
Květákové rizoto s bio hovězím masem
Ingredience
1 | avokádo NP Bio |
1 | citron NP Bio |
1/2 | lžičky sušeného česneku |
sůl | |
1 | hrst čerstvého koriandru |
2 | lžíce slunečnicového oleje |
250 g | mletého hovězího polotovaru NP Bio |
1/4 | lžičky mletého chilli |
1/4 | lžičky římského kmínu |
1/4 | lžičky mleté uzené papriky |
pepř | |
1 | květák |
140 g | řeckého jogurtu bílého (0 %) |
80 g | čedaru v celku |
1 | červená chilli paprička |
Postup přípravy
1. Dužinu avokáda rozmačkejte vidličkou a vložte do misky. Přidejte šťávu z 1/2 citronu, sušený česnek, sůl, 1 lžíci nasekaného koriandru a promíchejte. Dejte stranou.
2. Na rozehřáté pánvi s 1 lžící oleje restujte za občasného míchání mleté hovězí maso 5 minut. Okořeňte, osolte a opékejte dalších 10 minut.
3. Z omytého květáku oberte růžičky, vložte do mixéru a pár vteřin promixujte.
4. Připravte si další pánev, vlijte zbylý olej a květákovou rýži na něm 2 minuty orestujte. Zakápněte citronovou šťávou, osolte a opepřete.
5. Na talíř servírujte květákovou rýži zasypanou orestovaným hovězím, obloženou lžící avokádového guacamole a lžící řeckého jogurtu. Nakonec posypte strouhaným čedarem, koriandrem, případně kolečky chilli papričky.
Jak na to?
Pomohl vám recept?
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod