Lilkové kuličky s polentou podle Jamieho
Co budete potřebovat
Jak na to?
Lilek nakrájejte na kostičky, osolte je a nechte 15 minut vypotit. Mezitím nakrájejte petrželku – část přidejte do mísy s mletým masem. Osolte, opepřete a maso rukou promíchejte. Vytvarujte asi 20 kuliček Na talířek nasypte fenyklová semínka a obalte v nich masové kuličky. Dejte je na chvíli do lednice, aby se trochu zpevnily.
Lilek vymačkejte, abyste ho zbavili vody, a postupně v hlubší pánvi osmahněte na oleji, trvá to asi 10 minut, Do oleje pak přidejte česnek, vmíchejte chilli omáčku a balzamikový ocet, rajčata a trochu vody. Osolte, opepřete a na mírném ohni vařte omáčku asi 10 minut do zhoustnutí.
Mezitím v další pánvi osmahněte dozlatohněda masové kuličky. Polentu uvařte podle návodu na obalu a přidejte do ní máslo a část parmazánu. Dobře zamíchejte.
Opečené masové kuličky smíchejte s omáčkou. Na talíře servírujte nejdříve polentu, na ni masové kuličky s omáčkou. Nakonec posypte petrželkou a zbylým parmazánem.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Lilkové kuličky s polentou podle Jamieho
Co budete potřebovat
Jak na to?
Lilek nakrájejte na kostičky, osolte je a nechte 15 minut vypotit. Mezitím nakrájejte petrželku – část přidejte do mísy s mletým masem. Osolte, opepřete a maso rukou promíchejte. Vytvarujte asi 20 kuliček Na talířek nasypte fenyklová semínka a obalte v nich masové kuličky. Dejte je na chvíli do lednice, aby se trochu zpevnily.
Lilek vymačkejte, abyste ho zbavili vody, a postupně v hlubší pánvi osmahněte na oleji, trvá to asi 10 minut, Do oleje pak přidejte česnek, vmíchejte chilli omáčku a balzamikový ocet, rajčata a trochu vody. Osolte, opepřete a na mírném ohni vařte omáčku asi 10 minut do zhoustnutí.
Mezitím v další pánvi osmahněte dozlatohněda masové kuličky. Polentu uvařte podle návodu na obalu a přidejte do ní máslo a část parmazánu. Dobře zamíchejte.
Opečené masové kuličky smíchejte s omáčkou. Na talíře servírujte nejdříve polentu, na ni masové kuličky s omáčkou. Nakonec posypte petrželkou a zbylým parmazánem.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio