Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

750 g směsi letního ovoce (jahody, borůvky, maliny, rybíz, ostružiny)
2 lžíce likéru Cassis nebo třešňovice
5 lžic sladkého bílého vína (např. slámového)
2 lžíce krupicového cukru
300 ml tučné smetany ke šlehání
moučkový cukr k posypání
Na madlenky:
100 g hladké mouky + na poprášení
100 g krupicového cukru
100 g másla + na vymazání formiček
1 vejce + 1 bílek
1 lžíce medu
1 lžička vanilkového extraktu

Postup přípravy

1. Nejprve upečte madlenky. Troubu předehřejte na 190 °C a máslem vymažte 12 formiček na medvědí tlapičky a lehce je poprašte moukou. Pak smíchejte mouku a cukr. V jiné míse vidličkou prošlehejte máslo, vaječný žloutek, med a vanilkový extrakt. Bílky ušlehejte dotuha. Pak postupně přidávejte máslovou směs ke směsi suchých ingrediencí a vše spojte, nakonec postupně vmíchávejte bílky. Vzniklé těsto rozdělte do formiček a pečte deset až dvanáct minut dozlatova. Pár minut nechte zchladnout ve formičkách, pak vyklopte a nechte zcela zchladnout.
2. Ovoce očistěte, a je-li potřeba, odstopkujte ho a dejte do servírovací mísy. Přilijte likér a opatrně promíchejte. Bílé víno smíchejte s cukrem, poté vlijte smetanu a ručním elektrickým šlehačem vyšlehejte do polotuha. Přendejte do misky a podávejte společně: ovoce se smetanou a madlenkami.

Pomohl vám recept?
1hodnocení5

Další videorecepty