
Lehký jarní kuskus s kuřecím masem a mrkvovým pestem
Ingredience
800 g | kuřecích prsních a stehenních řízků mix |
240 ml | olivového oleje |
sůl, pepř | |
200 g | čedaru – bloček 200 g |
150 g | cukety |
200 g | mrkve s natí |
50 g | cukrového hrášku |
100 g | polníčku |
100 g | čerstvého špenátu |
20 g | hráškových klíčků |
2 | hrsti kešu ořechů |
2 | hrsti čerstvé bazalky |
280 g | kuskusu Bacchini |
2 | stroužky česneku |
1 | citron |
Postup přípravy
1. Rozdělte 800 g omytého a osušeného kuřecího masa na 4 porce. Každou potřete 15 ml olivového oleje, osolte a opepřete. Maso opečte na rozpálené pánvi s 30 ml oleje z obou stran 5 minut. Vložte do pekáčku, posypte 200 g nastrouhaného čedaru a dejte zapéct do trouby vyhřáté na 180 °C na 15 minut.
2. Nakrájejte 150 g očištěné cukety škrabkou na brambory na dlouhé stuhy. Oloupejte 200 g omyté mrkve a nakrájejte ji na tenká kolečka. Spařte 50 g cukrového hrášku 1 minutu ve vroucí osolené vodě spolu s mrkví. Sceďte a rychle zachlaďte v ledově studené vodě. Ve velké míse smíchejte 100 g polníčku, 100 g špenátu, 20 g hráškových klíčků, 1 hrst čerstvé bazalky, 1 hrst kešu ořechů, scezený hrášek a mrkev. Nakonec jemně vmíchejte 280 g kuskusu připraveného podle návodu na obalu.
3. V mixéru rozmixujte mrkvovou nať z mrkví, 1 hrst kešu ořechů, 1 hrst bazalky, 2 stroužky česneku, 1 lžíci citronové šťávy a 150 ml olivového oleje na pesto. Osolte a opepřete.
4. Salát podávejte s masem nakrájeným na plátky a mrkvovým pestem. Nechte si chutnat.