×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Květákové placičky s pórkem

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová...
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Květákové placičky s pórkem

Co budete potřebovat

250 g květáku, krátce povařeného,
nakrájeného na tenké plátky
2 plátky slaniny, nakrájené na kostičky
1 pórek, podélně rozpůlený a nakrájený
na půlkolečka
2 lžičky pažitky , nasekané
20 g strouhaného parmazánu
3 vejce BASIC
2 lžíce hladké mouky BASIC
na špičku nože kypřicího prášku
sůl a čerstvě mletý pepř
3 lžíce strouhanky
řepkový olej BASIC na smažení
rajčatová omáčka nebo kečup
k podávání

Jak na to?

Do misky vložte květák, slaninu, pórek, přisypte pažitku a parmazán, rozklepněte vejce a přimíchejte mouku smíchanou s kypřicím práškem. Osolte, opepřete a důkladně promíchejte.
Ve velké hlubší pánvi rozehřejte centimetrovou vrstvu oleje. Lžící nabírejte hromádky směsi, každou jemně obalte ve strouhance a z obou stran smažte asi 2 minuty dozlatova. Placičky odkládejte na papírovou utěrku, aby odsála přebytečný tuk. Podávejte teplé s rajčatovou omáčkou nebo kečupem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Květákové placičky s pórkem

Velmi snadné Magazín 3/2015
Průměrné hodnocení 4 (10)

Co budete potřebovat

250 g květáku, krátce povařeného,
nakrájeného na tenké plátky
2 plátky slaniny, nakrájené na kostičky
1 pórek, podélně rozpůlený a nakrájený
na půlkolečka
2 lžičky pažitky , nasekané
20 g strouhaného parmazánu
3 vejce BASIC
2 lžíce hladké mouky BASIC
na špičku nože kypřicího prášku
sůl a čerstvě mletý pepř
3 lžíce strouhanky
řepkový olej BASIC na smažení
rajčatová omáčka nebo kečup
k podávání

Jak na to?

Do misky vložte květák, slaninu, pórek, přisypte pažitku a parmazán, rozklepněte vejce a přimíchejte mouku smíchanou s kypřicím práškem. Osolte, opepřete a důkladně promíchejte.
Ve velké hlubší pánvi rozehřejte centimetrovou vrstvu oleje. Lžící nabírejte hromádky směsi, každou jemně obalte ve strouhance a z obou stran smažte asi 2 minuty dozlatova. Placičky odkládejte na papírovou utěrku, aby odsála přebytečný tuk. Podávejte teplé s rajčatovou omáčkou nebo kečupem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Inspirujte se podobnými recepty