×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Letní ovoce s madlenkami a krémem

Další recepty a články

Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové...
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v...
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...

Letní ovoce s madlenkami a krémem

Co budete potřebovat

750 g směsi letního ovoce (jahody, borůvky, maliny, rybíz, ostružiny)
2 lžíce likéru Cassis nebo třešňovice
5 lžic sladkého bílého vína (např. slámového)
2 lžíce krupicového cukru
300 ml tučné smetany ke šlehání
moučkový cukr k posypání
Na madlenky:
100 g hladké mouky + na poprášení
100 g krupicového cukru
100 g másla + na vymazání formiček
1 vejce + 1 bílek
1 lžíce medu
1 lžička vanilkového extraktu

Jak na to?

1. Nejprve upečte madlenky. Troubu předehřejte na 190 °C a máslem vymažte 12 formiček na medvědí tlapičky a lehce je poprašte moukou. Pak smíchejte mouku a cukr. V jiné míse vidličkou prošlehejte máslo, vaječný žloutek, med a vanilkový extrakt. Bílky ušlehejte dotuha. Pak postupně přidávejte máslovou směs ke směsi suchých ingrediencí a vše spojte, nakonec postupně vmíchávejte bílky. Vzniklé těsto rozdělte do formiček a pečte deset až dvanáct minut dozlatova. Pár minut nechte zchladnout ve formičkách, pak vyklopte a nechte zcela zchladnout.
2. Ovoce očistěte, a je-li potřeba, odstopkujte ho a dejte do servírovací mísy. Přilijte likér a opatrně promíchejte. Bílé víno smíchejte s cukrem, poté vlijte smetanu a ručním elektrickým šlehačem vyšlehejte do polotuha. Přendejte do misky a podávejte společně: ovoce se smetanou a madlenkami.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Letní ovoce s madlenkami a krémem

Dezert Snadné Česká Jahodník měsíční Magazín 8/2011
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

750 g směsi letního ovoce (jahody, borůvky, maliny, rybíz, ostružiny)
2 lžíce likéru Cassis nebo třešňovice
5 lžic sladkého bílého vína (např. slámového)
2 lžíce krupicového cukru
300 ml tučné smetany ke šlehání
moučkový cukr k posypání
Na madlenky:
100 g hladké mouky + na poprášení
100 g krupicového cukru
100 g másla + na vymazání formiček
1 vejce + 1 bílek
1 lžíce medu
1 lžička vanilkového extraktu

Jak na to?

1. Nejprve upečte madlenky. Troubu předehřejte na 190 °C a máslem vymažte 12 formiček na medvědí tlapičky a lehce je poprašte moukou. Pak smíchejte mouku a cukr. V jiné míse vidličkou prošlehejte máslo, vaječný žloutek, med a vanilkový extrakt. Bílky ušlehejte dotuha. Pak postupně přidávejte máslovou směs ke směsi suchých ingrediencí a vše spojte, nakonec postupně vmíchávejte bílky. Vzniklé těsto rozdělte do formiček a pečte deset až dvanáct minut dozlatova. Pár minut nechte zchladnout ve formičkách, pak vyklopte a nechte zcela zchladnout.
2. Ovoce očistěte, a je-li potřeba, odstopkujte ho a dejte do servírovací mísy. Přilijte likér a opatrně promíchejte. Bílé víno smíchejte s cukrem, poté vlijte smetanu a ručním elektrickým šlehačem vyšlehejte do polotuha. Přendejte do misky a podávejte společně: ovoce se smetanou a madlenkami.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...

Inspirujte se podobnými recepty