Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Kynuté domácí langoše

Kynuté domácí langoše

Klasické stánkové jídlo, které miluje každý z nás? Bez debat jsou to langoše. Díky našemu receptu je zvládnete i vy u vás doma.

Co budete potřebovat na kynuté domácí langoše

1 lžička krupicového cukru
500 g hladké mouky + na poprášení
30 g droždí
250–300 ml mléka
1 střední kelímek bílého jogurtu
1 lžička sody
1 lžička soli + na česnekovou pastu
velké množství oleje na smažení
1 palice česneku

Jak udělat langoše zdravější

Recept jak na kynuté domácí langoše

  1. Smíchejte lžičku krupicového cukru, lžíci mouky, 30 g droždí a 100 ml vlažného mléka a nechte vzejít kvásek. Ve vedlejší nádobě promíchejte 200 ml mléka, 200 g bílého jogurtu, 500 g hladké mouky a 1 lžičku jedlé sody. Směs osolte a smíchejte s kváskem.
  2. Vypracujte těsto. Hněťte ho, dokud se nepřestane lepit na vařečku. Jakmile v těstě začnou vznikat bubliny, je hotové. Poprašte jej moukou a přikryjte utěrkou. Nechte 30 minut kynout na teplém místě.
  3. Vykynulé těsto si na pracovní ploše rozdělte na přibližně 14 bochánků. Ty pak nechte dalších 20 minut kynout.
  4. Po vykynutí jeden bochánek po druhém vytahujte v rukách tak, aby vznikly placky. Dávejte je rovnou smažit do vyšší vrstvy rozpáleného oleje. Smažte dozlatova po obou stranách. Hotové langoše potírejte česnekem utřeným se solí na pastu a poté ozdobte dle libosti. To je dobrota.
Pomohl vám recept?
115hodnocení4

Co byste o domácích langoších měli vědět

Česneku se připisují antibakteriální, antivirové a protiplísňové účinky. Obsahuje inulin, což je prebiotikum – potrava pro střevní bakterie. Konzumaci česneku by měli omezit lidé, kteří mají problémy s krevním tlakem nebo je trápí onemocnění žlučníku.

Další videorecepty