×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Lilek na grilu se salsou caprese

Další recepty a články

Pizza na plech
Pizza na plech
Pizza na plech
Pizza na plech
Vepřové karbanátky z mletého...
Vepřové karbanátky z...
Vepřové karbanátky z mletého...
Vepřové karbanátky z mletého...
Domácí pizza se špenátem a...
Domácí pizza se...
Domácí pizza se špenátem a...
Domácí pizza se špenátem a...
Focaccia s karamelizovanými...
Focaccia s...
Focaccia s karamelizovanými...
Focaccia s karamelizovanými...

Lilek na grilu se salsou caprese

Co budete potřebovat

1 lilek
sůl, pepř
2 lžíce olivového oleje
2 lžičky sušeného oregana
1 lžička mleté pálivé papriky
3 stroužky česneku
1 hrst hladkolisté petrželky
3 velká rajčata
100 g mozzarelly
1⁄2 citronu
1 hrst bazalky
1 hrst rukoly

Jak na to?

1. Lilky nakrájejte na 1,5 cm silná kolečka a z obou stran je důkladně nasolte. Nechte 30 minut odstát. Potom lilek opláchněte vodou a osušte kuchyňskou utěrkou.
2. Lžíci oleje smíchejte s oreganem, paprikou, drceným česnekem, solí, pepřem a nakrájenou petrželkou. Směsí potřete kolečka lilku a na rozpáleném roštu opékejte z každé strany 3–4 minuty. Po obrácení znovu potřete směsí.
3. Na salsu smíchejte nakrájená rajčata s mozzarellou na kostičky, lžící oleje, citronovou šťávou a polovinou bazalky. Promíchejte, osolte a opepřete. Lžící naneste salsu na plátky lilku a ozdobte čerstvou bazalkou a rukolou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Lilek na grilu se salsou caprese

Hlavní chod Velmi snadné Italská Chuťovky Párty Vegetariánské Bez laktózy Magazín 7-8/2019 Počet porcí: 4
(0)

Co budete potřebovat

1 lilek
sůl, pepř
2 lžíce olivového oleje
2 lžičky sušeného oregana
1 lžička mleté pálivé papriky
3 stroužky česneku
1 hrst hladkolisté petrželky
3 velká rajčata
100 g mozzarelly
1⁄2 citronu
1 hrst bazalky
1 hrst rukoly

Jak na to?

1. Lilky nakrájejte na 1,5 cm silná kolečka a z obou stran je důkladně nasolte. Nechte 30 minut odstát. Potom lilek opláchněte vodou a osušte kuchyňskou utěrkou.
2. Lžíci oleje smíchejte s oreganem, paprikou, drceným česnekem, solí, pepřem a nakrájenou petrželkou. Směsí potřete kolečka lilku a na rozpáleném roštu opékejte z každé strany 3–4 minuty. Po obrácení znovu potřete směsí.
3. Na salsu smíchejte nakrájená rajčata s mozzarellou na kostičky, lžící oleje, citronovou šťávou a polovinou bazalky. Promíchejte, osolte a opepřete. Lžící naneste salsu na plátky lilku a ozdobte čerstvou bazalkou a rukolou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Pizza na plech
Pizza na plech
Pizza na plech
Pizza na plech
Vepřové karbanátky z mletého...
Vepřové karbanátky z mletého...
Vepřové karbanátky z mletého...
Vepřové karbanátky z mletého...
Domácí pizza se špenátem a...
Domácí pizza se špenátem a...
Domácí pizza se špenátem a...
Domácí pizza se špenátem a...
Focaccia s karamelizovanými...
Focaccia s karamelizovanými...
Focaccia s karamelizovanými...
Focaccia s karamelizovanými...

Inspirujte se podobnými recepty