Na základě nařízení vlády upravujeme otevírací dobu na našich prodejnách.Vyhledat prodejnu Zavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Langoše

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Opečené škubánky
Opečené škubánky
Opečené škubánky
Opečené škubánky
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky

Langoše

Co budete potřebovat

1 lžička krupicového cukru
500 g hladké mouky + na poprášení
30 g droždí
250–300 ml mléka
1 střední kelímek bílého jogurtu
1 lžička sody
1 lžička soli + na česnekovou pastu
velké množství oleje na smažení
1 palice česneku

Jak na to?

1. Smíchejte cukr, lžíci mouky, droždí a 100 ml vlažného mléka a nechte vzejít kvásek. Poté k němu vlijte zbylé mléko prošlehané s jogurtem a vsypte zbylou mouku smíchanou se sodou a solí. Vypracujte těsto – hněťte ho, dokud se lepí na vařečku. Jakmile přestane a v těstě začnou vznikat bubliny, máte hotovo. Poprašte moukou a dejte na půl hodiny vykynout.
2. Z těsta nadělejte asi čtrnáct bochánků a znovu nechte dvacet minut kynout. Potom bochánky vytahujte tak, aby vznikly placky. Ty dávejte do vyšší vrstvy rozpáleného oleje a smažte dozlatova po obou stranách. Hotové langoše potírejte česnekem utřeným se solí.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Langoše

Snadné Česká Chuťovky Magazín 3/2012
Průměrné hodnocení 4 (80)

Co budete potřebovat

1 lžička krupicového cukru
500 g hladké mouky + na poprášení
30 g droždí
250–300 ml mléka
1 střední kelímek bílého jogurtu
1 lžička sody
1 lžička soli + na česnekovou pastu
velké množství oleje na smažení
1 palice česneku

Jak na to?

1. Smíchejte cukr, lžíci mouky, droždí a 100 ml vlažného mléka a nechte vzejít kvásek. Poté k němu vlijte zbylé mléko prošlehané s jogurtem a vsypte zbylou mouku smíchanou se sodou a solí. Vypracujte těsto – hněťte ho, dokud se lepí na vařečku. Jakmile přestane a v těstě začnou vznikat bubliny, máte hotovo. Poprašte moukou a dejte na půl hodiny vykynout.
2. Z těsta nadělejte asi čtrnáct bochánků a znovu nechte dvacet minut kynout. Potom bochánky vytahujte tak, aby vznikly placky. Ty dávejte do vyšší vrstvy rozpáleného oleje a smažte dozlatova po obou stranách. Hotové langoše potírejte česnekem utřeným se solí.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Opečené škubánky
Opečené škubánky
Opečené škubánky
Opečené škubánky
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky

Inspirujte se podobnými recepty