×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Lilkové kuličky s polentou podle Jamieho

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí...
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka

Lilkové kuličky s polentou podle Jamieho

Co budete potřebovat

1 velký bílý lilek
sůl a pepř
2 hrsti hladkolisté petrželky
400 g mletého hovězího masa
1 lžíce fenyklových semínek
olivový olej
1 stroužek česneku, prolisovaný
2 lžíce sladké chilli omáčky
2 lžíce balzamikového octa
400g plechovka krájených rajčat
200 g polenty
1 lžíce másla
30 g parmazánu, nastrouhaného
najemno

Jak na to?

Lilek nakrájejte na kostičky, osolte je a nechte 15 minut vypotit. Mezitím nakrájejte petrželku – část přidejte do mísy s mletým masem. Osolte, opepřete a maso rukou promíchejte. Vytvarujte asi 20 kuliček Na talířek nasypte fenyklová semínka a obalte v nich masové kuličky. Dejte je na chvíli do lednice, aby se trochu zpevnily.
Lilek vymačkejte, abyste ho zbavili vody, a postupně v hlubší pánvi osmahněte na oleji, trvá to asi 10 minut, Do oleje pak přidejte česnek, vmíchejte chilli omáčku a balzamikový ocet, rajčata a trochu vody. Osolte, opepřete a na mírném ohni vařte omáčku asi 10 minut do zhoustnutí.
Mezitím v další pánvi osmahněte dozlatohněda masové kuličky. Polentu uvařte podle návodu na obalu a přidejte do ní máslo a část parmazánu. Dobře zamíchejte.
Opečené masové kuličky smíchejte s omáčkou. Na talíře servírujte nejdříve polentu, na ni masové kuličky s omáčkou. Nakonec posypte petrželkou a zbylým parmazánem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Lilkové kuličky s polentou podle Jamieho

Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

1 velký bílý lilek
sůl a pepř
2 hrsti hladkolisté petrželky
400 g mletého hovězího masa
1 lžíce fenyklových semínek
olivový olej
1 stroužek česneku, prolisovaný
2 lžíce sladké chilli omáčky
2 lžíce balzamikového octa
400g plechovka krájených rajčat
200 g polenty
1 lžíce másla
30 g parmazánu, nastrouhaného
najemno

Jak na to?

Lilek nakrájejte na kostičky, osolte je a nechte 15 minut vypotit. Mezitím nakrájejte petrželku – část přidejte do mísy s mletým masem. Osolte, opepřete a maso rukou promíchejte. Vytvarujte asi 20 kuliček Na talířek nasypte fenyklová semínka a obalte v nich masové kuličky. Dejte je na chvíli do lednice, aby se trochu zpevnily.
Lilek vymačkejte, abyste ho zbavili vody, a postupně v hlubší pánvi osmahněte na oleji, trvá to asi 10 minut, Do oleje pak přidejte česnek, vmíchejte chilli omáčku a balzamikový ocet, rajčata a trochu vody. Osolte, opepřete a na mírném ohni vařte omáčku asi 10 minut do zhoustnutí.
Mezitím v další pánvi osmahněte dozlatohněda masové kuličky. Polentu uvařte podle návodu na obalu a přidejte do ní máslo a část parmazánu. Dobře zamíchejte.
Opečené masové kuličky smíchejte s omáčkou. Na talíře servírujte nejdříve polentu, na ni masové kuličky s omáčkou. Nakonec posypte petrželkou a zbylým parmazánem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka

Inspirujte se podobnými recepty