Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPalačinky s flambovaným ananasem
Albert logoAlbert logo
  • Palačinky s flambovaným ananasem
Palačinky s flambovaným ananasem

Palačinky s flambovaným ananasem

Snadné
16-30 minut
4/5
Česká
Snídaně

Ingredience1 porce

1 porcí
  • Máslo 115 g
  • Mléko 500 ml
  • Vejce 2 ks
  • Mouka hladká 300 g
  • Sůl
  • Olej slunečnicový
  • Mascarpone 250 g
  • Cukr vanilkový 1 ks
  • Ananas 1 ks
  • Whisky 20 ml
  • Cukr třtinový 2 plž
  • Máta 1 hrs.
  • Máslo 115 g
  • Mléko 500 ml
  • Vejce 2 ks
  • Mouka hladká 300 g
  • Sůl
  • Olej slunečnicový
  • Mascarpone 250 g
  • Cukr vanilkový 1 ks
  • Ananas 1 ks
  • Whisky 20 ml
  • Cukr třtinový 2 plž
  • Máta 1 hrs.

Příprava

1
Připravte si těsto: Ruční metličkou prošlehejte mléko a vejce, pak postupně přisypte mouku prosetou se špetkou soli. Umíchejte hladké těsto, které pomalu odkapává. Nechte ho 10 minut stát.
2
Mezitím prošlehejte mascarpone s vanilkovým cukrem.
3
Pánev na palačinky zlehka potřete tukem, vlijte naběračkou těsto a krouživým pohybem pánve nebo dnem naběračky vytvořte co nejtenčí vrstvu těsta. Opékejte několik sekund dozlatova, pak obraťte a dopečte i z druhé strany. Stejným způsobem připravte zbylé palačinky a uchovejte je v teple.
4
V hlubší pánvi rozehřejte máslo, přidejte třtinový cukr a počkejte, až zkaramelizuje. Potom přihoďte kousky ananasu a míchejte, aby se obalily karamelem a zároveň aby se odpařila šťáva, kterou případně ananas pustí.
5
Potom vlijte alkohol, zapalte ho a počkejte, až vyhoří.
6
Hotové palačinky potřete ochuceným mascarpone, přidejte flambovaný ananas, posypte drcenou mátou s třtinovým cukrem, přeložte a podávejte.
1
Připravte si těsto: Ruční metličkou prošlehejte mléko a vejce, pak postupně přisypte mouku prosetou se špetkou soli. Umíchejte hladké těsto, které pomalu odkapává. Nechte ho 10 minut stát.
2
Mezitím prošlehejte mascarpone s vanilkovým cukrem.
3
Pánev na palačinky zlehka potřete tukem, vlijte naběračkou těsto a krouživým pohybem pánve nebo dnem naběračky vytvořte co nejtenčí vrstvu těsta. Opékejte několik sekund dozlatova, pak obraťte a dopečte i z druhé strany. Stejným způsobem připravte zbylé palačinky a uchovejte je v teple.
4
V hlubší pánvi rozehřejte máslo, přidejte třtinový cukr a počkejte, až zkaramelizuje. Potom přihoďte kousky ananasu a míchejte, aby se obalily karamelem a zároveň aby se odpařila šťáva, kterou případně ananas pustí.
5
Potom vlijte alkohol, zapalte ho a počkejte, až vyhoří.
6
Hotové palačinky potřete ochuceným mascarpone, přidejte flambovaný ananas, posypte drcenou mátou s třtinovým cukrem, přeložte a podávejte.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 17.04.2024 do 23.04.2024

Platný ještě 21 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 7 dní

Od 17.04.2024 do 23.04.2024

Platný ještě 21 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.