Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.

Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.


Albert ČR
Recept Lehká rybí polévka

Inspirujte se podobnými recepty

Vánoční rybí polévka
Vánoční rybí polévka
Vánoční rybí polévka
Vánoční rybí polévka
Vánoční mandarinkový punč
Vánoční mandarinkový...
Vánoční mandarinkový punč
Vánoční mandarinkový punč
Krabí košíčky s křenovým...
Krabí košíčky s...
Krabí košíčky s křenovým...
Krabí košíčky s křenovým...
Vaječný koňak
Vaječný koňak
Vaječný koňak
Vaječný koňak

Lehká rybí polévka

Co budete potřebovat

60 g másla
1 šalotka
2 mrkve
1 petržel
čtvrtina celeru
750 ml zeleninového vývaru
sůl
250 g rybího masa bez kůže, např. sumec nebo pstruh
120 ml smetany na vaření
2 rohlíky

Jak na to?

Dvě třetiny másla rozpusťte v hrnci a zpěňte na něm nakrájenou šalotku. Po pěti až sedmi minutách přidejte nastrouhanou kořenovou zeleninu a opékejte při ztlumené teplotě dalších pět minut. Zalijte vývarem, osolte a čtvrthodiny vařte.
Zeleninový základ rozmixujte tyčovým mixérem na hladký krém. Z rybího masa odstraňte kosti a vložte do polévky. Přilijte smetanu, přiveďte k varu a nechte deset minut bublat při nízké teplotě. Pohlídejte, aby polévka neutekla z hrnce.
Rohlík nakrájejte na kostičky a opečte na zbytku másla. Hotovou polévku podávejte ozdobenou rohlíkovými krutonky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Lehká rybí polévka

Polévka Velmi snadné Česká Ryby Vánoce Petržel kadeřavá Magazín 11/2017 (Vánoční speciál) Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (7)
Rybí polévka je základ štědrovečerní tabule. Když se vám ale nechce shánět rybí hlavy, přijde vhod tato zjednodušená verze.

Co budete potřebovat

60 g másla
1 šalotka
2 mrkve
1 petržel
čtvrtina celeru
750 ml zeleninového vývaru
sůl
250 g rybího masa bez kůže, např. sumec nebo pstruh
120 ml smetany na vaření
2 rohlíky

Jak na to?

Dvě třetiny másla rozpusťte v hrnci a zpěňte na něm nakrájenou šalotku. Po pěti až sedmi minutách přidejte nastrouhanou kořenovou zeleninu a opékejte při ztlumené teplotě dalších pět minut. Zalijte vývarem, osolte a čtvrthodiny vařte.
Zeleninový základ rozmixujte tyčovým mixérem na hladký krém. Z rybího masa odstraňte kosti a vložte do polévky. Přilijte smetanu, přiveďte k varu a nechte deset minut bublat při nízké teplotě. Pohlídejte, aby polévka neutekla z hrnce.
Rohlík nakrájejte na kostičky a opečte na zbytku másla. Hotovou polévku podávejte ozdobenou rohlíkovými krutonky.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Inspirujte se podobnými recepty

Vánoční rybí polévka
Vánoční rybí polévka
Vánoční rybí polévka
Vánoční rybí polévka
Vánoční mandarinkový punč
Vánoční mandarinkový...
Vánoční mandarinkový punč
Vánoční mandarinkový punč
Krabí košíčky s křenovým...
Krabí košíčky s...
Krabí košíčky s křenovým...
Krabí košíčky s křenovým...
Vaječný koňak
Vaječný koňak
Vaječný koňak
Vaječný koňak

Inspirujte se podobnými recepty