Kynutá bábovka s čokoládou
Ingredience
½ | kostky droždí |
55 g | krupicového cukru |
175 ml | vlažného mléka |
350 g | hladké mouky + na vysypání formy |
1 | vanilkový cukr |
1 | lžička citronové kůry, nastrouhané |
špetka soli | |
1 | vejce, prošlehané |
55 g | másla, rozehřátého + na vymazání formy |
tekutá čokoláda (nutella) | |
hrst ořechů, nasekaných |
Postup přípravy
Rozdrobte droždí do misky, přidejte trochu cukru a zalijte vlažným mlékem. Nechte vzejít kvásek. Prosijte do mísy mouku, přidejte vanilkový a zbytek krupicového cukru, citronovou kůru a sůl.
Vejce, máslo, zbytek mléka smíchejte s kváskem a vlijte do mísy s moukou. Vypracujte těsto a nechte hodinu kynout.
Formu vymažte máslem a vysypte moukou. Vykynuté těsto rozválejte na velký obdélník a pomažte ho čokoládou. Posypte ořechy a z delší strany srolujte do rolády. Roládu stočte do formy a nechte kynout 30 minut. Troubu předehřejte na 170 °C. Bábovku pečte 35–45 minut.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY