×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Květákové placičky s pórkem

Další recepty a články

Báhn mi bageta s chilli
Báhn mi bageta s...
Báhn mi bageta s chilli
Báhn mi bageta s chilli
Buddha bowl - zimní verze
Buddha bowl - zimní...
Buddha bowl - zimní verze
Buddha bowl - zimní verze
Burrito s kuřecím masem
Burrito s kuřecím...
Burrito s kuřecím masem
Burrito s kuřecím masem
Čerstvý ovocný salát s...
Čerstvý ovocný salát...
Čerstvý ovocný salát s...
Čerstvý ovocný salát s...

Květákové placičky s pórkem

Co budete potřebovat

250 g květáku, krátce povařeného,
nakrájeného na tenké plátky
2 plátky slaniny, nakrájené na kostičky
1 pórek, podélně rozpůlený a nakrájený
na půlkolečka
2 lžičky pažitky , nasekané
20 g strouhaného parmazánu
3 vejce BASIC
2 lžíce hladké mouky BASIC
na špičku nože kypřicího prášku
sůl a čerstvě mletý pepř
3 lžíce strouhanky
řepkový olej BASIC na smažení
rajčatová omáčka nebo kečup
k podávání

Jak na to?

Do misky vložte květák, slaninu, pórek, přisypte pažitku a parmazán, rozklepněte vejce a přimíchejte mouku smíchanou s kypřicím práškem. Osolte, opepřete a důkladně promíchejte.
Ve velké hlubší pánvi rozehřejte centimetrovou vrstvu oleje. Lžící nabírejte hromádky směsi, každou jemně obalte ve strouhance a z obou stran smažte asi 2 minuty dozlatova. Placičky odkládejte na papírovou utěrku, aby odsála přebytečný tuk. Podávejte teplé s rajčatovou omáčkou nebo kečupem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Květákové placičky s pórkem

Velmi snadné Magazín 3/2015
Průměrné hodnocení 4 (11)

Co budete potřebovat

250 g květáku, krátce povařeného,
nakrájeného na tenké plátky
2 plátky slaniny, nakrájené na kostičky
1 pórek, podélně rozpůlený a nakrájený
na půlkolečka
2 lžičky pažitky , nasekané
20 g strouhaného parmazánu
3 vejce BASIC
2 lžíce hladké mouky BASIC
na špičku nože kypřicího prášku
sůl a čerstvě mletý pepř
3 lžíce strouhanky
řepkový olej BASIC na smažení
rajčatová omáčka nebo kečup
k podávání

Jak na to?

Do misky vložte květák, slaninu, pórek, přisypte pažitku a parmazán, rozklepněte vejce a přimíchejte mouku smíchanou s kypřicím práškem. Osolte, opepřete a důkladně promíchejte.
Ve velké hlubší pánvi rozehřejte centimetrovou vrstvu oleje. Lžící nabírejte hromádky směsi, každou jemně obalte ve strouhance a z obou stran smažte asi 2 minuty dozlatova. Placičky odkládejte na papírovou utěrku, aby odsála přebytečný tuk. Podávejte teplé s rajčatovou omáčkou nebo kečupem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Báhn mi bageta s chilli
Báhn mi bageta s chilli
Báhn mi bageta s chilli
Báhn mi bageta s chilli
Buddha bowl - zimní verze
Buddha bowl - zimní verze
Buddha bowl - zimní verze
Buddha bowl - zimní verze
Burrito s kuřecím masem
Burrito s kuřecím masem
Burrito s kuřecím masem
Burrito s kuřecím masem
Čerstvý ovocný salát s...
Čerstvý ovocný salát s...
Čerstvý ovocný salát s...
Čerstvý ovocný salát s...

Inspirujte se podobnými recepty