×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Lehká rybí polévka

Inspirujte se podobnými recepty

Kokosové sušenky s polevou
Kokosové sušenky s...
Kokosové sušenky s polevou
Kokosové sušenky s polevou
Vepřová panenka s jablky a...
Vepřová panenka s...
Vepřová panenka s jablky a...
Vepřová panenka s jablky a...
Domácí medová granola s...
Domácí medová...
Domácí medová granola s...
Domácí medová granola s...
Pečená zelenina
Pečená zelenina
Pečená zelenina
Pečená zelenina

Lehká rybí polévka

Co budete potřebovat

60 g másla
1 šalotka
2 mrkve
1 petržel
čtvrtina celeru
750 ml zeleninového vývaru
sůl
250 g rybího masa bez kůže, např. sumec nebo pstruh
120 ml smetany na vaření
2 rohlíky

Jak na to?

Dvě třetiny másla rozpusťte v hrnci a zpěňte na něm nakrájenou šalotku. Po pěti až sedmi minutách přidejte nastrouhanou kořenovou zeleninu a opékejte při ztlumené teplotě dalších pět minut. Zalijte vývarem, osolte a čtvrthodiny vařte.
Zeleninový základ rozmixujte tyčovým mixérem na hladký krém. Z rybího masa odstraňte kosti a vložte do polévky. Přilijte smetanu, přiveďte k varu a nechte deset minut bublat při nízké teplotě. Pohlídejte, aby polévka neutekla z hrnce.
Rohlík nakrájejte na kostičky a opečte na zbytku másla. Hotovou polévku podávejte ozdobenou rohlíkovými krutonky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Lehká rybí polévka

Polévka Velmi snadné Česká Ryby Vánoce Petržel kadeřavá Magazín 11/2017 (Vánoční speciál) Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (6)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma
Rybí polévka je základ štědrovečerní tabule. Když se vám ale nechce shánět rybí hlavy, přijde vhod tato zjednodušená verze.

Co budete potřebovat

60 g másla
1 šalotka
2 mrkve
1 petržel
čtvrtina celeru
750 ml zeleninového vývaru
sůl
250 g rybího masa bez kůže, např. sumec nebo pstruh
120 ml smetany na vaření
2 rohlíky

Jak na to?

Dvě třetiny másla rozpusťte v hrnci a zpěňte na něm nakrájenou šalotku. Po pěti až sedmi minutách přidejte nastrouhanou kořenovou zeleninu a opékejte při ztlumené teplotě dalších pět minut. Zalijte vývarem, osolte a čtvrthodiny vařte.
Zeleninový základ rozmixujte tyčovým mixérem na hladký krém. Z rybího masa odstraňte kosti a vložte do polévky. Přilijte smetanu, přiveďte k varu a nechte deset minut bublat při nízké teplotě. Pohlídejte, aby polévka neutekla z hrnce.
Rohlík nakrájejte na kostičky a opečte na zbytku másla. Hotovou polévku podávejte ozdobenou rohlíkovými krutonky.

Inspirujte se podobnými recepty

Kokosové sušenky s polevou
Kokosové sušenky s...
Kokosové sušenky s polevou
Kokosové sušenky s polevou
Vepřová panenka s jablky a...
Vepřová panenka s...
Vepřová panenka s jablky a...
Vepřová panenka s jablky a...
Domácí medová granola s...
Domácí medová...
Domácí medová granola s...
Domácí medová granola s...
Pečená zelenina
Pečená zelenina
Pečená zelenina
Pečená zelenina

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019

V Albertu se snažíme mít pro vás vždy něco navíc.
Vyberte si u nás jednu z jedenácti bylinek nebo rostlinek a vypěstujte si jaro u vás doma.
Zjistěte, jak pěstovat u sebe v bytě a nejlépe využít v kuchyni

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s truhlíkem
sleva 45 %
15 bodů + 6490 bez bodů 11990

set samozavlažovacího truhlíku, substrátu a semínek dle výběru
pažitka / petržel / jahoda
rajče / máta / chili

Miniskleník
s ventilací
sleva 45 %
15 bodů + 11990 bez bodů 219

vytváří optimální prostředí pro vyseté a vzrůstající rostlinky.

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019