×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Lehká rybí polévka

Inspirujte se podobnými recepty

Pečená vinná klobása se zelím
Pečená vinná klobása...
Pečená vinná klobása se zelím
Pečená vinná klobása se zelím
Luxusní čokoládová pěna
Luxusní čokoládová...
Luxusní čokoládová pěna
Luxusní čokoládová pěna
Smažený telecí řízek nejen na...
Smažený telecí řízek...
Smažený telecí řízek nejen na...
Smažený telecí řízek nejen na...
Medové trubičky
Medové trubičky
Medové trubičky
Medové trubičky

Lehká rybí polévka

Co budete potřebovat

60 g másla
1 šalotka
2 mrkve
1 petržel
čtvrtina celeru
750 ml zeleninového vývaru
sůl
250 g rybího masa bez kůže, např. sumec nebo pstruh
120 ml smetany na vaření
2 rohlíky

Jak na to?

Dvě třetiny másla rozpusťte v hrnci a zpěňte na něm nakrájenou šalotku. Po pěti až sedmi minutách přidejte nastrouhanou kořenovou zeleninu a opékejte při ztlumené teplotě dalších pět minut. Zalijte vývarem, osolte a čtvrthodiny vařte.
Zeleninový základ rozmixujte tyčovým mixérem na hladký krém. Z rybího masa odstraňte kosti a vložte do polévky. Přilijte smetanu, přiveďte k varu a nechte deset minut bublat při nízké teplotě. Pohlídejte, aby polévka neutekla z hrnce.
Rohlík nakrájejte na kostičky a opečte na zbytku másla. Hotovou polévku podávejte ozdobenou rohlíkovými krutonky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Lehká rybí polévka

Polévka Velmi snadné Česká Ryby Vánoce Magazín 11/2017 (Vánoční speciál) Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (6)

Tipy na jedlé vánoční dárky

Rybí polévka je základ štědrovečerní tabule. Když se vám ale nechce shánět rybí hlavy, přijde vhod tato zjednodušená verze.

Co budete potřebovat

60 g másla
1 šalotka
2 mrkve
1 petržel
čtvrtina celeru
750 ml zeleninového vývaru
sůl
250 g rybího masa bez kůže, např. sumec nebo pstruh
120 ml smetany na vaření
2 rohlíky

Jak na to?

Dvě třetiny másla rozpusťte v hrnci a zpěňte na něm nakrájenou šalotku. Po pěti až sedmi minutách přidejte nastrouhanou kořenovou zeleninu a opékejte při ztlumené teplotě dalších pět minut. Zalijte vývarem, osolte a čtvrthodiny vařte.
Zeleninový základ rozmixujte tyčovým mixérem na hladký krém. Z rybího masa odstraňte kosti a vložte do polévky. Přilijte smetanu, přiveďte k varu a nechte deset minut bublat při nízké teplotě. Pohlídejte, aby polévka neutekla z hrnce.
Rohlík nakrájejte na kostičky a opečte na zbytku másla. Hotovou polévku podávejte ozdobenou rohlíkovými krutonky.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Inspirujte se podobnými recepty

Pečená vinná klobása se zelím
Pečená vinná klobása...
Pečená vinná klobása se zelím
Pečená vinná klobása se zelím
Luxusní čokoládová pěna
Luxusní čokoládová...
Luxusní čokoládová pěna
Luxusní čokoládová pěna
Smažený telecí řízek nejen na...
Smažený telecí řízek...
Smažený telecí řízek nejen na...
Smažený telecí řízek nejen na...
Medové trubičky
Medové trubičky
Medové trubičky
Medové trubičky

Inspirujte se podobnými recepty