Hovězí krk na černém pivu

Snadné
Více než 60 minut
4/5
Ingredience
Složení 6 porcí
- Hovězí krk 1,2 kg
- Pepř
- Sůl
- Slanina plátková 6 plát.
- Cibule 2 ks
- Rajský protlak 120 g
- Česnek 4 strouž.
- Černé pivo 500 ml
- Tymián čerstvý 4 snít.
- Mrkev 3 ks
- Cukr krupicový 1 člž
- Řapíkatý celer 2 řap.
- Vývar hovězí 600 ml
- Hovězí krk 1,2 kg
- Pepř
- Sůl
- Slanina plátková 6 plát.
- Cibule 2 ks
- Rajský protlak 120 g
- Česnek 4 strouž.
- Černé pivo 500 ml
- Tymián čerstvý 4 snít.
- Mrkev 3 ks
- Cukr krupicový 1 člž
- Řapíkatý celer 2 řap.
- Vývar hovězí 600 ml
Příprava
- 1Kostky masa osolte a opepřete. Slaninu zprudka vypečte v pánvi dozlatova, pak ji přendejte do hlubšího hrnce. Na vypečený tuk ze slaniny vhoďte maso a opečte ho ze všech stran, aby se zatáhlo. Dejte ho do hrnce ke slanině. Snižte plamen a do pánve vsypte cibuli, trochu ji osolte a opékejte 5 minut dozlatova. Pak přidejte česnek a ještě minutu opékejte. Zalijte pivem, přiveďte k varu a vařečkou seškrabujte do piva všechny připečeniny z pánve.
- 2Obsah pánve přelijte do hrnce k masu a slanině, přidejte rajský protlak, tymián, mrkev, řapíkatý celer, cukr a tolik hovězího vývaru, aby bylo maso ponořené.
- 3Promíchejte, přiveďte k varu a nechte na mírném plameni pod pokličkou zvolna bublat 2 hodiny, dokud není maso měkké. Občas promíchejte a odebírejte případnou pěnu. Odklopte a zvyšte plamen. Vařte ještě 15–20 minut do zhoustnutí. Vyndejte snítky tymiánu a podle potřeby dosolte a dopepřete. Podávejte nejlépe s bramborovou kaší.
- 1Kostky masa osolte a opepřete. Slaninu zprudka vypečte v pánvi dozlatova, pak ji přendejte do hlubšího hrnce. Na vypečený tuk ze slaniny vhoďte maso a opečte ho ze všech stran, aby se zatáhlo. Dejte ho do hrnce ke slanině. Snižte plamen a do pánve vsypte cibuli, trochu ji osolte a opékejte 5 minut dozlatova. Pak přidejte česnek a ještě minutu opékejte. Zalijte pivem, přiveďte k varu a vařečkou seškrabujte do piva všechny připečeniny z pánve.
- 2Obsah pánve přelijte do hrnce k masu a slanině, přidejte rajský protlak, tymián, mrkev, řapíkatý celer, cukr a tolik hovězího vývaru, aby bylo maso ponořené.
- 3Promíchejte, přiveďte k varu a nechte na mírném plameni pod pokličkou zvolna bublat 2 hodiny, dokud není maso měkké. Občas promíchejte a odebírejte případnou pěnu. Odklopte a zvyšte plamen. Vařte ještě 15–20 minut do zhoustnutí. Vyndejte snítky tymiánu a podle potřeby dosolte a dopepřete. Podávejte nejlépe s bramborovou kaší.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
| kus | ks | špetka | špet. | |
| lžíce | plž | svazek | svaz. | |
| lžička | člž | plátek | plát. | |
| hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
| stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
| snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.











