Lilek na grilu se salsou caprese
Ingredience
1 | lilek |
sůl, pepř | |
2 | lžíce olivového oleje |
2 | lžičky sušeného oregana |
1 | lžička mleté pálivé papriky |
3 | stroužky česneku |
1 | hrst hladkolisté petrželky |
3 | velká rajčata |
100 g | mozzarelly |
1⁄2 | citronu |
1 | hrst bazalky |
1 | hrst rukoly |
Postup přípravy
1. Lilky nakrájejte na 1,5 cm silná kolečka a z obou stran je důkladně nasolte. Nechte 30 minut odstát. Potom lilek opláchněte vodou a osušte kuchyňskou utěrkou.
2. Lžíci oleje smíchejte s oreganem, paprikou, drceným česnekem, solí, pepřem a nakrájenou petrželkou. Směsí potřete kolečka lilku a na rozpáleném roštu opékejte z každé strany 3–4 minuty. Po obrácení znovu potřete směsí.
3. Na salsu smíchejte nakrájená rajčata s mozzarellou na kostičky, lžící oleje, citronovou šťávou a polovinou bazalky. Promíchejte, osolte a opepřete. Lžící naneste salsu na plátky lilku a ozdobte čerstvou bazalkou a rukolou.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY