×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Čokoládový pohár s ledovou kávou

Další recepty a články

Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Borůvkový pohár
Borůvkový pohár
Borůvkový pohár
Borůvkový pohár
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové...
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a...
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem

Čokoládový pohár s ledovou kávou

Tip do kuchyně

 

Dezert nejlépe vynikne ve vysokých hladkých skleničkách.

Co budete potřebovat

3 lžičky práškové želatiny
500 ml silné uvařené kávy
110 g krupicového cukru
250 g tmavé čokolády
60 ml marsaly nebo kávového či lískooříškového likéru
725 ml smetany ke šlehání
1 vanilkový lusk

Jak na to?

1) Nasypte želatinu do misky a promíchejte ji s 2 lžícemi teplé vody. Nechte 5 minut stát, aby želatina vodu absorbovala.

2) Smíchejte uvařenou kávu s cukrem, přiveďte k varu a půl minuty vařte. Sejměte z ohně, vmíchejte želatinu a nechte 20 minut stát.

3) Rozdělte směs do 8 skleniček o objemu 250 ml a 2 hodiny chlaďte.

4) Čokoládu, marsalu a 125 ml smetany ke šlehání vložte do rendlíku a zahřejte, aby se čokoláda rozpustila. Nechte zchladnout, a pak směs rozdělte do skleniček na kávový základ a 30 minut chlaďte.

5) Zbylou smetanu ušlehejte spolu s dření z vanilkového lusku dotuha a ozdobte jí pohárky. Ihned podávejte.

Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Čokoládový pohár s ledovou kávou

Dezert Snadné Česká Sladká jídla Mražení a zachlazování Magazín 2/2013
(0)

Tip do kuchyně

 

Dezert nejlépe vynikne ve vysokých hladkých skleničkách.

Co budete potřebovat

3 lžičky práškové želatiny
500 ml silné uvařené kávy
110 g krupicového cukru
250 g tmavé čokolády
60 ml marsaly nebo kávového či lískooříškového likéru
725 ml smetany ke šlehání
1 vanilkový lusk

Jak na to?

1) Nasypte želatinu do misky a promíchejte ji s 2 lžícemi teplé vody. Nechte 5 minut stát, aby želatina vodu absorbovala.

2) Smíchejte uvařenou kávu s cukrem, přiveďte k varu a půl minuty vařte. Sejměte z ohně, vmíchejte želatinu a nechte 20 minut stát.

3) Rozdělte směs do 8 skleniček o objemu 250 ml a 2 hodiny chlaďte.

4) Čokoládu, marsalu a 125 ml smetany ke šlehání vložte do rendlíku a zahřejte, aby se čokoláda rozpustila. Nechte zchladnout, a pak směs rozdělte do skleniček na kávový základ a 30 minut chlaďte.

5) Zbylou smetanu ušlehejte spolu s dření z vanilkového lusku dotuha a ozdobte jí pohárky. Ihned podávejte.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Borůvkový pohár
Borůvkový pohár
Borůvkový pohár
Borůvkový pohár
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem

Inspirujte se podobnými recepty