
Kynutá bábovka s čokoládou
Postup přípravy
Rozdrobte droždí do misky, přidejte trochu cukru a zalijte vlažným mlékem. Nechte vzejít kvásek. Prosijte do mísy mouku, přidejte vanilkový a zbytek krupicového cukru, citronovou kůru a sůl.
Vejce, máslo, zbytek mléka smíchejte s kváskem a vlijte do mísy s moukou. Vypracujte těsto a nechte hodinu kynout.
Formu vymažte máslem a vysypte moukou. Vykynuté těsto rozválejte na velký obdélník a pomažte ho čokoládou. Posypte ořechy a z delší strany srolujte do rolády. Roládu stočte do formy a nechte kynout 30 minut. Troubu předehřejte na 170 °C. Bábovku pečte 35–45 minut.
Pomohl vám recept?
33hodnocení3
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod