Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Kynutá bábovka s čokoládou

Kynutá bábovka s čokoládou

Ingredience

½ kostky droždí
55 g krupicového cukru
175 ml vlažného mléka
350 g hladké mouky + na vysypání formy
1 vanilkový cukr
1 lžička citronové kůry, nastrouhané
špetka soli
1 vejce, prošlehané
55 g másla, rozehřátého + na vymazání formy
tekutá čokoláda (nutella)
hrst ořechů, nasekaných

Postup přípravy

Rozdrobte droždí do misky, přidejte trochu cukru a zalijte vlažným mlékem. Nechte vzejít kvásek. Prosijte do mísy mouku, přidejte vanilkový a zbytek krupicového cukru, citronovou kůru a sůl.
Vejce, máslo, zbytek mléka smíchejte s kváskem a vlijte do mísy s moukou. Vypracujte těsto a nechte hodinu kynout.
Formu vymažte máslem a vysypte moukou. Vykynuté těsto rozválejte na velký obdélník a pomažte ho čokoládou. Posypte ořechy a z delší strany srolujte do rolády. Roládu stočte do formy a nechte kynout 30 minut. Troubu předehřejte na 170 °C. Bábovku pečte 35–45 minut.

Pomohl vám recept?
33hodnocení3

Další videorecepty