×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Květáková polévka s liškami a hříbky

Další recepty a články

Květák zapečený sýrem
Květák zapečený...
Květák zapečený sýrem
Květák zapečený sýrem
Květáková polévka s...
Květáková polévka s...
Květáková polévka s...
Květáková polévka s...
Ostrá květáková polévka
Ostrá květáková...
Ostrá květáková polévka
Ostrá květáková polévka
Květák v tempuře
Květák v tempuře
Květák v tempuře
Květák v tempuře

Květáková polévka s liškami a hříbky

Co budete potřebovat

1 velký květák (asi 1,3 kg
1 velká brambora
1 středně velká cibule
25 g másla
4 lžíce olivového oleje
1,2 l kuřecího či zeleninového vývaru
600 ml plnotučného mléka
sůl
pepř
150 ml husté smetany ke šlehání
250 g hub – malých hříbků a lišek
1–2 lžíce pažitky

Jak na to?

1. Květák, kousky brambory a cibuli vsypte do velkého hrnce, přidejte máslo a polovinu oleje. Dejte na mírný plamen, promíchejte a počkejte, až obsah hrnce lehce zasyčí, pak přiklopte, snižte plamen na minimum a za občasného promíchání nechte 10 minut dusit. Zelenina by měla lehce změknout, ale nepřipalovat se.
2. Přilijte vývar, přiveďte k varu, vlijte mléko a opět přiveďte k varu, podle chuti osolte a opepřete a nechte odklopené probublávat 10–15 minut. Poté přilijte polovinu smetany, vše rozmixujte tyčovým mixérem dohladka, vlijte zbylou smetanu, dochuťte solí a pepřem a zahřejte.
3. Očištěné houby osušte, odřízněte jim nohy a dozlatova opečte na zbylém oleji. Podle chuti osolte a opepřete. Polévku podávejte s houbami, posypanou pažitkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Květáková polévka s liškami a hříbky

Polévka Snadné Česká Vaření Květák Magazín 9/2012
Průměrné hodnocení 5 (4)

Co budete potřebovat

1 velký květák (asi 1,3 kg
1 velká brambora
1 středně velká cibule
25 g másla
4 lžíce olivového oleje
1,2 l kuřecího či zeleninového vývaru
600 ml plnotučného mléka
sůl
pepř
150 ml husté smetany ke šlehání
250 g hub – malých hříbků a lišek
1–2 lžíce pažitky

Jak na to?

1. Květák, kousky brambory a cibuli vsypte do velkého hrnce, přidejte máslo a polovinu oleje. Dejte na mírný plamen, promíchejte a počkejte, až obsah hrnce lehce zasyčí, pak přiklopte, snižte plamen na minimum a za občasného promíchání nechte 10 minut dusit. Zelenina by měla lehce změknout, ale nepřipalovat se.
2. Přilijte vývar, přiveďte k varu, vlijte mléko a opět přiveďte k varu, podle chuti osolte a opepřete a nechte odklopené probublávat 10–15 minut. Poté přilijte polovinu smetany, vše rozmixujte tyčovým mixérem dohladka, vlijte zbylou smetanu, dochuťte solí a pepřem a zahřejte.
3. Očištěné houby osušte, odřízněte jim nohy a dozlatova opečte na zbylém oleji. Podle chuti osolte a opepřete. Polévku podávejte s houbami, posypanou pažitkou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Květák zapečený sýrem
Květák zapečený sýrem
Květák zapečený sýrem
Květák zapečený sýrem
Květáková polévka s...
Květáková polévka s...
Květáková polévka s...
Květáková polévka s...
Ostrá květáková polévka
Ostrá květáková polévka
Ostrá květáková polévka
Ostrá květáková polévka
Květák v tempuře
Květák v tempuře
Květák v tempuře
Květák v tempuře

Inspirujte se podobnými recepty