Lilek na grilu se salsou caprese
Co budete potřebovat
Jak na to?
1. Lilky nakrájejte na 1,5 cm silná kolečka a z obou stran je důkladně nasolte. Nechte 30 minut odstát. Potom lilek opláchněte vodou a osušte kuchyňskou utěrkou.
2. Lžíci oleje smíchejte s oreganem, paprikou, drceným česnekem, solí, pepřem a nakrájenou petrželkou. Směsí potřete kolečka lilku a na rozpáleném roštu opékejte z každé strany 3–4 minuty. Po obrácení znovu potřete směsí.
3. Na salsu smíchejte nakrájená rajčata s mozzarellou na kostičky, lžící oleje, citronovou šťávou a polovinou bazalky. Promíchejte, osolte a opepřete. Lžící naneste salsu na plátky lilku a ozdobte čerstvou bazalkou a rukolou.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Lilek na grilu se salsou caprese
Co budete potřebovat
Jak na to?
1. Lilky nakrájejte na 1,5 cm silná kolečka a z obou stran je důkladně nasolte. Nechte 30 minut odstát. Potom lilek opláchněte vodou a osušte kuchyňskou utěrkou.
2. Lžíci oleje smíchejte s oreganem, paprikou, drceným česnekem, solí, pepřem a nakrájenou petrželkou. Směsí potřete kolečka lilku a na rozpáleném roštu opékejte z každé strany 3–4 minuty. Po obrácení znovu potřete směsí.
3. Na salsu smíchejte nakrájená rajčata s mozzarellou na kostičky, lžící oleje, citronovou šťávou a polovinou bazalky. Promíchejte, osolte a opepřete. Lžící naneste salsu na plátky lilku a ozdobte čerstvou bazalkou a rukolou.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio