Květáková polévka s liškami a hříbky
Ingredience
1 | velký květák (asi 1,3 kg |
1 | velká brambora |
1 | středně velká cibule |
25 g | másla |
4 | lžíce olivového oleje |
1,2 l | kuřecího či zeleninového vývaru |
600 ml | plnotučného mléka |
sůl | |
pepř | |
150 ml | husté smetany ke šlehání |
250 g | hub – malých hříbků a lišek |
1–2 | lžíce pažitky |
Postup přípravy
1. Květák, kousky brambory a cibuli vsypte do velkého hrnce, přidejte máslo a polovinu oleje. Dejte na mírný plamen, promíchejte a počkejte, až obsah hrnce lehce zasyčí, pak přiklopte, snižte plamen na minimum a za občasného promíchání nechte 10 minut dusit. Zelenina by měla lehce změknout, ale nepřipalovat se.
2. Přilijte vývar, přiveďte k varu, vlijte mléko a opět přiveďte k varu, podle chuti osolte a opepřete a nechte odklopené probublávat 10–15 minut. Poté přilijte polovinu smetany, vše rozmixujte tyčovým mixérem dohladka, vlijte zbylou smetanu, dochuťte solí a pepřem a zahřejte.
3. Očištěné houby osušte, odřízněte jim nohy a dozlatova opečte na zbylém oleji. Podle chuti osolte a opepřete. Polévku podávejte s houbami, posypanou pažitkou.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY