Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyLilkový dip se zeleninovými hranolky
Albert logoAlbert logo
  • Lilkový dip se zeleninovými hranolky
Lilkový dip se zeleninovými hranolky

Lilkový dip se zeleninovými hranolky

Velmi snadné
31-45 minut
0/5
Vegetariánské
Grilování
Předkrm

Ingredience4 porce

4 porce
  • Česnek 6 strouž.
  • Lilek 2 ks
  • Salátová okurka 1 ks
  • Mrkev 2 ks
  • Rajče 2 ks
  • Paprika žlutá 1 ks
  • Salát římský 1/4 ks
  • Pita chléb 4 ks
  • Tahini 3 plž
  • Citronová šťáva 2 plž
  • Olej olivový 3 plž
  • Sůl
  • Pepř
  • Olivy trio regione 20 g
  • Koriandr čerstvý 1 hrs.
  • Česnek 6 strouž.
  • Lilek 2 ks
  • Salátová okurka 1 ks
  • Mrkev 2 ks
  • Rajče 2 ks
  • Paprika žlutá 1 ks
  • Salát římský 1/4 ks
  • Pita chléb 4 ks
  • Tahini 3 plž
  • Citronová šťáva 2 plž
  • Olej olivový 3 plž
  • Sůl
  • Pepř
  • Olivy trio regione 20 g
  • Koriandr čerstvý 1 hrs.

Příprava

1
Lilky prošpikujte stroužky česneku podélně rozkrojenými na menší kousky a grilujte na přímém žáru 25 minut dočerna.
2
Připravte hranolky z čerstvé zeleniny. Okurku, mrkev a papriku nakrájejte na nudličky, rajčata na měsíčky. Salát propláchněte a nakrájejte nahrubo. Olivy nechte okapat.
3
Lilky vyjměte z grilu a oloupejte slupku. Dužinu rozmixujte s tahini, olivovým olejem, citronovou šťávou, solí a pepřem. Vsypte koriandr a lehce promixujte.
4
Na nepřímém žáru opečte pita chleby, z každé strany 30 vteřin, a překrojte na čtvrtiny.
5
Dip servírujte posypaný sekanými olivami, čerstvým pepřem a koriandrem. Podávejte se zeleninou a pita chlebem.
1
Lilky prošpikujte stroužky česneku podélně rozkrojenými na menší kousky a grilujte na přímém žáru 25 minut dočerna.
2
Připravte hranolky z čerstvé zeleniny. Okurku, mrkev a papriku nakrájejte na nudličky, rajčata na měsíčky. Salát propláchněte a nakrájejte nahrubo. Olivy nechte okapat.
3
Lilky vyjměte z grilu a oloupejte slupku. Dužinu rozmixujte s tahini, olivovým olejem, citronovou šťávou, solí a pepřem. Vsypte koriandr a lehce promixujte.
4
Na nepřímém žáru opečte pita chleby, z každé strany 30 vteřin, a překrojte na čtvrtiny.
5
Dip servírujte posypaný sekanými olivami, čerstvým pepřem a koriandrem. Podávejte se zeleninou a pita chlebem.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 17.04.2024 do 23.04.2024

Platný ještě 8 dní

Od 24.04.2024 do 30.04.2024

Platný ještě 15 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě dnes

Od 17.04.2024 do 23.04.2024

Platný ještě 8 dní

Od 24.04.2024 do 30.04.2024

Platný ještě 15 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.