×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Květákové placičky s pórkem

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Květákové placičky s pórkem

Co budete potřebovat

250 g květáku, krátce povařeného,
nakrájeného na tenké plátky
2 plátky slaniny, nakrájené na kostičky
1 pórek, podélně rozpůlený a nakrájený
na půlkolečka
2 lžičky pažitky , nasekané
20 g strouhaného parmazánu
3 vejce BASIC
2 lžíce hladké mouky BASIC
na špičku nože kypřicího prášku
sůl a čerstvě mletý pepř
3 lžíce strouhanky
řepkový olej BASIC na smažení
rajčatová omáčka nebo kečup
k podávání

Jak na to?

Do misky vložte květák, slaninu, pórek, přisypte pažitku a parmazán, rozklepněte vejce a přimíchejte mouku smíchanou s kypřicím práškem. Osolte, opepřete a důkladně promíchejte.
Ve velké hlubší pánvi rozehřejte centimetrovou vrstvu oleje. Lžící nabírejte hromádky směsi, každou jemně obalte ve strouhance a z obou stran smažte asi 2 minuty dozlatova. Placičky odkládejte na papírovou utěrku, aby odsála přebytečný tuk. Podávejte teplé s rajčatovou omáčkou nebo kečupem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Květákové placičky s pórkem

Velmi snadné Pažitka , Rajče Magazín 3/2015
Průměrné hodnocení 4 (12)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Co budete potřebovat

250 g květáku, krátce povařeného,
nakrájeného na tenké plátky
2 plátky slaniny, nakrájené na kostičky
1 pórek, podélně rozpůlený a nakrájený
na půlkolečka
2 lžičky pažitky , nasekané
20 g strouhaného parmazánu
3 vejce BASIC
2 lžíce hladké mouky BASIC
na špičku nože kypřicího prášku
sůl a čerstvě mletý pepř
3 lžíce strouhanky
řepkový olej BASIC na smažení
rajčatová omáčka nebo kečup
k podávání

Jak na to?

Do misky vložte květák, slaninu, pórek, přisypte pažitku a parmazán, rozklepněte vejce a přimíchejte mouku smíchanou s kypřicím práškem. Osolte, opepřete a důkladně promíchejte.
Ve velké hlubší pánvi rozehřejte centimetrovou vrstvu oleje. Lžící nabírejte hromádky směsi, každou jemně obalte ve strouhance a z obou stran smažte asi 2 minuty dozlatova. Placičky odkládejte na papírovou utěrku, aby odsála přebytečný tuk. Podávejte teplé s rajčatovou omáčkou nebo kečupem.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s truhlíkem
sleva 45 %
15 bodů + 6490 bez bodů 11990

set samozavlažovacího truhlíku, substrátu a semínek dle výběru
pažitka / petržel / jahoda
rajče / máta / chili

Konvička 2 l
Různé barevné varianty
sleva 60 %
15 bodů + 1990 bez bodů 4990

plastová konvička vhodná na zalévání rostlin v interiéru i exteriéru

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.