1
V hrnci na 2 lžících olivového oleje osmahněte oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli. Přidejte 350 g květáku a zalijte vývarem, který jste si připravili smícháním 150 ml horké vody s kostkou zeleninového bujónu. Přiveďte k varu a vařte 20 minut.
2
Přidejte lžičku muškátového květu, osolte a opepřete podle chuti. Poté vlijte 100 ml smetany na vaření, promíchejte a rozmixujte tyčovým mixérem na krém.
3
Na lžíci olivového oleje opečte zbývajících 50 g nakrájeného květáku.
4
Květákový krém podávejte ozdobený hrstí omyté, nasekané čerstvé rukoly, nastrouhaným parmazánem a opečeným květákem.
1
V hrnci na 2 lžících olivového oleje osmahněte oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli. Přidejte 350 g květáku a zalijte vývarem, který jste si připravili smícháním 150 ml horké vody s kostkou zeleninového bujónu. Přiveďte k varu a vařte 20 minut.
2
Přidejte lžičku muškátového květu, osolte a opepřete podle chuti. Poté vlijte 100 ml smetany na vaření, promíchejte a rozmixujte tyčovým mixérem na krém.
3
Na lžíci olivového oleje opečte zbývajících 50 g nakrájeného květáku.
4
Květákový krém podávejte ozdobený hrstí omyté, nasekané čerstvé rukoly, nastrouhaným parmazánem a opečeným květákem.