×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Čokoládový pohár s ledovou kávou

Další recepty a články

Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Palačinky s čerstvými jahodami
Palačinky s...
Palačinky s čerstvými jahodami
Palačinky s čerstvými jahodami

Čokoládový pohár s ledovou kávou

Tip do kuchyně

 

Dezert nejlépe vynikne ve vysokých hladkých skleničkách.

Co budete potřebovat

3 lžičky práškové želatiny
500 ml silné uvařené kávy
110 g krupicového cukru
250 g tmavé čokolády
60 ml marsaly nebo kávového či lískooříškového likéru
725 ml smetany ke šlehání
1 vanilkový lusk

Jak na to?

1) Nasypte želatinu do misky a promíchejte ji s 2 lžícemi teplé vody. Nechte 5 minut stát, aby želatina vodu absorbovala.

2) Smíchejte uvařenou kávu s cukrem, přiveďte k varu a půl minuty vařte. Sejměte z ohně, vmíchejte želatinu a nechte 20 minut stát.

3) Rozdělte směs do 8 skleniček o objemu 250 ml a 2 hodiny chlaďte.

4) Čokoládu, marsalu a 125 ml smetany ke šlehání vložte do rendlíku a zahřejte, aby se čokoláda rozpustila. Nechte zchladnout, a pak směs rozdělte do skleniček na kávový základ a 30 minut chlaďte.

5) Zbylou smetanu ušlehejte spolu s dření z vanilkového lusku dotuha a ozdobte jí pohárky. Ihned podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Čokoládový pohár s ledovou kávou

Dezert Snadné Česká Sladká jídla Mražení a zachlazování Magazín 2/2013
(0)

Tip do kuchyně

 

Dezert nejlépe vynikne ve vysokých hladkých skleničkách.

Co budete potřebovat

3 lžičky práškové želatiny
500 ml silné uvařené kávy
110 g krupicového cukru
250 g tmavé čokolády
60 ml marsaly nebo kávového či lískooříškového likéru
725 ml smetany ke šlehání
1 vanilkový lusk

Jak na to?

1) Nasypte želatinu do misky a promíchejte ji s 2 lžícemi teplé vody. Nechte 5 minut stát, aby želatina vodu absorbovala.

2) Smíchejte uvařenou kávu s cukrem, přiveďte k varu a půl minuty vařte. Sejměte z ohně, vmíchejte želatinu a nechte 20 minut stát.

3) Rozdělte směs do 8 skleniček o objemu 250 ml a 2 hodiny chlaďte.

4) Čokoládu, marsalu a 125 ml smetany ke šlehání vložte do rendlíku a zahřejte, aby se čokoláda rozpustila. Nechte zchladnout, a pak směs rozdělte do skleniček na kávový základ a 30 minut chlaďte.

5) Zbylou smetanu ušlehejte spolu s dření z vanilkového lusku dotuha a ozdobte jí pohárky. Ihned podávejte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Palačinky s čerstvými jahodami
Palačinky s čerstvými jahodami
Palačinky s čerstvými jahodami
Palačinky s čerstvými jahodami

Inspirujte se podobnými recepty