Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Květákové rizoto s bio hovězím masem

Květákové rizoto s bio hovězím masem

Ingredience

1 avokádo NP Bio
1 citron NP Bio
1/2 lžičky sušeného česneku
sůl
1 hrst čerstvého koriandru
2 lžíce slunečnicového oleje
250 g mletého hovězího polotovaru NP Bio
1/4 lžičky mletého chilli
1/4 lžičky římského kmínu
1/4 lžičky mleté uzené papriky
pepř
1 květák
140 g řeckého jogurtu bílého (0 %)
80 g čedaru v celku
1 červená chilli paprička

Postup přípravy

1. Dužinu avokáda rozmačkejte vidličkou a vložte do misky. Přidejte šťávu z 1/2 citronu, sušený česnek, sůl, 1 lžíci nasekaného koriandru a promíchejte. Dejte stranou.
2. Na rozehřáté pánvi s 1 lžící oleje restujte za občasného míchání mleté hovězí maso 5 minut. Okořeňte, osolte a opékejte dalších 10 minut.
3. Z omytého květáku oberte růžičky, vložte do mixéru a pár vteřin promixujte.
4. Připravte si další pánev, vlijte zbylý olej a květákovou rýži na něm 2 minuty orestujte. Zakápněte citronovou šťávou, osolte a opepřete.
5. Na talíř servírujte květákovou rýži zasypanou orestovaným hovězím, obloženou lžící avokádového guacamole a lžící řeckého jogurtu. Nakonec posypte strouhaným čedarem, koriandrem, případně kolečky chilli papričky.

Jak na to?

Pomohl vám recept?

Další videorecepty