Lilkové kuličky s polentou podle Jamieho
Ingredience
1 | velký bílý lilek |
sůl a pepř | |
2 | hrsti hladkolisté petrželky |
400 g | mletého hovězího masa |
1 | lžíce fenyklových semínek |
olivový olej | |
1 | stroužek česneku, prolisovaný |
2 | lžíce sladké chilli omáčky |
2 | lžíce balzamikového octa |
400g | plechovka krájených rajčat |
200 g | polenty |
1 | lžíce másla |
30 g | parmazánu, nastrouhaného |
najemno |
Postup přípravy
Lilek nakrájejte na kostičky, osolte je a nechte 15 minut vypotit. Mezitím nakrájejte petrželku – část přidejte do mísy s mletým masem. Osolte, opepřete a maso rukou promíchejte. Vytvarujte asi 20 kuliček Na talířek nasypte fenyklová semínka a obalte v nich masové kuličky. Dejte je na chvíli do lednice, aby se trochu zpevnily.
Lilek vymačkejte, abyste ho zbavili vody, a postupně v hlubší pánvi osmahněte na oleji, trvá to asi 10 minut, Do oleje pak přidejte česnek, vmíchejte chilli omáčku a balzamikový ocet, rajčata a trochu vody. Osolte, opepřete a na mírném ohni vařte omáčku asi 10 minut do zhoustnutí.
Mezitím v další pánvi osmahněte dozlatohněda masové kuličky. Polentu uvařte podle návodu na obalu a přidejte do ní máslo a část parmazánu. Dobře zamíchejte.
Opečené masové kuličky smíchejte s omáčkou. Na talíře servírujte nejdříve polentu, na ni masové kuličky s omáčkou. Nakonec posypte petrželkou a zbylým parmazánem.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY