×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Květákové placičky s pórkem

Další recepty a články

Durum kebab
Durum kebab
Durum kebab
Durum kebab
Fusilli s hráškovým pestem
Fusilli s hráškovým...
Fusilli s hráškovým pestem
Fusilli s hráškovým pestem
Grilované avokádo
Grilované avokádo
Grilované avokádo
Grilované avokádo
Grilovaný cantaloupe...
Grilovaný cantaloupe...
Grilovaný cantaloupe...
Grilovaný cantaloupe...

Květákové placičky s pórkem

Co budete potřebovat

250 g květáku, krátce povařeného,
nakrájeného na tenké plátky
2 plátky slaniny, nakrájené na kostičky
1 pórek, podélně rozpůlený a nakrájený
na půlkolečka
2 lžičky pažitky , nasekané
20 g strouhaného parmazánu
3 vejce BASIC
2 lžíce hladké mouky BASIC
na špičku nože kypřicího prášku
sůl a čerstvě mletý pepř
3 lžíce strouhanky
řepkový olej BASIC na smažení
rajčatová omáčka nebo kečup
k podávání

Jak na to?

Do misky vložte květák, slaninu, pórek, přisypte pažitku a parmazán, rozklepněte vejce a přimíchejte mouku smíchanou s kypřicím práškem. Osolte, opepřete a důkladně promíchejte.
Ve velké hlubší pánvi rozehřejte centimetrovou vrstvu oleje. Lžící nabírejte hromádky směsi, každou jemně obalte ve strouhance a z obou stran smažte asi 2 minuty dozlatova. Placičky odkládejte na papírovou utěrku, aby odsála přebytečný tuk. Podávejte teplé s rajčatovou omáčkou nebo kečupem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Květákové placičky s pórkem

Velmi snadné Magazín 3/2015
Průměrné hodnocení 4 (9)

Co budete potřebovat

250 g květáku, krátce povařeného,
nakrájeného na tenké plátky
2 plátky slaniny, nakrájené na kostičky
1 pórek, podélně rozpůlený a nakrájený
na půlkolečka
2 lžičky pažitky , nasekané
20 g strouhaného parmazánu
3 vejce BASIC
2 lžíce hladké mouky BASIC
na špičku nože kypřicího prášku
sůl a čerstvě mletý pepř
3 lžíce strouhanky
řepkový olej BASIC na smažení
rajčatová omáčka nebo kečup
k podávání

Jak na to?

Do misky vložte květák, slaninu, pórek, přisypte pažitku a parmazán, rozklepněte vejce a přimíchejte mouku smíchanou s kypřicím práškem. Osolte, opepřete a důkladně promíchejte.
Ve velké hlubší pánvi rozehřejte centimetrovou vrstvu oleje. Lžící nabírejte hromádky směsi, každou jemně obalte ve strouhance a z obou stran smažte asi 2 minuty dozlatova. Placičky odkládejte na papírovou utěrku, aby odsála přebytečný tuk. Podávejte teplé s rajčatovou omáčkou nebo kečupem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Durum kebab
Durum kebab
Durum kebab
Durum kebab
Fusilli s hráškovým pestem
Fusilli s hráškovým pestem
Fusilli s hráškovým pestem
Fusilli s hráškovým pestem
Grilované avokádo
Grilované avokádo
Grilované avokádo
Grilované avokádo
Grilovaný cantaloupe...
Grilovaný cantaloupe...
Grilovaný cantaloupe...
Grilovaný cantaloupe...

Inspirujte se podobnými recepty