Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Letní borůvkový závin s tvarohem

Letní borůvkový závin s tvarohem

Ingredience

250 g polotvrdého tvarohu
50 g cukru krupice
2 vejce
1 bio citron
125 g borůvek z Tržnice u Alberta
3 lžíce borůvkové marmelády
1 rozválené listové těsto Albert
50 g cukru moučky

Postup přípravy

1. V míse smíchejte 250 g tvarohu, 50 g cukru krupice, 1 vejce a nastrouhanou kůru z dobře omytého bio citronu na hladkou pevnou náplň. V druhé misce smíchejte 125 g omytých borůvek spolu se 3 lžícemi borůvkového džemu.
2. Hotové listové těsto rozviňte přímo na pečicí papír na plechu. Nožem si zlehka naznačte rozdělení těsta na třetiny. Boční třetiny nakrájejte příčně na 1,5 cm široké proužky. Doprostřed dejte rovnoměrně vrstvu tvarohu a posypte 125 g borůvek.
3. Hranu na konci štrúdlu ohněte přes náplň směrem k sobě. Postupně přes sebe do kříže překládejte jednotlivé proužky listového těsta. Před koncem překládání ohněte zbývající kus těsta směrem dovnitř tak, aby nevytékala náplň, a zbývající dva proužky těsta převažte přes konec do rovna.
4. Štrúdl potřete rozmíchaným vejcem a pečte v troubě na 180 °C po dobu 30 minut. Servírujte vychladlý. Chutná jako od babičky!

Pomohl vám recept?
19hodnocení4

Další videorecepty