Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyVelikonoční bochánky
Albert logoAlbert logo
  • Velikonoční bochánky
Velikonoční bochánky

Velikonoční bochánky

Náročné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Velikonoce

Ingredience10 porcí

10 porcí
  • Olej slunečnicový 110 ml
  • Mléko plnotučné 500 ml
  • Cukr krupicový 150 g
  • Droždí sušené 2,3 člž
  • Mouka hladká 750 g
  • Kypřící prášek 1/2 člž
  • Sůl 1 člž
  • Jedlá soda 1/2 člž
  • Skořice mletá 1 člž
  • Mléko 2 plž
  • Rozinky 80 g
  • Vaječný bílek 2 ks
  • Muškátový oříšek
  • Cukr moučkový
  • Olej slunečnicový 110 ml
  • Mléko plnotučné 500 ml
  • Cukr krupicový 150 g
  • Droždí sušené 2,3 člž
  • Mouka hladká 750 g
  • Kypřící prášek 1/2 člž
  • Sůl 1 člž
  • Jedlá soda 1/2 člž
  • Skořice mletá 1 člž
  • Mléko 2 plž
  • Rozinky 80 g
  • Vaječný bílek 2 ks
  • Muškátový oříšek
  • Cukr moučkový

Příprava

1
V hrnci promíchám mléko, olej a 100 g cukru a za stálého míchání zahřívám, až je mléko horké, ale ještě se nevaří. Sundám z plotny a nechám půl hodiny chladnout.
2
Do mléka nasypu droždí, přidám 600 g mouky a promíchám. Vznikne lepkavé těsto, které zakryju utěrkou a nechám na teplém místě hodinu kynout.
3
Do vykynutého těsta zapracuju 150 g mouky, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl. Připravím si směs skořice, muškátového oříšku a 50 g cukru.
4
Těsto přendám na pomoučený vál a lehce ho vytvaruju do placky. Posypu ji třetinou směsi cukru a koření a třetinou rozinek. Těsto přeložím, znovu ho zmáčknu a posypu další třetinou cukru s kořením a rozinek. Celý postup ještě jednou zopakuju.
5
Z těsta odtrhuji kousky velké jako pingpongový míček, vytvaruju z nich bochánky a pokládám je na vymazaný plech. Přikryju je utěrkou a nechám půl hodiny kynout.
6
Troubu předehřeju na 200 °C. V misce prošlehám bílek s mlékem a potřu jím vykynuté bochánky. Peču 20 minut do zlatohněda.
7
Mezitím si připravím polevu. V misce smíchám bílek s takovým množstvím práškového cukru, aby měl konzistenci husté polevy. Polevu přendám do plastového sáčku, ustřihnu mu růžek a namaluju polevou na každý bochánek křížek.
1
V hrnci promíchám mléko, olej a 100 g cukru a za stálého míchání zahřívám, až je mléko horké, ale ještě se nevaří. Sundám z plotny a nechám půl hodiny chladnout.
2
Do mléka nasypu droždí, přidám 600 g mouky a promíchám. Vznikne lepkavé těsto, které zakryju utěrkou a nechám na teplém místě hodinu kynout.
3
Do vykynutého těsta zapracuju 150 g mouky, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl. Připravím si směs skořice, muškátového oříšku a 50 g cukru.
4
Těsto přendám na pomoučený vál a lehce ho vytvaruju do placky. Posypu ji třetinou směsi cukru a koření a třetinou rozinek. Těsto přeložím, znovu ho zmáčknu a posypu další třetinou cukru s kořením a rozinek. Celý postup ještě jednou zopakuju.
5
Z těsta odtrhuji kousky velké jako pingpongový míček, vytvaruju z nich bochánky a pokládám je na vymazaný plech. Přikryju je utěrkou a nechám půl hodiny kynout.
6
Troubu předehřeju na 200 °C. V misce prošlehám bílek s mlékem a potřu jím vykynuté bochánky. Peču 20 minut do zlatohněda.
7
Mezitím si připravím polevu. V misce smíchám bílek s takovým množstvím práškového cukru, aby měl konzistenci husté polevy. Polevu přendám do plastového sáčku, ustřihnu mu růžek a namaluju polevou na každý bochánek křížek.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 02.04.2024 do 09.04.2024

Platný ještě 5 dní

Od 02.04.2024 do 09.04.2024

Platný ještě 12 dní

Od 02.04.2024 do 16.04.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.