Kynuté borůvkové knedlíky
Ingredience
10 g | droždí |
190 ml | mléka |
2 | lžičky krupicového cukru |
300 g | hrubé mouky |
1/4 | lžičky soli |
130 g | másla |
1 | žloutek |
400 g | borůvek |
150 g | olešnického tvarohu |
Postup přípravy
Rozdrobené droždí zalijte v misce trochou vlažného mléka. Přidejte cukr a hrst mouky a nechte vzejít kvásek. Zbylou mouku smíchejte se solí, zbylým mlékem, lžičkou rozpuštěného másla, žloutkem a kváskem do tuhého těsta a nechte ho zdvojnásobit objem. Pak těsto rozdělte na stejné díly a zabalte do nich borůvky. Knedlíky nechte znovu nakynout. Vařte v osolené vodě 6–8 minut. Podávejte sypané cukrem a tvarohem, přelité zbylým máslem.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY