Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Lehký jarní kuskus s kuřecím masem a mrkvovým pestem

Lehký jarní kuskus s kuřecím masem a mrkvovým pestem

Osvěžující a výživný kuskusový salát se zapečeným kuřecím masem překvapí. Využijte z mrkve i natě a připravte si výtečné jarní pesto. Neplýtvání a chuť půjde pěkně ruku v ruce.

Ingredience

800 g kuřecích prsních a stehenních řízků mix
240 ml olivového oleje
sůl, pepř
200 g čedaru – bloček 200 g
150 g cukety
200 g mrkve s natí
50 g cukrového hrášku
100 g polníčku
100 g čerstvého špenátu
20 g hráškových klíčků
2 hrsti kešu ořechů
2 hrsti čerstvé bazalky
280 g kuskusu Bacchini
2 stroužky česneku
1 citron

Postup přípravy

1. Rozdělte 800 g omytého a osušeného kuřecího masa na 4 porce. Každou potřete 15 ml olivového oleje, osolte a opepřete. Maso opečte na rozpálené pánvi s 30 ml oleje z obou stran 5 minut. Vložte do pekáčku, posypte 200 g nastrouhaného čedaru a dejte zapéct do trouby vyhřáté na 180 °C na 15 minut.
2. Nakrájejte 150 g očištěné cukety škrabkou na brambory na dlouhé stuhy. Oloupejte 200 g omyté mrkve a nakrájejte ji na tenká kolečka. Spařte 50 g cukrového hrášku 1 minutu ve vroucí osolené vodě spolu s mrkví. Sceďte a rychle zachlaďte v ledově studené vodě. Ve velké míse smíchejte 100 g polníčku, 100 g špenátu, 20 g hráškových klíčků, 1 hrst čerstvé bazalky, 1 hrst kešu ořechů, scezený hrášek a mrkev. Nakonec jemně vmíchejte 280 g kuskusu připraveného podle návodu na obalu.
3. V mixéru rozmixujte mrkvovou nať z mrkví, 1 hrst kešu ořechů, 1 hrst bazalky, 2 stroužky česneku, 1 lžíci citronové šťávy a 150 ml olivového oleje na pesto. Osolte a opepřete.
4. Salát podávejte s masem nakrájeným na plátky a mrkvovým pestem. Nechte si chutnat.

Pomohl vám recept?
6hodnocení2

Další videorecepty