Od 10. 9. 2020 vstup do prodejen Albert je možný pouze se zakrytými ústy a nosem. DěkujemeZavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Kynutá bábovka s čokoládou

Další recepty a články

Barevná bábovka
Barevná bábovka
Barevná bábovka
Barevná bábovka
Bábovka s džemem
Bábovka s džemem
Bábovka s džemem
Bábovka s džemem

Kynutá bábovka s čokoládou

Co budete potřebovat

½ kostky droždí
55 g krupicového cukru
175 ml vlažného mléka
350 g hladké mouky + na vysypání formy
1 vanilkový cukr
1 lžička citronové kůry, nastrouhané
špetka soli
1 vejce, prošlehané
55 g másla, rozehřátého + na vymazání formy
tekutá čokoláda (nutella)
hrst ořechů, nasekaných

Jak na to?

Rozdrobte droždí do misky, přidejte trochu cukru a zalijte vlažným mlékem. Nechte vzejít kvásek. Prosijte do mísy mouku, přidejte vanilkový a zbytek krupicového cukru, citronovou kůru a sůl.
Vejce, máslo, zbytek mléka smíchejte s kváskem a vlijte do mísy s moukou. Vypracujte těsto a nechte hodinu kynout.
Formu vymažte máslem a vysypte moukou. Vykynuté těsto rozválejte na velký obdélník a pomažte ho čokoládou. Posypte ořechy a z delší strany srolujte do rolády. Roládu stočte do formy a nechte kynout 30 minut. Troubu předehřejte na 170 °C. Bábovku pečte 35–45 minut.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kynutá bábovka s čokoládou

Dezert Velmi snadné Bábovky Magazín 11/2016 Počet porcí: na 1 bábovku
Průměrné hodnocení 4 (15)

Co budete potřebovat

½ kostky droždí
55 g krupicového cukru
175 ml vlažného mléka
350 g hladké mouky + na vysypání formy
1 vanilkový cukr
1 lžička citronové kůry, nastrouhané
špetka soli
1 vejce, prošlehané
55 g másla, rozehřátého + na vymazání formy
tekutá čokoláda (nutella)
hrst ořechů, nasekaných

Jak na to?

Rozdrobte droždí do misky, přidejte trochu cukru a zalijte vlažným mlékem. Nechte vzejít kvásek. Prosijte do mísy mouku, přidejte vanilkový a zbytek krupicového cukru, citronovou kůru a sůl.
Vejce, máslo, zbytek mléka smíchejte s kváskem a vlijte do mísy s moukou. Vypracujte těsto a nechte hodinu kynout.
Formu vymažte máslem a vysypte moukou. Vykynuté těsto rozválejte na velký obdélník a pomažte ho čokoládou. Posypte ořechy a z delší strany srolujte do rolády. Roládu stočte do formy a nechte kynout 30 minut. Troubu předehřejte na 170 °C. Bábovku pečte 35–45 minut.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Barevná bábovka
Barevná bábovka
Barevná bábovka
Barevná bábovka
Bábovka s džemem
Bábovka s džemem
Bábovka s džemem
Bábovka s džemem

Inspirujte se podobnými recepty