×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Langoše
nad 60 minut , Snadné , Česká , Chuťovky ,

Langoše

Co budu potřebovat

1 lžička krupicového cukru
500 g hladké mouky + na poprášení
30 g droždí
250–300 ml mléka Nyní v akci
1 střední kelímek bílého jogurtu
1 lžička sody
1 lžička soli + na česnekovou pastu
velké množství oleje na smažení Nyní v akci
1 palice česneku

Jak na to?

1. Smíchejte cukr, lžíci mouky, droždí a 100 ml vlažného mléka a nechte vzejít kvásek. Poté k němu vlijte zbylé mléko prošlehané s jogurtem a vsypte zbylou mouku smíchanou se sodou a solí. Vypracujte těsto – hněťte ho, dokud se lepí na vařečku. Jakmile přestane a v těstě začnou vznikat bubliny, máte hotovo. Poprašte moukou a dejte na půl hodiny vykynout.
2. Z těsta nadělejte asi čtrnáct bochánků a znovu nechte dvacet minut kynout. Potom bochánky vytahujte tak, aby vznikly placky. Ty dávejte do vyšší vrstvy rozpáleného oleje a smažte dozlatova po obou stranách. Hotové langoše potírejte česnekem utřeným se solí.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj