×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Langoše

Další recepty a články

Grilovaný hermelín se slaninou
Grilovaný hermelín...
Grilovaný hermelín se slaninou
Grilovaný hermelín se slaninou
Bramborové placky se...
Bramborové placky se...
Bramborové placky se...
Bramborové placky se...
Smažené klobásy s hroznovým...
Smažené klobásy s...
Smažené klobásy s hroznovým...
Smažené klobásy s hroznovým...
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky

Langoše

Co budete potřebovat

1 lžička krupicového cukru
500 g hladké mouky + na poprášení
30 g droždí
250–300 ml mléka
1 střední kelímek bílého jogurtu
1 lžička sody
1 lžička soli + na česnekovou pastu
velké množství oleje na smažení
1 palice česneku

Jak na to?

1. Smíchejte cukr, lžíci mouky, droždí a 100 ml vlažného mléka a nechte vzejít kvásek. Poté k němu vlijte zbylé mléko prošlehané s jogurtem a vsypte zbylou mouku smíchanou se sodou a solí. Vypracujte těsto – hněťte ho, dokud se lepí na vařečku. Jakmile přestane a v těstě začnou vznikat bubliny, máte hotovo. Poprašte moukou a dejte na půl hodiny vykynout.
2. Z těsta nadělejte asi čtrnáct bochánků a znovu nechte dvacet minut kynout. Potom bochánky vytahujte tak, aby vznikly placky. Ty dávejte do vyšší vrstvy rozpáleného oleje a smažte dozlatova po obou stranách. Hotové langoše potírejte česnekem utřeným se solí.

Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Langoše

Snadné Česká Chuťovky Magazín 3/2012
Průměrné hodnocení 3.9 (26)

Co budete potřebovat

1 lžička krupicového cukru
500 g hladké mouky + na poprášení
30 g droždí
250–300 ml mléka
1 střední kelímek bílého jogurtu
1 lžička sody
1 lžička soli + na česnekovou pastu
velké množství oleje na smažení
1 palice česneku

Jak na to?

1. Smíchejte cukr, lžíci mouky, droždí a 100 ml vlažného mléka a nechte vzejít kvásek. Poté k němu vlijte zbylé mléko prošlehané s jogurtem a vsypte zbylou mouku smíchanou se sodou a solí. Vypracujte těsto – hněťte ho, dokud se lepí na vařečku. Jakmile přestane a v těstě začnou vznikat bubliny, máte hotovo. Poprašte moukou a dejte na půl hodiny vykynout.
2. Z těsta nadělejte asi čtrnáct bochánků a znovu nechte dvacet minut kynout. Potom bochánky vytahujte tak, aby vznikly placky. Ty dávejte do vyšší vrstvy rozpáleného oleje a smažte dozlatova po obou stranách. Hotové langoše potírejte česnekem utřeným se solí.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Grilovaný hermelín se slaninou
Grilovaný hermelín se slaninou
Grilovaný hermelín se slaninou
Grilovaný hermelín se slaninou
Bramborové placky se...
Bramborové placky se...
Bramborové placky se...
Bramborové placky se...
Smažené klobásy s hroznovým...
Smažené klobásy s hroznovým...
Smažené klobásy s hroznovým...
Smažené klobásy s hroznovým...
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky

Inspirujte se podobnými recepty