×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Lečo

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s...
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s hranolkami

Lečo

Co budete potřebovat

1 cibule
6 paprik
4 rajčata
3 lžíce rostlinného oleje
180 g čabajské klobásy
6 vajec
sůl
pepř
pažitka
chléb

Jak na to?

1. Cibuli oloupu a nakrájím nadrobno. Papriky omyju, zbavím semeníků a nakrájím na malé kostky. Pak omyju rajčata, rozpůlím je, vykrájím z nich ‚bubáky‘ a nakrájím je na kostky.
2. V kastrolu rozehřeju olej, nechám na něm zpěnit cibulku, přidám rajčata a papriky, osolím, opepřím a opékám tak dlouho, až se vydusí všechna voda. Trvá to asi 10 minut.
3. Mezitím si klobásu oloupu, nakrájím na kousky nebo kolečka a nechám ji na pánvi osmahnout. Dělám klobásu zvlášť proto, aby tuk, který se z klobásy vysmaží, nezůstal v leču.
4. Nakonec do zeleniny rozklepnu vejce, promíchám, stáhnu trochu plamen a za občasného míchání smažím tak dlouho, až mají vejce krémovou konzistenci. Trvá to asi 3 minuty. Navrch leča dám vysmaženou klobásu, posypu pažitkou a podávám s chlebem.
Tip - Někdy dělám lečo bez vajec. S cibulkou ale osmahnu i na plátky nakrájený česnek a nakonec ho posypu natrhanou bazalkou. Je to takové české ratatouille.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Lečo

Hlavní chod Snadné Česká Magazín 8/2012
Průměrné hodnocení 4 (34)

Inspirujte se zdravými recepty

Co budete potřebovat

1 cibule
6 paprik
4 rajčata
3 lžíce rostlinného oleje
180 g čabajské klobásy
6 vajec
sůl
pepř
pažitka
chléb

Jak na to?

1. Cibuli oloupu a nakrájím nadrobno. Papriky omyju, zbavím semeníků a nakrájím na malé kostky. Pak omyju rajčata, rozpůlím je, vykrájím z nich ‚bubáky‘ a nakrájím je na kostky.
2. V kastrolu rozehřeju olej, nechám na něm zpěnit cibulku, přidám rajčata a papriky, osolím, opepřím a opékám tak dlouho, až se vydusí všechna voda. Trvá to asi 10 minut.
3. Mezitím si klobásu oloupu, nakrájím na kousky nebo kolečka a nechám ji na pánvi osmahnout. Dělám klobásu zvlášť proto, aby tuk, který se z klobásy vysmaží, nezůstal v leču.
4. Nakonec do zeleniny rozklepnu vejce, promíchám, stáhnu trochu plamen a za občasného míchání smažím tak dlouho, až mají vejce krémovou konzistenci. Trvá to asi 3 minuty. Navrch leča dám vysmaženou klobásu, posypu pažitkou a podávám s chlebem.
Tip - Někdy dělám lečo bez vajec. S cibulkou ale osmahnu i na plátky nakrájený česnek a nakonec ho posypu natrhanou bazalkou. Je to takové české ratatouille.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s hranolkami

Inspirujte se podobnými recepty