s melounem

Inspirujte se podobnými recepty