×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Lehká rybí polévka

Další recepty a články

Hustá rybí polévka ze tří...
Hustá rybí polévka...
Hustá rybí polévka ze tří...
Hustá rybí polévka ze tří...

Lehká rybí polévka

Co budete potřebovat

60 g másla
1 šalotka
2 mrkve
1 petržel
čtvrtina celeru
750 ml zeleninového vývaru
sůl
250 g rybího masa bez kůže, např. sumec nebo pstruh
120 ml smetany na vaření
2 rohlíky

Jak na to?

Dvě třetiny másla rozpusťte v hrnci a zpěňte na něm nakrájenou šalotku. Po pěti až sedmi minutách přidejte nastrouhanou kořenovou zeleninu a opékejte při ztlumené teplotě dalších pět minut. Zalijte vývarem, osolte a čtvrthodiny vařte.
Zeleninový základ rozmixujte tyčovým mixérem na hladký krém. Z rybího masa odstraňte kosti a vložte do polévky. Přilijte smetanu, přiveďte k varu a nechte deset minut bublat při nízké teplotě. Pohlídejte, aby polévka neutekla z hrnce.
Rohlík nakrájejte na kostičky a opečte na zbytku másla. Hotovou polévku podávejte ozdobenou rohlíkovými krutonky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Lehká rybí polévka

Polévka Velmi snadné Česká Ryby Vánoce Magazín 11/2017 (Vánoční speciál)
Průměrné hodnocení 4 (4)
Rybí polévka je základ štědrovečerní tabule. Když se vám ale nechce shánět rybí hlavy, přijde vhod tato zjednodušená verze.

Co budete potřebovat

60 g másla
1 šalotka
2 mrkve
1 petržel
čtvrtina celeru
750 ml zeleninového vývaru
sůl
250 g rybího masa bez kůže, např. sumec nebo pstruh
120 ml smetany na vaření
2 rohlíky

Jak na to?

Dvě třetiny másla rozpusťte v hrnci a zpěňte na něm nakrájenou šalotku. Po pěti až sedmi minutách přidejte nastrouhanou kořenovou zeleninu a opékejte při ztlumené teplotě dalších pět minut. Zalijte vývarem, osolte a čtvrthodiny vařte.
Zeleninový základ rozmixujte tyčovým mixérem na hladký krém. Z rybího masa odstraňte kosti a vložte do polévky. Přilijte smetanu, přiveďte k varu a nechte deset minut bublat při nízké teplotě. Pohlídejte, aby polévka neutekla z hrnce.
Rohlík nakrájejte na kostičky a opečte na zbytku másla. Hotovou polévku podávejte ozdobenou rohlíkovými krutonky.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Hustá rybí polévka ze tří...
Hustá rybí polévka ze tří...
Hustá rybí polévka ze tří...
Hustá rybí polévka ze tří...

Inspirujte se podobnými recepty