Od 10. 9. 2020 vstup do prodejen Albert je možný pouze se zakrytými ústy a nosem. DěkujemeZavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Květákové placičky s bramborovou kaší

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem

Květákové placičky s bramborovou kaší

Co budete potřebovat

600 g květáku Albert
sůl, pepř
3 vejce
80 g sýru čedar
2 lžíce strouhanky
2 lžíce hladké mouky slunečnicový olej
450 g brambor
40 g másla
100 ml mléka
1 lžíce olivového oleje
50 ml vody
1 lžička cukru
1 lžíce bílého vinného octa
250 g cherry rajčat
2 jarní cibulky

Jak na to?

1. Růžičky květáku vařte v osolené vodě 10 minut a slijte.
2. Polovinu květáku nasekejte nadrobno, druhou polovinu rozmixujte v mix​​éru s noži ve tvaru S.
3. Celou směs smíchejte s vejci, nastrouhaným sýrem, strouhankou a moukou. Osolte, opepřete a vytvarujte mokrýma rukama placičky.
4. V pánvi rozehřejte olej a placičky opékejte 2–3 minuty z každé strany.
5. Na bramborovou kaši oloupejte brambory a vařte je 15–20 minut. Promíchejte dohladka s rozpuštěným máslem a horkým mlékem.
6. Na zálivku smíchejte olej, vodu, cukr, ocet, sůl a pepř. Na salát nakrájejte rajčata na čtvrtiny a smíchejte je s částí nasekané jarní cibulky. Zbytkem cibulky posypte placičky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Květákové placičky s bramborovou kaší

Hlavní chod Velmi snadné Něco lehkého Magazín 6/2019 Počet porcí: 4 porce
Průměrné hodnocení 5 (2)

Co budete potřebovat

600 g květáku Albert
sůl, pepř
3 vejce
80 g sýru čedar
2 lžíce strouhanky
2 lžíce hladké mouky slunečnicový olej
450 g brambor
40 g másla
100 ml mléka
1 lžíce olivového oleje
50 ml vody
1 lžička cukru
1 lžíce bílého vinného octa
250 g cherry rajčat
2 jarní cibulky

Jak na to?

1. Růžičky květáku vařte v osolené vodě 10 minut a slijte.
2. Polovinu květáku nasekejte nadrobno, druhou polovinu rozmixujte v mix​​éru s noži ve tvaru S.
3. Celou směs smíchejte s vejci, nastrouhaným sýrem, strouhankou a moukou. Osolte, opepřete a vytvarujte mokrýma rukama placičky.
4. V pánvi rozehřejte olej a placičky opékejte 2–3 minuty z každé strany.
5. Na bramborovou kaši oloupejte brambory a vařte je 15–20 minut. Promíchejte dohladka s rozpuštěným máslem a horkým mlékem.
6. Na zálivku smíchejte olej, vodu, cukr, ocet, sůl a pepř. Na salát nakrájejte rajčata na čtvrtiny a smíchejte je s částí nasekané jarní cibulky. Zbytkem cibulky posypte placičky.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem

Inspirujte se podobnými recepty