×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Lentilková louka

Další recepty a články

Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové...
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v...
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...

Lentilková louka

Co budete potřebovat

4 středně velká vejce
špetka soli
1 vanilkový cukr
100 g moučkového cukru
100 g hladké mouky
50 g solamylu
1 lžička prášku do pečiva
hrubá mouka na formu
2 sáčky mandlového pudinkového prášku
500 ml mléka
250 g másla + na formu
8 lžic krupicového cukru
zelená potravinářská barva
350 g jahod, nakrájených na kousky
3 balení lentilek

Jak na to?

1. Oddělte žloutky od bílků. K bílkům přidejte 4 lžíce studené vody, špetku soli a ušlehejte
je do tuha. Pak k bílkům přimíchejte oba cukry a po jednom zašlehejte žloutky. Mouku přesejte do mísy, přisypte solamyl a prášek do pečiva a pak směs postupně přidejte k vejcím.
2. Dortovou formu o průměru 26 cm vymažte máslem a vysypte hrubou moukou a pak
do ní vlijte těsto. Pečte při 175 °C zhruba pětadvacet minut. Vyndejte z trouby. Zchladlý korpus vodorovně rozkrojte.
3. Pudinkové prášky nasypte do většího hrnku a rozmíchejte je v troše mléka. Zbývající
mléko přiveďte k varu, pak k němu vlijte rozmíchaný prášek a vařte do zhoustnutí. Nechte zcela zchladnout, přimíchejte změklé máslo a krupicový cukr. Nakonec zabarvěte pár kapkami zeleného barviva. Polovinu krému dejte stranou. Do druhé poloviny vmíchejte jahody nakrájené na kousky. Krém ochucený jahodami dejte na spodní díl korpusu, přiklopte druhou částí korpusu a pak boky i vršek dortu potřete druhou polovinou krému. Ozdobte lentilkami.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Lentilková louka

Náročné Česká Moučníky a koláče Jahodník měsíční Magazín 6/2010
Průměrné hodnocení 4 (7)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Co budete potřebovat

4 středně velká vejce
špetka soli
1 vanilkový cukr
100 g moučkového cukru
100 g hladké mouky
50 g solamylu
1 lžička prášku do pečiva
hrubá mouka na formu
2 sáčky mandlového pudinkového prášku
500 ml mléka
250 g másla + na formu
8 lžic krupicového cukru
zelená potravinářská barva
350 g jahod, nakrájených na kousky
3 balení lentilek

Jak na to?

1. Oddělte žloutky od bílků. K bílkům přidejte 4 lžíce studené vody, špetku soli a ušlehejte
je do tuha. Pak k bílkům přimíchejte oba cukry a po jednom zašlehejte žloutky. Mouku přesejte do mísy, přisypte solamyl a prášek do pečiva a pak směs postupně přidejte k vejcím.
2. Dortovou formu o průměru 26 cm vymažte máslem a vysypte hrubou moukou a pak
do ní vlijte těsto. Pečte při 175 °C zhruba pětadvacet minut. Vyndejte z trouby. Zchladlý korpus vodorovně rozkrojte.
3. Pudinkové prášky nasypte do většího hrnku a rozmíchejte je v troše mléka. Zbývající
mléko přiveďte k varu, pak k němu vlijte rozmíchaný prášek a vařte do zhoustnutí. Nechte zcela zchladnout, přimíchejte změklé máslo a krupicový cukr. Nakonec zabarvěte pár kapkami zeleného barviva. Polovinu krému dejte stranou. Do druhé poloviny vmíchejte jahody nakrájené na kousky. Krém ochucený jahodami dejte na spodní díl korpusu, přiklopte druhou částí korpusu a pak boky i vršek dortu potřete druhou polovinou krému. Ozdobte lentilkami.

Další recepty a články

Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019

V Albertu se snažíme mít pro vás vždy něco navíc.
Vyberte si u nás jednu z jedenácti bylinek nebo rostlinek a vypěstujte si jaro u vás doma.
Zjistěte, jak pěstovat u sebe v bytě a nejlépe využít v kuchyni

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s truhlíkem
sleva 45 %
15 bodů + 6490 bez bodů 11990

set samozavlažovacího truhlíku, substrátu a semínek dle výběru
pažitka / petržel / jahoda
rajče / máta / chili

Tableta
rašelinová
20 ks v balení
sleva 49 %
15 bodů + 4490 bez bodů 89

je vyrobena z rašeliny
a NPK hnojiva
průměr tablety: 36 mm

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019