
Letní dort na oslavu přírody

Snadné
Více než 60 minut
0/5
Česká
Oslava
Dezert
Ingredience
Složení 1 porcí
- Maliny 200 g
- Jahody 250 g
- Třešně 200 g
- Borůvky 200 g
- Citron BIO 1 ks
- Cukr krupicový 850 g
- Olej řepkový 300 ml
- Jogurt bílý 150 g
- Vejce 5 ks
- Med 110 ml
- Podmáslí 450 ml
- Jedlá soda 1,5 člž
- Mouka špaldová 1 kg
- Kypřící prášek 1,5 člž
- Sůl 1,5 člž
- Smetana ke šlehání 30%-33% 200 ml
- Čaj heřmánkový 6 ks
- Krémový čerstvý sýr 500 g
- Brčka
- Tvrdý karton
- Květy
- Maliny 200 g
- Jahody 250 g
- Třešně 200 g
- Borůvky 200 g
- Citron BIO 1 ks
- Cukr krupicový 850 g
- Olej řepkový 300 ml
- Jogurt bílý 150 g
- Vejce 5 ks
- Med 110 ml
- Podmáslí 450 ml
- Jedlá soda 1,5 člž
- Mouka špaldová 1 kg
- Kypřící prášek 1,5 člž
- Sůl 1,5 člž
Příprava
- 1Omyjte a osušte 850 g letního ovoce. Třetinu schovejte na ozdobu. Zbytek vsypte do hrnce s kůrou z omytého citronu, šťávou z citronu a 200 g cukru. Pomalu přiveďte k varu a nechte probublávat 20 minut, dokud nezhoustne na omáčku. Ovocnou omáčku pak propasírujte přes síto a nechte vychladnout.
- 2V míse smíchejte 300 ml oleje, 150 g jogurtu, 5 vajec, 600 g cukru, 10 ml medu a 450 g podmáslí. Do druhé mísy prosejte 1 kg špaldové mouky, sodu, prášek do pečiva a sůl. Suchou směs opatrně vmíchejte do tekuté. Těsto vlijte do 4 forem o průměru 22 cm a 18 cm vyložených pečicím papírem. Korpusy pečte na 180 °C 45 minut. Poté je nechte 10 minut odstát, pak vyndejte z forem a nechte vychladnout na mřížce.
- 3Do hrnce vlijte 100 ml smetany a přiveďte k varu. Poté hrnec sundejte z plotny a dejte do smetany na 15 minut louhovat pytlíky heřmánkového čaje. Do mísy vlijte heřmánkovou smetanu, přidejte 100 ml zbylé smetany, 500 g smetanového sýra a 50 g cukru. Vše vyšlehejte na hladký a nadýchaný krém.
- 4Korpusy rozkrojte vždy napůl. Každou část pokapejte medem, potřete marmeládou a vrstvou krému. Nejprve složte větší korpus. Doprostřed napíchejte brčka jako podporu pro horní patro. Zkraťte je tak, aby končila zároveň s vrškem korpusu. Z kartonu vystřihněte kolečko o průměru horního korpusu a obalte ho pečicím papírem. Přitiskněte ho na vršek spodního korpusu a na něj vložte slepenou horní část. Dejte ho na 2 hodiny do lednice. Dort před podáváním ozdobte zbylou třetinou ovoce a květy heřmánku. Oslava může začít!
- 1Omyjte a osušte 850 g letního ovoce. Třetinu schovejte na ozdobu. Zbytek vsypte do hrnce s kůrou z omytého citronu, šťávou z citronu a 200 g cukru. Pomalu přiveďte k varu a nechte probublávat 20 minut, dokud nezhoustne na omáčku. Ovocnou omáčku pak propasírujte přes síto a nechte vychladnout.
- 2V míse smíchejte 300 ml oleje, 150 g jogurtu, 5 vajec, 600 g cukru, 10 ml medu a 450 g podmáslí. Do druhé mísy prosejte 1 kg špaldové mouky, sodu, prášek do pečiva a sůl. Suchou směs opatrně vmíchejte do tekuté. Těsto vlijte do 4 forem o průměru 22 cm a 18 cm vyložených pečicím papírem. Korpusy pečte na 180 °C 45 minut. Poté je nechte 10 minut odstát, pak vyndejte z forem a nechte vychladnout na mřížce.
- 3Do hrnce vlijte 100 ml smetany a přiveďte k varu. Poté hrnec sundejte z plotny a dejte do smetany na 15 minut louhovat pytlíky heřmánkového čaje. Do mísy vlijte heřmánkovou smetanu, přidejte 100 ml zbylé smetany, 500 g smetanového sýra a 50 g cukru. Vše vyšlehejte na hladký a nadýchaný krém.
- 4Korpusy rozkrojte vždy napůl. Každou část pokapejte medem, potřete marmeládou a vrstvou krému. Nejprve složte větší korpus. Doprostřed napíchejte brčka jako podporu pro horní patro. Zkraťte je tak, aby končila zároveň s vrškem korpusu. Z kartonu vystřihněte kolečko o průměru horního korpusu a obalte ho pečicím papírem. Přitiskněte ho na vršek spodního korpusu a na něj vložte slepenou horní část. Dejte ho na 2 hodiny do lednice. Dort před podáváním ozdobte zbylou třetinou ovoce a květy heřmánku. Oslava může začít!
Hodnocení
Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.