Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

3 lžičky práškové želatiny
500 ml silné uvařené kávy
110 g krupicového cukru
250 g tmavé čokolády
60 ml marsaly nebo kávového či lískooříškového likéru
725 ml smetany ke šlehání
1 vanilkový lusk

Postup přípravy

1) Nasypte želatinu do misky a promíchejte ji s 2 lžícemi teplé vody. Nechte 5 minut stát, aby želatina vodu absorbovala.

2) Smíchejte uvařenou kávu s cukrem, přiveďte k varu a půl minuty vařte. Sejměte z ohně, vmíchejte želatinu a nechte 20 minut stát.

3) Rozdělte směs do 8 skleniček o objemu 250 ml a 2 hodiny chlaďte.

4) Čokoládu, marsalu a 125 ml smetany ke šlehání vložte do rendlíku a zahřejte, aby se čokoláda rozpustila. Nechte zchladnout, a pak směs rozdělte do skleniček na kávový základ a 30 minut chlaďte.

5) Zbylou smetanu ušlehejte spolu s dření z vanilkového lusku dotuha a ozdobte jí pohárky. Ihned podávejte.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty